تاثیر معنویت امام خمینی(ره) روند جامعه جهانی را تغییر داد
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم گفت: تاثیر معنویتی که امام خمینی(ره) داشتند نه تنها روند جامعه ایران، جامعه شیعی و جامعه اسلامی، بلکه جامعه جهانی را با تغییر روبرو کرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا نوروزی با اشاره به چهاردهم خرداد ماه سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)، بیان کرد: امام(ره) را به عنوان فردی که نه تنها زمان و مملکت خود را بلکه کسی که بشریت و تاریخ پس از خود را با یک تغییر جدی مواجه کرد، باید شناخت.
وی افزود: گاهی امام(ره)، انقلاب و شهداء تنها در یک بعد بسیار کوچک تعریف می شوند؛ در حالی که تاثیر معنویتی که امام خمینی(ره) داشتند نه تنها روند جامعه ایران، جامعه شیعی و جامعه اسلامی بلکه جامعه جهانی را با تغییر روبرو کرد؛ برخی امروزه انتقادهایی مبنی بر کمرنگ شدن و ضعف فرهنگ و دین مردم جامعه ایران نسبت به قبل از انقلاب اسلامی مطرح می کنند، برخی از این ضعف ها وجود داشته و قابل قبول است اما نباید فراموش کرد که تغییری که امام خمینی(ره) در نوع نگاه به دین ایجاد کرد بسیار عظیم است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم گفت: امام(ره) دینداری را از صحنه فردی به جایی کشاندند که امروزه نگاه دینداری همین جوانان، نگاه جهانی است، همچون روز قدس که میلیون ها نفر با زبان روزه ساعت ها زیر آفتاب برای یک نگاه جهانی راهپیمایی می کنند؛ یعنی سطح دینداری جامعه ما به جایی رسیده که کیلومترها آنطرف تر را وقتی دغدغه اسلامی خود می بیند برای آن وقت گذاشته و تلاش می کنند؛ بنابراین این را نمی توان با یک نوع دینداری فردی مقایسه کرد، چرا که نگاه اسلام این نیست.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اوج تعالی و دینداری در زمان حاکمیت امام زمان(عج) است، آن زمان دین، دغدغه جهانی دارد و یک دین فردی گوشه خانه و مسجد نیست، در تحقق این امر، امام(ره) به این مسئله یک شتاب عجیبی داده و در واقع سطح دینداری را با نوعی تغییر مواجه کرد.
وی با اشاره به مسئله جهاد تبیین، تصریح کرد: در این راستا می توان به مقایسه ای که در روایات ما نسبت به عالمان دین و عابدان انجام شده مراجعه و تامل شود، برخی روایات گویای این مطلب است که عالمی که علم خود را در جامعه نشر می دهد از هفتاد هزار عابد بالاتر است، چراکه یک عالم یک جامعه را رشد می دهد در حالی که عابد و زاهد تنها موجب رشد فردی خود است.
نوروزی تاکید کرد: جهاد تبیین یعنی همین که دامنه تاثیرگذاری فرد برای تبیین حقایق از سطح فردی خود بالاتر رود، شخص عمق دین را بشناسد و در هر حادثه و اتفاقی دین خود را حفظ کرده و از دست ندهد.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم، اضافه کرد: در جهاد تبیین فرد دیندار، علاوه بر خود در تبیین حقایق و دین در سطح جامعه نیز تلاش می کند، برای مثال یک دانشجو مومن متدین، دینداری هم کلاسی، هم خوابگاهی و دوست او نیز برایش مهم است و نسبت به پدیده های اجتماعی همچون انقلاب، حساس خواهد بود.
وی در پایان گفت: اگر می خواهیم فضیلت هایی که برای عالم در مقایسه با عابد و زاهد در روایات گفته شده است، شامل حال ماهم شود، باید جهاد تبیین را جدی بگیریم؛ زیرا که در روایات هم تاکید شده است که یک عالم علاوه بر خود، جامعه را نیز بالا می برد لذا یک دانشجو مومن علاوه بر خود باید در تلاش ارتقا جامعه خود نیز باشد.