رئیس دانشگاه قم با تاکید بر مسئولیت عظیم جامعه علمی عنوان کرد:
سختکوشی و تهذیب نفس؛ مولفههای کسب موفقیت
رئیس دانشگاه قم گفت: توفیق حضور در دانشگاه توفیقی بزرگ است که هرکسی نمیتواند آن را بدست آورد و این توفیق مسئولیتی بزرگ در پی دارد.
وی ادامه داد: ضمن عرض خیر مقدم بابت حضور شما نودانشجویان، خدمتگذاری و حضور در پیشگاه دانش، علم و دانشجویان ایران و جهان اسلام باعث خرسندی و نشاط است.
رئیس دانشگاه قم افزود: به عنوان فردی که در عرصههای علمی و پژوهشی فعالیت کرده و آشناست عرض میکنم که موقعیت کنونی شما بسیار بینظیر است، همچنین مسئولیتی که بر دوش شماست بسیار سنگین است شما میراثدار یک ایران بزرگ هستید و نیز شما میراثدار اندیشههای فلسفی، علمی، فقهی، اخلاقی و حکمت نظری و عملی مسلمین هستید و بلکه خود ایرانیان پیشتاز این زمینه بودهاند.
وی اضافه کرد: ایران به برکت جهاد علمی در بسیاری از زمینهها چه بخواهیم چه نخواهیم و چه مورد علاقه ما باشد چه نباشد پیشرفت چشمگیری کرده به طوری که اکنون ایران در برخی حوزه های علمی جزو ده کشور برتر دنیا است.
رئیس دانشگاه قم ادامه داد: همانطور که ایران در بسیاری از حوزهها پیشرفت کرده در بسیاری از زمینهها نیز جای پیشرفت دارد و باید در این عرصهها تلاش شود و این مسئولیتی است که بر دوش ما و شما است.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی بیان کرد: ما میراثدار سیصد هزار تن شهدایی هستیم که جمهوری اسلامی تقدیم کرده است تا ایران به این جایگاه امروزی برسد و طبیعی است که این واقعه مسئولیت سنگینی را نیز در پی داشته است.
وی افزود: کسانی که جان خود را فدا کردند تا این انقلاب پایدار بماند و ایران و اسلام به عزت برسد شما میراثدار این مسئولیت عظیم هستید.
رئیس دانشگاه قم گفت: این توفیقی که نصیب شد و شما وارد دانشگاه شدید آنهم دانشگاه قم که در جوار حرم کریمه اهلبیت(س) است، توفیق بزرگی است و فرصتی در اختیار دارید که بهزودی تمام میشود و پایان این فرصت عدهای خوشحال خواهند بود که با یک توشه پربار علمی به پایان کار خود رسیدند و عدهای ناراحت از اینکه میتوانستند بهتر عمل کنند.
حجتالاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی ادامه داد: دو نکته وجود دارد نکته و توصیه اول اینکه تلاش و برنامهریزی کنید تا از تماموقت خود در حوزه علمی استفاده کنید و سختکوش باشید هر کس در دنیا به جایگاهی رسیده چه در آسیا و چه در اروپا چه مسلمان چه غیرمسلمان فرد سختکوشی بودهاست.
وی بیان کرد: از نمونه این افراد بزرگ میتوان به مرحوم شیخ نجفی معروف به صاحب جواهر اشاره کرد، ایشان کتابی با عنوان جواهر الکلام دارند که حدود دویست سال پیش نوشته شده و بیست و پنج سال تماموقت خود را برای تدوین این کتاب گذاشت بهحدی که در مراسم تدفین فرزند جوان خود نیز نوشتهها را بههمراه داشته و همچنان مینگاشت و این بیانگر یک هدف بزرگ است.
رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: این کتاب از درجهای برخوردار است که فقها میگویند اگر تمام کتابهای فقهی از بین برود و فقط کتاب جواهر الکلام باقی بماند برای ما کافی است.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی افزود: مرحوم علامه امینی از دیگر بزرگان علمی و دینی هستند که میگفتند حدود چهل و پنج سال روزانه پانزده تا هفده ساعت کار علمی میکردند بنده نیز از شما تقاضا دارم که بررسی کنید روزانه چه میزان وقت خود را صرف کار علمی میکنید.
وی گفت: از بزرگان علمی غیرمسلمان نیز میتوان ریموند کتل روانشناس معروف اشاره کرد که تست شخصیتشناسی او امروزه نیز کاربرد فراوان دارد او استاد دانشگاه بود و میگوید چهل و پنج سال حتی یک روز مرخصی نداشته است.
رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: همچنین فروید به چندین زبان از جمله عبری، آلمانی، انگلیسی، روسی و چند زبان دیگر مسلط بود همچنین در شانزده سال آخر زندگی خود سی و دو بار جراحی سرطان لثه انجام داده اما با این حال بیشترین فعالیتهای علمی خود را در همین چند سال اخیر داشت.
حجتالاسلام والمسلمین شریفی ادامه داد: امیر مؤمنان علی علیهالسلام میفرماید کسی که جان خود را در راه علماندوزی ذوب نکند به پیروزی دست نمی یابد.
وی در پایان یادآور شد: نکته آخر این است که در کنار علماندوزی و سختکوشی موردی که باید به آن توجه شود نورانیت درونی است خداوند متعال موقعیت مکانی و زمانی استفاده از علم را برای شما فراهم کردهاست اما ممکن است بدون تذهیب نفس و تذهیب درون خود نتوان از این موقعیت بهخوبی استفاده کرد در دانشگاه نیز تلاش میشود تا حد امکان تمام راههای مورد نیاز پژوهش برای شما فراهم گردد اگر چیزی کم و کاست بود یا بلد نبوده ایم یا توان آن از عهده خارج بوده است.