تنوع گیاهی در ایران بیش از ۲.۵ برابر قاره اروپا است
رئیس انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران عنوان کرد: ما در ایران بیش از ۸۰۰۰ نوع تنوع گیاهی داریم که این تنوع به نسبت مساحت٬ چیزی حدود ۲.۵ برابر متنوعتر از تنوع گیاهی درقاره اروپا است.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر مریم شهبازی رئیس انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران امروز ۹ اسفند در افتتاحیه کنفرانس بینالمللی زیست شناسی گیاهان دارویی که در دانشگاه قم برگزار شد، در خصوص تنوع گیاهان دارویی در ایران بیان کرد: در کشور ایران بیش از ۸۰۰۰ نوع گیاه دارویی وجود دارد که این تنوع و پوشش گیاهی دو برابر تنوع گیاهی در قاره اروپا است وجالب است بدانید از این ۸۰۰۰ نوع گیاه دارویی٬ ۲۳۰۰ نوع آن قابلیت استفاده دارویی، ادویهای و عطری دارد.
وی افزود:متاسفانه به دلیل بهرهبرداری روز افزون از خاک و زمینهای کشاورزی گونههایی از گیاهان دارویی در معرض انقراض هستند که نیاز به توجه و رسیدگی دارد.
دکترشهبازی گفت: زیستشناسان گیاهان دارویی موظف هستند که همه مراحل رشد و نمو گیاهان دارویی را بررسی کنند و به کمک علوم نوین زیستشناسی از جمله زیست فناوری نوین، امکان کشت این ترکیبات گیاهی دارویی را بررسی کنند تا بتوانیم ازاین نعمت بهترین میزان بهرهوری را داشته باشیم.
رئیس انجمن فیزیولوژی گیاهی افزود: زیستشناسی گیاهان، حوزهای بین رشتهای است در نتیجه زیست شناسان باید از علوم دیگر همچون ژنتیک گیاهی، علوم فناوری و رشتههای مرتبط دیگر کمک بگیرند تا بتوانند بهرهوری خود را افزایش داده و به توسعه گیاهان دارویی کمک کنند و با برگزاری کارگاههای مختلف میتوانیم به مرحله کاربردی کردن حوزه علوم گیاهان دارویی نزدیک شویم.