آرمانگرایی، حقیقت طلبی، مطالبهگری و پرسشگری جزء ذات محیط دانشگاهی است
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست شورای معاونین فرهنگی اجتماعی دانشگاههای منطقه ۴ کشور گفت: در حوادث اخیر تراکم کارهای اثباتی بخش معاونت فرهنگی بسیار بالا بود و تجربه کسب شده در این دوره میتواند به عنوان چراغ راه آینده به کار گرفته شود. زیرا متاسفانه مجموعه منظمی از تجارب برای مواجهه با چنین وضعیتی وجود نداشته و ندارد.
دکتر کلانتری تصریح کرد: بسیاری از مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ناشی از حوزه اقتصاد است، یعنی اشکالات اقتصادی خود را در حوزه فرهنگ و اجتماع و سیاست نشان میدهد. خرده نظام های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هزینه کم کاری های خرده نظام اقتصادی را می دهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی نیازمند تخصیص بودجه و اعتبار است، اضافه کرد: عزت حوزه فرهنگی نباید با اعتبارات ناچیز زیر سوال رود، زیرا اگر در شرایط عادی در حوزه فرهنگ هزینه نکنیم باید در شرایط بحرانی چند برابر هزینه کنیم و در نهایت وضعیت به وضع قبل باز نخواهد گشت.
وی با اشاره به اینکه مخاطب معدود و محدود و بی تعلقی برخی دانشجویان به مباحث فرهنگی از معضلات و آسیبهای بخش فرهنگی دانشگاه است، تاکید کرد: تنوع و تکثر مخاطب در برنامه های دانشجویی ضروری است و باید از ظرفیت دانشجویان استفاده و فعالیتهای فرهنگی به عهده دانشجویان واگذار شود زیرا سبب رشد اجتماعی و تعلق اجتماعی دانشجویان میشود.
کلانتری با بیان اینکه فضا باید برای کنشگری و میانداری دانشجویان باز باشد، گفت: ما باید به ظرفیت جوانان و دانشجویان ایمان و اعتماد داشته باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: آرمانگرایی و مطالبهگری پرسشگری و اعتراض جزء ذات محیط دانشگاهی است و وظیفه ما است که وضعیت را مدیریت و جهتدهی کنیم و نباید نگاه سلبی داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت حضور مسئولین کشوری و استانی در دانشگاه ها تصریح کرد: مسئولین باید در معرض سوال قرار گیرند زیرا این پرسشگریها سبب بلوغ اجتماعی و سیاسی دانشجویان و همچنین سبب پالایش تصمیمات مسئولین میشود.
دکتر کلانتری با اشاره به اینکه بالا رفتن میزان تحمل مسئولین دانشگاه ضروری است، اضافه کرد: معاونت فرهنگی باید پناهگاه دانشگاه باشد و هرجا که دانشجو از آنجا رانده شد بتواند به معاونت فرهنگی برای رفع مشکلش رجوع کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: مجموعههای دانشجویی باید تقویت شود زیرا تقویت این نهادها سبب تقویت فضای گفتگو و آرامش در دانشگاه میشود همچنین تشکلهای جدید اضافه شود تا سلایق مختلف دارای نماینده باشد تا امید و اعتماد در دانشگاه افزایش یابد.
خاطرنشان میشود این نشست با حضور مدیران حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونان فرهنگی دانشگاههای استان همدان، قم، مرکزی، قزوین به میزبانی دانشگاه قم برگزار شد