بهادریجهرمی: «هجرت اشتغالآفرینی»آغاز تحولی در حوزه اشتغالآفرینی خواهد بود
سخنگوی دولت در افتتاحیه دوره هجرت اشتغال آفرینی بیان کرد: این دوره آغاز تحولی در حوزه اشتغال آفرینی خواهد بود، باید از مسئولین دانشگاه قدردانی کرد که شناسایی درست مسیر از سوی آنان انجام شد و مبداء را دانشگاه قرار دادند.
دکتر علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت صبح امروز 28 تیرماه در افتتاحیه رویداد هجرت اشتغال آفرینی که در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد با ابراز خرسندی از حضور در جمع جهادگر جوان عنوان کرد: تا زمانی که تفکر و نوع نگاه موجود در حدیث "الْکادّ على عیاله کالْمجاهد فی سبیل اللّه" در جامعه ایجاد نشود نمیتوان حرکت صحیحی در حوزه اشتغال داشته باشیم زیرا اشتغال و اشتغالآفرینی نیازمند هجرت و جهاد است.
سخنگوی دولت بیان کرد: تفاوتی ندارد که در چه جایگاهی هستیم، در حالی که مقام معظم رهبری به طور مستمر بر محورهای اقتصادی تمرکز دارند میتوان گفت هیچیک از ما نسبت به جنگ اقتصادی آگاه نیست؛ فرض کنید یک سرباز در ایام جنگ به یاد نداشته باشد عرصه نبرد است، آنگاه چه خواهد شد؟
وی افزود: به نظر من اگر این دوره همین یک ثمر را داشته باشد که بدانیم در وسط میدان جنگ هستیم کافی است زیرا دشمن یک لحظه درنگ نمیکند و با تمام توان درمقابل ما قرار گرفته است.
مردم باید میداندار اقتصاد باشند.
بهادریجهرمی با اشاره به اهمیت فرهنگ کارآفرینی و فرهنگ جهاد بیان کرد: برای اینکه بتوان این نبرد را به خوبی پیش برد فرمانده باید تلاش کند و همه مردم نیز به میدان بیایند، وقتی مردم پای کار باشند پیروزی قطعی است این جز قوانین آفرینش است و رمز موفقیت در حوزه اقتصاد نیز همین است، اگر مردم میداندار شوند نتیجه چیزی جز پیروزی نخواهد بود.
وی ادامه داد: نگاه دولت این است که دستگاههای دولتی باید به جایگاه قبلی خود بازگشته و نقش حمایتی داشته باشند تا مردم بتوانند تلاش خود را در حوزه اشتغال آفرینی انجام دهند؛ دولت در کمتر از یک سال گذشته نشان داده است که در این مسیر مصمم است؛ برای مثال میتوان به دریافت مجوز اشتغال اشاره کرد که بسیار تسریع شده است و ماهها دوندگی برای گرفتن مجوز اشتغال به چند روز تبدیل شده است تا از ایجاد بی انگیزگی در بین کارآفرینان جلوگیری شود.
سخنگوی دولت در رابطه با ایجاد پایگاههای اشتغال آفرینی بیان کرد: حل مشکلات اقتصادی یکی از دغدغههای دولت است و دولت بطور ویژهای بر دو موضوع مسکن و اشتغال توجه دارد.
دانشگاه قم میتواند پیشرو در اصلاح آموزش عالی در حوزه اشتغالآفرینی باشد
وی با اشاره به اهمیت برگزاری دورههای اشتغال آفرینی بیان کرد: شروع آموزش کارآفرینی در دانشگاه ها کافی نیست و لازم است اشتغال آفرینی از مدارس آغاز شود و همچنین حرکت جهادی و مفاهیم حوزه اقتصاد باید از آن زمان شروع شود؛ میتوان گفت که در دید کلان آموزش و پرورش ما اقتصاد را مورد توجه قرار نداده است و باید در آینده به آن توجه شود؛ کارآفرینان باید الگویی برای دانشآموزان باشند.
بهادریجهرمی بیان کرد: آموزش عالی یاید منطبق بر زیست بوم اشتغال و واقعیتهای کشورمان باشد جای تأسف دارد که برخی رشتهها با آمار بیکاری بالا توسعه می یابند و برخی رشتهها هیچ ارتباطی با موقعیت اجتماعی مربوط به آن ندارد، دانشگاه قم میتواند پیشرو در اصلاح آموزش عالی در حوزه اشتغالآفرینی باشد.
وی افزود: چرا معیار ارتقای علمی تعداد مقاله است؟ آیا کسی که ایجاد اشتغال میکند اثرگذارتر است یا کسی که جز نگارش مقاله کار دیگری انجام نمیدهد؟ این نوع توسعه بد نیست اما قطعا کامل نیست.
سخنگوی دولت بیان کرد: دولت تلاش خود را برای رفع مشکلات انجام داده است، برای مثال دولت الکترونیک با جدیت پیگیری میشود که خود میتواند اثر مثبتی در حوزه مشاغل داشته باشد؛ دولت نقصهای قانونی را نیز با جدیت پیگیری میکند، در مقابل مردم هم بیش از پیش باید نقش خود را در حوزه اشتغال و اشغال آفرینی انجام دهد.
گفتنی است اولین رویداد ملی هجرت اشتغال آفرینی به همت دانشگاه قم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از امروز تا 3 مرداد در دانشگاه قم برگزار میشود.