• 1401/04/01 - 10:00
  • - تعداد بازدید : 100
  • - تعداد بازدیدکننده : 100
با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف؛

سیزدهمین اجلاس معاونین پژوهشی و فناوری مراکز آموزش عالی منطقه 4 کشور برگزار شد

سیزدهمین اجلاس معاونین پژوهشی و فناوری مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری منطقه 4 کشور در دانشگاه قم برگزار شد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز رئیس دانشگاه قم صبح امروز در سیزدهمین اجلاس معاونین پژوهشی و فناوری مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری منطقه 4 کشور که با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در دانشگاه قم برگزار شد، ضمن خیرمقدم و معرفی دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه قم در مساحتی بالغ بر 140 هکتار 6 دانشکده و 174 رشته، 12500 دانشجو، 286 عضو هیئت علمی، 400 کارمند، 250 نیروی شرکتی دارد.​

وی ادامه داد: دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه قم جزء 5 دانشکده برتر کشور و مرکز رشد این دانشگاه از قدیمی‌ترین مراکز رشد و جزء 4 مرکز برتر کشور است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر دیرباز در پایان گفت: پیشنهاداتی هست که جا دارد در وزارت بررسی شود؛ اول اینکه تلاش شود تحصیلات تکمیلی از آموزش به پژوهش منتقل شود، این موضوع کمک می‌کند پایان‌نامه و رساله‌ها مسئله‌محور شود، دوم اینکه برای حل مسئله بیمه و مالیات بر فعالیت‌های پژوهشی تدبیری اندیشه شود و سوم مناطق اختیارات بیشتری داشته باشند به عنوان مثال در منطقه چهار شامل استان های قم، اراک همدان و قزوین هماهنگی و همکاری خوبی وجود دارد و تفویض اختیارات بیشتر سبب چالاکی بیشتر مناطق خواهد شد.

در این جلسه دکتر سید حسین اخوان رئیس پارک علم و فناوری استان قم ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه قم، گزارش کوتاهی از زیست بوم واحد فناوری استان قم ارائه داد و گفت: اولین مرکز رشد استان در دانشگاه قم تاسیس و در سال 91 پارک علم و فناوری استان ایجاد شد. در حال حاضر استان قم دارای 7 مرکز رشد است و اولین مرکز رشد در حوزه علوم انسانی و اسلامی در پارک قم تاسیس شده است و قرار است طی تفاهم نامه ای با مرکز حوزه های علمیه قم اولین مرکز رشد فناوری های علوم اسلامی نیز در قم تاسیس شود.

اخوان بیان کرد: مرکز رشد سلامت، مرکز رشد کشاورزی، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قم و دو مرکز رشد در محل پارک علم و فناوری مستقر هستند که مرکز رشد کشاورزی مشترک بین پارک و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی است و اقداماتی برای پردیس کشاورزی از جمله اختصاص زمین و چاه اب و ... را طی کردیم. همچنین در سال گذشته با دانشگاه علوم پزشکی استان قم تفاهم نامه ای برای پردیس سلامت امضا کردیم و امسال شاهد راه اندازی پردیس سلامت در استان قم خواهیم بود .

وی افزود: در این زیست بوم 280 واحد فناور فعالیت می‌کنند که 108 واحد در پارک علم و فناوری مستقر هستند و بقیه واحدها در مراکز رشد دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه قم، دانشگاه علوم پزشکی و ..استقرار دارند. بیش از 3 هزار نفر در این 280 واحد فناور مشغول به کار هستند که 90 درصد این‌ها فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند که بسیار ارزشمند می باشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان ادامه داد: در استان قم 7 شتاب‌دهنده فعال داریم که از جمله آن ها صندوق پژوهش و فناوری کریمه است که یکی از معروف‌ترین صندوق‌ها در سطح کشور است، همچنین تمام کارگذاری‌های ارزیابی برای مثال ارزیابی شرکت‌های دانش‌ بنیان، ارزیابی شرکت‌های پرداخت، ارزیابی اختراعات، همگی کارگذاری‌ها را در استان شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه کارخانه فناوری استام قم در حال تاسیس است، بیان کرد: امروز می توانیم بگوییم که زیست بوم نوآوری وفناوری استان قم به لحاظ ساختاری شکل گرفته است و به لحاظ رفتاری در خصوص طرح‌هایی که دکتر خیر الدین نیز اشاره کردند از جمله طرح دستیار فناوری، ما این طرح را با 9 دانشگاه استان تفاهم نامه مبادله کردیم و جلسات توجیحی برگزار شده‌است و حدود 100 دانشجو و 60 شرکت در این طرح ثبت نام کرده‌اند.

اخوان علوی گفت: بودجه ما در طرح دستیار فناوری که در دو مرحله پرداخت شده است حدود 310 میلیون تومان است، در خصوص طرح گرنت فناوری نیز تفاهم نامه‌های آن در حال انعقاد با دانشگاه قم است که بودجه ای شناور با توجه به فعالیت های انجام شده دارد و برای هر رساله 25 درصد سهم پارک علم و فناوری و 50 درصد سهم وزارت علوم تعیین شده است.

وی با توجه به طرح گرنت فناوری که بودجه آن حدود 70 میلیون تومان می باشد، افزود: اگر شرکتی دارای حامی مالی باشد این بودجه می تواند تا حدود 100 میلیون تومان افزایش پیدا کند و همچنین در این خصوص تورهای سالانه ای در استان قم برگزار می‌شود که همکاری‌هایی با سازمان ها از جمله بسیج صورت می‌گیرد.

رییس پارک علم و فناوری استان قم در آخر بیان کرد: ما خواهان منطقه بندی پارک‌ها، پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌ها استان ها هستیم زیرا با این همگرایی می‌توان شاهد رشد در زمینه های آموزشی، پژوهشی و فناوری باشیم که حاضریم طرح مطالعاتی آن را در صورت موافقت در استان قم اجرایی کنیم و نتایج را ارائه بدهیم که در هیئت امنا به تصویب برسد.

در ادامه این جلسه معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه های منطقه 4 کشور شامل استان های قزوین، قم، اراک و همدان سوالات خود را در مورد طرح های معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف مطرح کردند که دکتر خیرالدین در پاسخ به سوالات عنوان کرد: ما طرح های زیادی داریم که اجرایی شدن آن ها نیازمند زمان و تلاش زیادی است اما در حال حاضر دو طرح اصلی گرنت فناوری که از سال 98 شروع شده است و دیگری دستیار فناوری می‌باشد که امیدواریم به زودی راه‌اندازی شود.

خیرالدین افزود:هدف ما از طرح دستیار فناور بودجه رسانی به دانشجویان و شناسایی نیروهایی برای شرکت های فناور می‌باشد، در حال حاضر تفاهم نامه هایی بین پارک و دانشگاه ها در حال انعقاد است وبرای طرح دستیار بودجه ای از طرف وزارت اختصاص یافته و همچنین قرار است صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و شرکت های‌وب نیز کمک هایی در این زمینه داشته باشند.

وی گفت: قرار است پارک های علم و فناوری در هیئت امنا، 30 درصد تبصره 14 را برای طرح دستیار فناور تصویب کند که حدود 10 تا 20درصد تبصره 14 را می‌توان برای این طرح سرمایه‌گذاری کرد و برای اساتیدی که برای دانشجویان شغل بیافریند پایه‌های تشویقی در نظر گرفته شده است.

وی با توجه به اینکه برای اجرایی شدن دو طرح گرنت فناوری و دستیار فناوری زیرساخت‌های مناسبی وجود دارد، بیان کرد: در دانشگاه‌ها فضای سربسته مناسبی داریم که امید است در جهت نیل به این اهداف به درستی مورد استفاده قرار گیرد که ما این طرح‌ها و شرایط برگزاری را به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کنیم.

گفتنی است دکتر خیرالدین عصر امروز در دانشگاه قم با روسای دانشگاه‌های قم دیدار و گفتگو داشت.​

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 2631
کلمات کلیدی