پروفسور جیان کارلو آنلو، عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا :
برقراری صلح در منطقه با دیپلماسی دینی امکانپذیر است
به گزارش ستاد خبری همایش بین المللی «حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه»، پروفسور جیان کارلو آنلو عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا در همایش «حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» که امروز 21مهر ماه در تالار مفید دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره بر اینکه این همایش در نکوداشت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برگزار شده است، اظهار کرد: ما در جهانی زندگی میکنیم که رهبران دینی نفوذ زیادی دارند و میتوان با بهرهگیری از نفوذ آنها از تهدیدات جنگی در منطقه جلوگیری کرد لذا میتوان به پیشرفتها و دیپلماسی دینی برسیم و به صلح جهانی کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه دیپلماسی دینی میتواند صلح را برای منطقه به ارمغان آورد، افزود: در دیپلماسی دینی نقش رهبران دینی پررنگ میشود و در ایجاد ثبات دینی و برقراری ثبات و امنیت در منطقه کمک میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا با بیان اینکه توسل به زور در دیپلماسی دینی جایگاهی ندارد، بیان کرد: در دیپلماسی دینی، ملتها میتوانند با هم صحبت و رهبران با هم مذاکره کنند تا پیروان آنها در صحنه جهانی و منطقهای به قوانین بینالملل احترام بگذارند.
وی با تاکید بر برطرف شدن مناسبات مشکلات بین کشورها از سوی رهبران دینی، اظهار کرد: این اقدام توسط رهبران دینی میتواند انجام شود و به حل مخاصمات میان سازمانهای بینالمللی و درگیریها کمک کند و آنها را از مشکلات برهاند.
پروفسور جیان کارلو آنلو با بیان اینکه در حقوق بینالملل نقش ارزشهای دینی و دیپلماسی دینی نادیده گرفته شدهاست، تصریح کرد: مشارکت دولتها در دیپلماسی دینی کم است در حالیکه افزایش دیپلماسی دینی به صلح جهانی کمک میکند.
وی ادامه داد: در حقوق بینالملل، باید به دیپلماسی دینی توجه شود؛ همچنین دیپلماسی دینی به افق های وسیعتری کمک می کند و میتواند قوانین حاکم بین کشورها را ارتقا ببخشد .
عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا بیان کرد: دیپلماسی دینی همکاری های بین المللی را افزایش میدهد و این دیپلماسی دینی بسیار فعال است و در زمینه کمک به صلح جهانی نقشآفرین است و این نقش باید جهانی، بین المللی یا در غرب آسیا باشد .
وی با بیان اینکه قائل به حقوق پیروان ادیان هستیم، تصریح کرد: سندی در این زمینه توسط رهبران دینی مطرح شده و اقلیتهای دینی را نیز از این نظر که گفت وگوی مشترک دارند، باید در نظر گرفت.
پروفسور آنلو با اشاره به کارهای انجام شده در زمینه دیپلماسی دینی در دانشگاه ایتالیا، ادامه داد: دیدار یک مسیحی با آیت الله سیستانی از جمله اقدامات انجام شده است، لذا نقش دین را نمیتوان نادیده گرفت و این نشاندهنده این است که راه جدیدی باز شده و این دیپلماسی به کاهش درگیری در منطقه کمک میکند.
دکتر مصطفی فضائلی: پدیده درگیریهای خشونت بار و منازعات مسلحانه واقعیت تلخ منطقه است
دبیر علمی همایش بینالمللی «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» گفت:پدیده درگیریهای خشونت بار و منازعات مسلحانه واقعیت تلخ دهههای اخیر به ویژه در منطقه است و بخشی از زندگی مردم و برخی کشورهای منطقه شده است و این پدیده از ابعاد مختلف قابل تأمل و بررسی است و آنچه در اولین رسالت حقوق و پژوهشگران حقوقی است بررسی ابعاد حقوقی مخاصمات است و این همایش به دنبال تضارب آرا و تبادل اندیشهها است.
به گزارش ستاد خبری، مصطفی فضائلی در همایش «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» که امروز 21مهر ماه در تالار مفید دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره بر اینکه این همایش در نکوداشت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برگزار شده است، اظهار کرد: دانشگاه قم در ابتدا بر آن بوده است که نیروهای متخصص متعهد برای قوه قضاییه تربیت کند و امروزه در سایر حوزههای دانشی نیز به فعالیتش ادامه میدهد.
وی ادامه داد: این دانشگاه 40 سالگی خودش را پشت سرگذاشته و مرکز علمی جوان و در حال توسعه است، این گروه از سال 1388 مصادف با سال 2009 در مقطع کارشناسی ارشد حقوق بینالملل فعالیتش را آغاز کرده و در سال 95 مصادف با سال 2016 اقدام به پذیرش دانشجو در دکتری حقوق بینالملل کرده است .
فضائلی گفت: گروه حقوق بینالملل دانشگاه قم توانسته دستاوردهای علمی، پژوهشی چشمگیری را به دانشگاه قم عرضه کند و برگزاری نشستهای علمی و کارگاههای پژوهشی و مسائل روز کشور و منطقه تلاش فراوانی داشته و در سال 94 ایده سلسله همایشهای ایران و حقوق بینالملل مطرح کرده و پس از آن در سال 1395 برای همایش ملی انجام شد.
دبیر علمی همایش بینالمللی «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» بیان کرد: این همایش در مقیاس بینالملل به موضوعات مهم منطقه میپردازد؛ پدیده درگیریهای خشونت بار و منازعات مسلحانه واقعیت تلخ دهههای اخیر به ویژه در منطقه است و بخشی از زندگی مردم و برخی کشورهای منطقه شده است و این پدیده از ابعاد مختلف قابل تأمل و بررسی است و آنچه در اولین رسالت حقوق و پژوهشگران حقوقی است بررسی ابعاد حقوقی مخاصمات است و این همایش به دنبال تضارب آرا و تبادل اندیشهها است.
وی ادامه داد: این رویداد علمی با هم افزایی اندیشهها و ارائه نظرات و راهکارهای مفید گامی کوتاه در کاستن از آلام بشر امروزی به شمار آید .
دبیر علمی همایش بینالمللی «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» گفت: قواعد حقوقی در مورد توسل به زور که از آن به حقوق بر جنگ یاد میشود و قواعدی که ناظر بر رفتار مخاصمات در حین درگیری هستند و همچنین مسائل و پیامدهای پس آن از جمله، موضوع مسئولیت حقوقی و کیفری بینالملی مورد نظر است.
وی ادامه داد: در منطقه ما به طور خاص پدیده شوم دیگری که منطقه را به کانون خود بدل کرده پدیده شوم تروریست است که با مخاصمات درآمیخته است و بیش از دو دهه در افغانستان شاهد این دو پدیده شوم و امنیت سوز هستیم.
فززند شهید فخریزاده؛
پدرم معتقد بود باید در ایران تاثیر گذار باشد/ نپذیرفتن فرصتهای شغلی و مطالعاتی در سایر کشورها
فرزند شهید فخریزاده بیان کرد: فرصتهای مطالعاتی و فرصتهای شغلی مختلف به تمام دنیا برای پدر پیش آمد اما ایشان حتی برای ادامه مقطع دکتری از ایران خارج نشد و میگفت باید در کشور خودم تاثیر بگذارم . به گزارش ایکنا از قم، به نقل از ستاد خبری همایش بینالمللی «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه»، که این همایش امروز ۲۱مهرماه در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: شهید فخریزاده به جمع یارانش پیوست و نشان دادند مسیر علم هم مسیر شهادت است چه بسا مسیر علم مسیر نزدیکتری به شهادت است.
وی ادامه داد: امروز در دانشگاه و محل علم هستیم و وقتی علم در مسیر خدا قرار بگیرد و برای رشد بشریت و جامعه اسلامی باشد و برای جلوگیری از رشد و پیشرفت از میان برداشتن عالمان است و این مسیر به نتیجه خودش میرسد.
فخری زاده گفت: وقتی در مورد شهید صحبت میکنیم در برهههای مختلف زندگی خدا را به گونه دیگری میبیند، حس میکند و به آنجایی میرسد که برگزیده میشود تا بشریت را تغییر دهد و این یعنی همان مسیر اولیا.
وی عنوان کرد: در سیره شهدا میبینیم هم در دوران حیات و هم با شهادتشان وضعیتی را رقم زدند که جامعه را دچار حرکت و تغییر کردند و در همه جوامع مختلف آثار متفاوتی را از خودشان به جای گذاشتند و در سیره این افراد هم شباهتهایی را با اولیا الهی میبینیم.
فرزند شهید فخری زاده در مورد پدرش یادآور شد: رسالتی که بر عهده ماست این است که با مشخص کردن این مسیر وظیفه خودمان را انجام دهیم.
وی ادامه داد: باید مسیر شهدا را ادامه دهیم و اگر انجام ندادیم زیان آن به خودمان میرسد؛ پدر میگفتند مسیری که من انتخاب کردم و نتیجهای که دنیا را متحول کرد این بود که تصمیم تغییر را از دوران دبیرستان و در سن ۱۵ سالگی گرفتم؛ یعنی یک فرد چه تفکراتی دارد که در این سن مسیری را آغاز میکند و در ادامه مسیر هیچ مانعی نمیتواند او را منحرف کند.
فرزند شهید فخریزاده بیان کرد: فرصتهای مطالعاتی و فرصتهای شغلی مختلف به تمام دنیا برای پدر پیش آمد اما ایشان حتی برای ادامه مقطع دکتری از ایران خارج نشد و میگفت باید در کشور خودم تاثیر بگذارم .
وی اضافه کرد: مدیران ما باید این مهم را نهادینه کنند علمی که در دنیا ویژه است و به کسی اجازه ورود نمیدهند شهید فخری زاده با اتکا به دانش داخلی بدون بورسیه و حضور در کشورهای دارای علم مورد نظر را آغاز میکند تا اینکه دنیا ایران را به عنوان کشور هستهای میپذیرد و میبیند که نمیتواند چرخ علم کشور را متوقف کند تصمیمی میگیرد خود ایشان را از میان بردارد.