رییس پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران مطرح کرد؛
ایجاد 41 هزار شغل توسط شرکت های دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری در کشور
رییس پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران با اشاره به اینکه پژوهش باید منجر به تولید فناوری شود گفت: حدود 41 هزار شغل توسط شرکتهای دانش بینان و پارکهای علم و فناوری ایجاد شده است.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر زمانیان معاون وزیر علوم و رئیس پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان قم که پیش از ظهر یکشنبه در سالن همایش های شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و مقام علم و پژوهش گفت: تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بر علم و پژوهش و نامگذاری سال به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین به این دلیل است که دشمنی و عناد بدخواهان ایران اسلامی به خاطر جهش علمی کشور است و این رشد علمی مرهون خون شهدا و مجاهدت های دانشمندان ایران است.
وی در ادامه با اشاره مولفه های پژوهش افزود: پژوهش هنگامی میتواند موفق شود که کنار فناوری باشد و کشوری می تواند از لحاظ توسعه اقتصادی و سیاسی موفق باشد که فعالیت های پژوهشی، فناورانه و دانش بنیان در آن نهادینه شده باشد.
زمانیان تصریح کرد: در این راستا سال گذشته معاونت فناوری وزارت علوم راه اندازی شد که در راستای شعار سال اقدامات بسیار مثبتی را انجام داده است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: چهار گام برای توسعه باید برداشته شود؛ اول آموزش، دوم پژوهش، سوم کیفیت بخشی به پژوهش است که خوشبختانه چند سالی است در ایران به این سمت حرکت شده است و در حال حاضر نیز سه و هفت دهم مقالات پر استناد دنیا برای ایران است، مرحله چهارم وقتی است که پژوهش منجر به تولید فناوری شود و چرخه پژوهش با تولید به اتمام می رسد و کشور ما هم اکنون در مرحله تولید فناوری است.
رییس پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران گفت: حدود 41 هزار شغل توسط شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری ایجاد شده است و همچنین حدود 150 شرکت دانشبنیان بسیار خوب در سطح کشور فعال هستند که لزوم توسعه شرکتهای دانش بنیان و پارک های علم و فناوری را توجیه می کند.
وی همچنین در بخشی از صحبت های خود به آمارهای علمی کشور نیز اشاره کرد و افزود: 1426 مجله در کشور فعال هستند و همچنین حدود 77 هزار مقاله در پایگاه های معتبر علمی دنیا نمایه شده اند.
زمانیان همچنین تصریح کرد: رتبه علمی کشور در دنیا طبق آمار پایگاه های علمی 15 و 16 است که روند رشد سریع علمی کشور کمی کند شده است که می بایست عوامل دخیل در آن شناسایی و اصلاح شوند.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه در سال 1400 حدود 2 درصد مقالات دنیا متعلق به ایران بوده است اضافه کرد: سهم مشارکت بین المللی از کل مقالات کشور 35 درصد است که علی رغم تحریمهای ظالمانه نشان از دیپلماسی فعال کشور دارد.
رئیس پژوهشگاه علمی و صنعتی ایران گفت: ایران هفتمین کشور دنیا در بین 130 کشور در مجلات نمایه شده با دسترسی عموم است. همچنین زبان فارسی رتیه 11 را در بین 80 زبان دیگر در مجلات نمایه شده با دسترسی عمومی دارد و خوشبختانه 344 نشریه فارسی نیز در پایگاه های معتبر علمی دنیا نمایه شده است که در راستای رفع دغدغه مقام معظم رهبری در جهت توسعه زبان فارسی است.
وی در پایان اشارهای نیز به طرحهای بزرگ فناوری در کشور نظیر ساخت دستگاه های دیالیز پرتال و ساخت ماهوارههای جدید با قابلیت پیش بینی زلزله کرد و افزود: حدود 30 درصد از طرح های فناورانه در حوزه دفاعی است.