• 1399/07/16 - 15:00
  • - تعداد بازدید : 88
  • - تعداد بازدیدکننده : 88
گزارش خبری؛

برگزاری موفق کنفرانس فیزیک (ذرات و میدان) توسط دانشگاه قم

کنفرانس فیزیک (ذرات و میدان) با حضور اساتید برجسته ملی و بین‌المللی دهمین کنفرانس فیزیک ذرات و میدان‌ها ۲۵ تا ۲۷ شهریور توسط دانشگاه قم با همکاری انجمن فیزیک ایران به صورت برخط برگزار شد.


تی هوفت برنده جایزه نوبل فیزیک ۱۹۹۹، جان الیس برنده مدال ماکسول ۱۹۸۲ و چایچیان سردبیر نشریه EPJC  به عنوان سخنرانان اصلی در این کنفرانس حضور داشتند.

دکتر رضا معظمی دبیر کنفرانس ذرات و میدان از نحوه برگزاری کنفرانس گزارشی ارائه داده است که در ادامه می‌خوانیم:
برگزاری این کنفرانس ملی به میزبانی دانشگاه قم و انجمن فیزیک ایران در پاییز ۹۸ به تصویب هیات رییسه دانشگاه رسید و اعضای کمیته علمی آن توسط انجمن فیزیک ایران به شرح زیر تعیین شدند:
۱محسن علیشاهیها دبیر کمیته (آی پی ام)
۲سعید پاک طینت (یزد)
۳-کاظم بی‌تقصر فدافن (صنعتی شاهرود)
۴-غلامحسین بردبار (شیراز)
۵ندا صدوقی (شریف)
۶رضا معظمی (قم) که در ادامه دکتر علیشاهیها و دکتر صدوقی انبه دلیل مشغله زیاد انصراف دادند و دکتر پاک‌طینت به عنوان دبیر کمیته علمی انتخاب شد.

اعضای کمیته اجرایی نیز توسط دانشگاه قم معرفی شدند؛
۱-رضا معظمی دبیر کمیته
۲-محمدمهدی اتفاقی
۳-سیدوحید موسوی
۴-حبیب‌الله رزمی
۵-سیده زهرا اسلامی راد
۶ملیحه نجاتی
کنفرانس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به عنوان کنفرانس ملی به ثبت رسیده است، تعداد ۴۸ مقاله از حدود ۹۰ نویسنده غیرتکراری به این کنفرانس ارسال شده که از لحاظ تعداد نویسندگان در بین کنفرانس‌های ذرات بی‌سابقه بوده است. فرصت ارسال مقالات تا پایان بهمن ماه بوده است.
جلسات کمیته علمی در اردیبهشت ماه و به صورت اینترنتی برگزار شده است و از تعداد ۴۸ مقاله ارسالی، ۱۴ مقاله برای سخرانی و ۲۵ مقاله برای ارائه پوستر توسط کمیته علمی پذیرفته شدند و ۹مقاله رد شد.
برگزاری کنفرانس در تاریخ اعلام شده قبلی یعنی ۲۷و ۲۸فروردین به صورت حضوری به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ امکان پذیر نبود و این کنفرانس به تعویق افتاد و بنا بر تصمیم برگزارکنندگان در ۲۵ تا ۲۷ شهریور به صورت غیرحضوری در بستر اینترنت برگزار شد.
همین امر البته باعث شد که بتوان از میهمانان خارجی و سخنرانی فیزیکدان‌های بزرگ دنیا بهره برد؛ از سخران‌های مدعو می‌توان به برنده جایزه نوبل فیزیک ۱۹۹۹ میلادی پروفسور گراد توفت اشاره کرد. همچنین افراد تراز اول فیزیک دنیا مانند پروفسور جان الیس و چایچیان سخنرانی داشتند، همچنین دکتر عبدالله محمدی از فرمی لب شیکاگو سخرانی بسیار مفیدی ارایه دادند.
از بین فیزیکدان‌های برجسته کشور در این شاخه نیز ۵ نفر به عنوان مهمان از دانشگاه‌های مختلف به ارایه سخنرانی پرداختند. مجموعا ۲۳ سخنرانی در سه روز انجام شد. در این کنفرانس بازدید پوستر نیز به شیوه نوین و اینترنتی صورت پذیرفت به این ترتیب که برای هر پوستر یک اتاق جداگانه تعریف شد و ارایه دهنده و مخاطبین علاقه‌مند در وقت‌های مشخص در آن اتاق‌ها به بحث می‌پرداختند.
 
برای برگزاری اینترنتی کنفرانس پس از بررسی همه جوانب یک پلتفرم از شرکت اسکای روم که کاملا بومی ایران است تهیه و خریداری شد و ترتیبی داده شد که آدرس دانشگاه قم به عنوان آدرس سالن اصلی و اتاق‌های پوستر باشد.
 
کنفرانس در تاریخ ۲۵شهریور با سخنرانی رییس دانشگاه قم شروع به کار کرد و به اذعان بسیاری از شرکت کنندگان و همچنین رییس شاخه ذرات انجمن فیزیک ایران این کنفرانس یکی از موفق‌ترین کنفرانس‌های فیزیک ذرات هم از لحاظ محتوایی و هم از لحاظ نظم در برگزاری بوده است.

  • گروه خبری : آموزش,اخبار
  • کد خبر : 3426