• 1403/08/15 - 12:50
  • - تعداد بازدید : 127
  • - تعداد بازدیدکننده : 106
سفیر بولیوی در ایران با حضور در دانشگاه قم گفت:

تاریخ مبارزاتی انقلاب خود را هرگز فراموش نکنید

رومینا پرز، سفیر بولیوی در ایران در جمع دانشجویان دانشگاه قم گفت: تاریخی مبارزاتی انقلاب خود را هرگز فراموش نکنید و در این مسئله نسل جوان و دانشجویان نقش اساسی دارند؛ زیرا آن‌ها باید تجربیات مبارزات نسل‌های پیش‌از خود را که در منطقه و کل جهان در برابر قدرت‌های امپریالیستی به‌ویژه آمریکا ایستادگی کرده‌اند، بازیابی کنند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم نشست انقلاب دوم از نگاه دنیا با حضور خانم رومینا گوادالوپه پرز راموس، سفیر بولیوی در ایران به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی دوشنبه چهاردهم آبان در تالار حکمت دانشگاه قم با حضور برادران و خواهران فعال در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.

رومینا پرز ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه قم و تشکر از ریاست دانشگاه و مقامات این جنبش دانشجویی که به مناسبت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد عنوان کرد: سه روز قبل‌از واقعه تسخیر لانه جاسوسی در ایران، در بولیوی کودتایی رخ داد و بسیاری از دانشجویان بولیوی به خیابان رفتند و تظاهرات کردند و بسیاری هم زخمی و کشته شدند و هنگامی‌که ما در آن زمان درگیر کودتا بودیم در خبرهایی شنیده می‌شد که دانشجویان ایران توانستند سفارت آمریکا را تسخیر کنند.

وی افزود: این خبر برای ما بسیار مسرت‌بخش بود و روح تازه‌ای در وجود ما دمید و که در جای دیگری از دنیا با دشمن مشترک ما می‌جنگند. من در آن زمان خیلی جوان بودم و رهبری یک جنبش دانشجویی در سطح ملی را برعهده داشتم و در این حوزه بسیار فعالیت می‌کردم. به‌همین خاطر شما دانشجویان را کاملاً درک می‌کنم. به امید این‌که این روز را نه‌ فقط به ‌عنوان یک ‌روز ملی، بلکه به‌ عنوان یک‌ روز بین‌المللی و فراملی در کنار یکدیگر جشن بگیریم.

سفیر بولیوی در ایران اضافه کرد: بیش‌از هفتاد سال است که رژیم صهیونیستی با نقض آشکار قوانین بین‌الملل، حقوق بشر بین‌الملل و کنوانسیون ژنو به جنایت علیه فلسطینیان می‌پردازد و با حمایت آمریکا و با استفاده همیشگی از حق وتو به‌عنوان یک ابزار دیپلماتیک در شورای امنیت سازمان ملل ایالات ‌متحده، مانع آراء دیگر کشورها می‌شود. همچنین با حق وتوی خود تظاهرات گسترده و افکار عمومی جهانی که تلاش می‌کنند حملات وحشیانه علیه مردم بی‌دفاع غزه و همچنین لبنان را از طریق آتش‌بس متوقف کنند بی‌اثر می‌کند.

رومینا پرز ادامه داد: 46 سال پیش با پیروزی انقلاب اسلامی و تسخیر سفارت آمریکا، ایران مهم‌ترین قدرت امپریالیستی جنگ سرد را در منطقه به چالش کشید و امروز دوباره به جهانیان نشان داد که از ظالمین هراسی ندارد و از عملیات وعده صادق 2 با نشان‌دادن توانایی و ظرفیت خود و نیز دفاع در مقابله با حمله‌ی نیروی اشغالی در 26 اکتبر، رژیم اسرائیل را تحقیر کرد و علی‌رغم این‌که این رژیم از تمام ادوات نظامی آمریکا و دیگر دولت‌های اروپایی برخوردار بود به آن شکست سنگینی را وارد کرد.

وی در راستای مفهوم استقامت توضیح داد: یک جهان چندقطبی دوستدار صلح در حال ظهور است که در آن کشورهای جنوب جهان بازیگرانی هستند که سنگ بنای توسعه آن را می‌گذارند و در این شرایط بریکس نقش مهمی ایفا می‌کند. به‌همین خاطر ما مردم آمریکای لاتین که از سال 1492 مورد بیشترین ظلم و نسل‌کشی از طرف استعمار امپراتوری اسپانیا قرار گرفته‌ایم، نمی‌توانیم در برابر مبارزات و مقاومت‌های مردمی بی‌تفاوت باشیم؛ به‌خصوص مقاومت مردم فلسطین. تفاوت آن نسل‌کشی‌ها با نسل‌کشی امروز فلسطین این است که مورد آخر به شکل زنده و مستقیم مورد مشاهده است درحالی‌که نسل‌کشی صورت‌گرفته در آمریکای لاتین را تنها در کتاب‌ها و آثار هنری می‌توان یافت.

سفیر بولیوی در ایران اظهار کرد: بی‌شک بدون مقاومت امکان شکست ظالمین وجود ندارد و فلسطینی‌ها حق دارند به مقاومت بپردازند. خصوصا وقتی مقاومت‌ها در منابع مختلف حقوق بین‌الملل به رسمیت شناخته‌شده است. طرف‌های ثالث نیز می‌بایست مشروعیت مقاومت مردم فلسطین را با توجه به قوانین حقوق بین‌الملل به رسمیت بشناسند.

رومینا پرز لازمه‌ی به رسمیت شناختن این مقاومت مشروع را در چند مورد مشهود دانسته و بیان کرد: این مقاومت منطبق است بر حضور مشروع سازمان ملل، مقاومت یک امر مشروع است در اجرای حق تعیین سرنوشت، مقاومت یک لازمه است در شرایطی که مردم در شرایط نابرابر و نامتقارن هستند، مقاومت نوعی از دفاع مشروع جمعی در برابر یک نیروی اشغالگر غیر قانونی است زمانی‌که مردم در برابر سلطه خارجی که استعمار نام دارد قرار می‌گیرند، مشروعیت مقاومت برگرفته از عدم اجماع سیاسی بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی و جنایت جنگی است.

وی تاکید کرد: این مقاومت بر پایه این اصل حقوق بین‌الملل بنا شده که مردم فلسطین حق تعیین سرنوشت خود را دارند. به‌همین دلیل مردم فلسطین به شکل قانونی حق دارند با استفاده از تمامی روش‌های در دسترس در مقابل یک نیروی اشغالگر غیرقانونی مقاومت کنند. مردمان یک سرزمین مجبور نیستند به یک نیروی اشغالگر اعلام وفاداری کنند و می‌توانند استفاده از تمامی روش‌های مبارزه، به مقاومت بپردازند و به‌حق خود در تعیین سرنوشت دست یابند.

سفیر بولیوی در ایران با اشاره به اقدامات بولیوی در هم‌بستگی با مردم فلسطین توضیح داد: بولیوی در دوران ریاست‌جمهوری سابق، آقای اوا مورالسف روابط خود را با رژیم اسرائیل پس‌از آن‌که دولت اشغالگر، عملیات موسوم به سرب گداخته را در سال 2008 و 2009 میلادی آغاز کرد قطع نمود. همچنین در تدابیر دیگر وقتی آن رژیم عملیات تیغه حفاظتی را آغاز کرد، بولیوی توافق‌نامه ویزای خود، که اجازه ورود شهروندان اسرائیل را می‌داد لغو نمود.

رومینا پرز افزود: متأسفانه با کودتای رخ داده در بولیوی که منجر به برکناری آقای اوا مورالس در سال 2019 شد، دیکتاتوری حاکم روابط را از سر گرفت. مقاومت مردم بولیوی چه در خیابان‌ها و چه پای صندوق‌های رأی باعث شکست دیکتاتوری‌ها در سال 2020 شد و پس‌از آن با به قدرت رسیدن رئیس‌جمهور جدید، مجدداً در سال 2023 روابط قطع شد و کمک‌های بشردوستانه به فلسطین ارسال شد.

وی ادامه داد: در آخرین اقدام نیز در تاریخ 8 اکتبر، دولت چندملیتی بولیوی به‌عنوان یکی از اعضای امضاکننده کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل‌کشی به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری ملحق شد.

سفیر بولیوی در ایران با اشاره مجدد به‌روز ملی مبارزه با استکبار جهانی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در دیدار با دانشجویان، تسخیر سفارت آمریکا را نقطه عطف و یک حادثه تاریخی-سیاسی فراموش‌نشدنی برشمرد. اما بااین‌حال تسخیر سفارت آمریکا نقطه آغاز رویارویی ملت ایران و آمریکا نبود و این رویارویی به تاریخ ایران برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: آمریکا در بولیوی و به‌طورکلی در آمریکای لاتین مانند ایران عمل کرد و از طریق طرح "کندر" کودتاهای خونینی را در دهه 1970 اجرا کرد. بولیوی به‌دلیل ثروت طبیعی استراتژیک، کشوری است که بیشترین آسیب را از تجاوزات امپریالیستی آمریکا از طریق کودتا دیده است. در زمانی‌که بولیوی خود درگیر کودتایی بود درحالی‌که مردم و دانشجویان بولیویایی در نبرد دربرابر دیکتاتوری مقاومت می‌کردند، متوجه شدیم که دانشجویان انقلابی ایران با آگاهی از اقدامات جاسوسی واشنگتن علیه ایران، در شرایط اضطراری موجود در روند انقلاب اسلامی، دست به اقدام تسخیر سفارت آمریکا زدند.

رومینا پرز اظهار کرد: ما برای این اقدام تاریخی بسیار ارزش قائلیم؛ زیرا دانشجویان دانشگاه‌های ایران علیه دشمنی مشترک به‌نام ایالات متحد می‌جنگیدند. امروز این دشمن مشترک باقی‌مانده است. به‌همین دلیل است که مبارزه برای مقاومت در برابر ظلم باید جهانی باشد.

سفیر بولیوی در ایران تاکید کرد: ما باید به مبارزه علیه ظلم مانند آمریکا و متحدانش و استعمارگرانی مانند رژیم صهیونیستی ادامه دهیم و لازمه آن این است که حافظه تاریخی مردم و مبارزاتی که انجام‌شده را هرگز فراموش نکنید تاریخی مبارزاتی انقلاب خود را هرگز فراموش نکنید و در این مسئله نسل جوان و دانشجویان نقش اساسی دارند؛ زیرا آن‌ها باید تجربیات مبارزات نسل‌های پیش‌از خود را که در منطقه و کل جهان در برابر قدرت‌های امپریالیستی به‌ویژه آمریکا ایستادگی کرده‌اند، بازیابی کنند.

وی افزود: باید همیشه در نظر داشته باشیم که مقاومت یک امر مشروع است و انقلاب‌هایی تولید می‌کند که توانسته‌اند رژیم‌های هم‌پیمان با آمریکا را شکست دهند. یک وظیفه برای دانشجویان و جوانان ایرانی است این است که جنبشی ایجاد کنند تا افکار عمومی جهانی را علیه جنایات اسرائیل که با حمایت عمر آمریکا رخ می‌دهد آگاه کنند و تجربیات مبارزاتی ایران و محورهای مقاومت را اجتماعی کنند تا منجر به یک وحدت بین قاره‌ای علیه استکبار جهانی شود.

رومینا پرز ادامه داد: این ارتباط بین قاره‌ای می‌تواند با سازمان‌دهی انجمن‌ها، رویدادها سمینارها و غیره صورت پذیرد تا دانشجویان بتوانند با تجربیات مبارزاتی کشورها در سراسر جهان آشنا شوند و تا حد امکان اقدامات مقاومت جمعی را برنامه‌ریزی کنند و این دور از دسترس نیس؛ چرا که ما تجربیات مثبت زیادی در این زمینه داشته‌ایم.

در ادامه این نشست دکتر حاجی ده آبادی رئیس گروه همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه قم ضمن ابراز خرسندی از این نشست عنوان کرد: ان‌شاءالله این آغازی برای ارتباط و تعامل هرچه بیشتر بین دو ملت و جوانان بین دو ملت باشد و بتوانیم اقدامات مثبتی را از طریق این تعاملات رغم بزنیم.

دکتر فضائلی عضو هیأت علمی گروه حقوق عمومی و بین‌الملل دانشگاه قم نیز به اختصار توضیح داد: حقوق بین‌الملل زبان مشترک جهانیان در دوران معاصر و یکی از مؤلفه‌های قدرت نرم است که همه کشورها در حد امکان از آن برخوردار هستند. باید این ظرفیت را شناخت و کشورهایی که توانایی مقابله با استکبار و سلطه‌جویی قدرت‌های امپریالیستی را دارند باید در این زمینه هماهنگ عمل کنند.

وی افزود: یکی از ضعف‌های ما این است که اندیشه و آرمان‌هایمان را فقط برای خود تکرار می‌کنیم. یکی از اقداماتی که در دانشگاه قم به‌عمل‌آمده، راه‌اندازی مجله‌ای به زبان انگلیسی است که در قالب دو فصلنامه منتشر می‌شود و تاکنون دو شماره از آن انتشار یافته و ان‌شاءالله در آینده‌ای نزدیک نماینده اسکوپوس را هم دریافت خواهد کرد.

دکتر فضائلی خطاب به سفیر سفارت بولیوی در ایران ادامه داد: در این نشریه آراء و نظرات حقوق‌دانان ایران و برخی کشورها منتشر می‌شود که زمینه آشنایی با آراء و نظرات سایر کشورها را فراهم می‌کند. از کشورهای مختلف در این هیئت تحریریه عضو هستند و درخواست‌های بسیاری نیز از کشورها برای عضویت جدید در هیئت تحریریه وجود دارد. لذا تقاضا داریم زمینه معرفی این مجله را در محافل علمی و در دانشگاه‌های بولیوی فراهم کنید. همچنین سلسله همایش‌های بین‌الملل، تحت عنوان کلی ایران و حقوق بین‌الملل که در آستانه برگزاری همایش سوم آن هستیم می‌تواند بستری دیگر برای مشارکت ایران با سایر کشورها به ویژه کشور بولیوی باشد.

در پایان نشست نیز پرسش و پاسخ بین حاضرین در جلسه و سفیر کشور چندملیتی بولیوی در ایران انجام شد و پس از آن خانم رومینا پرز از دانشگاه قم بازدید کردند.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 4445

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید