در مصاحبه با معاونت دانشجویی مطرح شد:
اقدامات موثر معاونت دانشجویی دانشگاه قم در سال های اخیر/ اجرای طرح «رستوران مکمل مجازی» برای اولین بار در ایران توسط دانشگاه قم
دکتر علیرضا باقری ثالث در گفت و گو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، عنوان کرد: حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه قم، بخشهای مختلفی از جمله امور خوابگاهها، امور تغذیه، اداره رفاه را در زیر مجموعه خود دارد، تربیت بدنی، مرکز مشاوره، مرکز بهداشت، کمیسیون موارد خاص و کمیته انضباطی نیز ازجمله دیگر بخش های این معاونت است؛ لازم به ذکر است در کمیسیون موارد خاص که ذکر شد، این معاونت دانشگاه قم، علاوه بر دانشجویان خود، موارد خاص استانی را نیز تحت نظر دارد.
وی افزود: اداره دانشجویان غیرایرانی نیز که خود دوبخش ادارهی پذیرش دانشجویان غیر ایرانی و اداره کنسولی را در زیر مجموعه خود دارد، یکی دیگر از بخشهای معاونت دانشجویی دانشگاه قم است؛ در بخش کنسولی نیز همچون بخش کمیسیون موارد خاص، خدمات کنسولی کلیهی دانشجویان غیر ایرانی استان قم بر عهده دانشگاه قم است.
ارائه خدمات کنسولی 6 هزار دانشجوی غیر ایرانی توسط معاونت دانشجویی دانشگاه قم
معاون دانشجویی دانشگاه قم تاکید کرد: هم اکنون بیش از 6 هزار دانشجوی غیر ایرانی در استان قم تحصیل میکنند که خدمات کنسولی آنها از جمله تمدید اقامت و مسائلی از این دست توسط بخش کنسولی معاونت دانشجویی دانشگاه قم انجام میشود.
باقری ثالث گفت: با شیوع بیماری کرونا، برخی از فعالیت های این معاونت متوقف شد و برخی از آن ها نیز تغییر ماهیت پیدا کرد، البته شاید بتوان گفت تنها یک بخش این معاونت به صورت کامل متوقف و تعطیل شد و آن هم بخش سلف و یا همان بخش تغذیه دانشجویان بود.
تدوین برنامه راهبردی معاونت دانشجویی دانشگاه قم
وی بیان کرد: در حوزه کلان معاونت دانشجویی دانشگاه قم، یکی از اقداماتی که در طول یکسال گذشته انجام گرفته، تدوین برنامه راهبردی این معاونت بوده است، در واقع پیش از این برنامه راهبردی مدونی نداشتیم که با پیگیریهای انجام شده و طی جلساتی که برگزار شد، این برنامه تدوین شد.
معاون دانشجویی دانشگاه قم بیان کرد: تغییر طراحی سایت معاونت دانشجویی دانشگاه و اصلاح فرایند جذب دانشجویان غیر ایرانی نیز از دیگر فعالیتهایی است که در سالهای اخیر در این معاونت انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: مجوز مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان نیز، با پیگیریهای متعددی که صورت گرفت، اخیرا توسط سازمان امور دانشجویان برای دانشگاه قم صادر شد.
باقری ثالث تصریح کرد: پیگیری جذب اعتبارات از سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه نیز از دیگر اموری بود که توسط معاونت دانشجویی دانشگاه قم پیگیری شده و در نهایت به نتیجه رسید؛ خوشبختانه اعتبارات خوبی در این زمینه برای دانشجویان جذب شد.
وی ادامه داد: پس از شیوع بیماری کرونا و تاثیرات ناشی از آن، در این میان روند درخواست خوابگاههای دانشجویی نیز تغییر یافت و هم اکنون در واقع خوابگاه ترمی همچون سالهای گذشته در اختیار دانشجویان قرار نمیگیرد، بلکه طی یک فرایند جدید و شیوه نامهای که توسط معاونت دانشجویی تعریف شده است، دانشجو با واریز مبلغی تعیین شده در خواست خوابگاه میدهد و به صورت موقت اتاق خوابگاه به او تعلق میگیرد.
وی افزود: هم اکنون به دلیل شیوع بیماری کرونا، هر اتاق تنها به یک یا دو دانشجو اختصاص مییابد و پس از تحویل اتاق، مراحل ضدعفونی انجام شده و سپس در اختیار نفرات بعدی قرار خواهد گرفت.
معاون دانشجویی دانشگاه قم با بیان اینکه تعداد دانشجویان خوابگاهی به دلیل شیوع بیماری کرونا کاهش پیدا کرده است، گفت: این امر یک فرصتی برای ما بود تا کلیهی اتاقهای خوابگاههای دانشجویی دانشگاه قم تجهیز شده و امکانات آنها توسعه یابد؛ در این میان خوابگاه معصومیه(س) نیز به لحاظ تاسیسات تجهیز شد. همچنین با خرید تعدادی آلاچیق در زمینه محوطه سازی و زیباسازی خوابگاههای دانشجویی برادران اقدام شده است.
تجمیع سرای دانشجویی خواهران دانشگاه قم
باقری ثالث بیان کرد: تجمیع سرای دانشجویی خواهران دانشگاه قم از جمله اقدامات مهم و موثری بود که اخیرا انجام شد، پیش از این خوابگاه های دانشجویان خواهر دانشگاه قم به صورت پراکنده در داخل و خارج دانشگاه وجود داشتند که اخیرا تمامی این خوابگاه ها در داخل دانشگاه تجمیع شد.
وی با اشاره به اینکه "سرای ریحانه" در دانشگاه قم و در کنار ساختمان معصومیه(س) جهت تجمیع همه خوابگاههای واحد خواهران، در حال تجهیز است، تاکید کرد: امیدواریم با اتمام هرچه سریعتر این پروژه، تمامی خوابگاههای خواهران در این سرا متمرکز شود.
اجرای طرح رستوران مکمل مجازی برای اولین بار در دانشگاه قم
معاون دانشجویی دانشگاه قم گفت: همانطور که اشاره شد، بخش تغذیه دانشگاه قم و رستورانهای آن با شیوع بیماری کرونا تعطیل شده و به جز موارد خاص و برای برخی مراسمات، این بخش فعالیتی نداشته است و در این فرصت دانشگاه به مکانیزه کردن آشپزخانه مبادرت کرد و تجهزاتیاز جمله دیگهای پخت صنعتی، گرم نگهدارنده و ماشینهای ظرفشویی را به این مجموعه اضافه کرد؛ در ایام قبل از شیوع ویروس کرونا اقدامات و زمینههای ایجاد رستوران مکمل مجازی برای دانشجویان فراهم شده است و رستوران مکمل مجازی دانشگاه شروع به کار کرده است که پس از کنترل ویروس کرونا و با حضور دانشجویان در دانشگاه این خدمت مجددا قابل بهرهبرداری خواهد بود.
وی در رابطه با رستوران مکمل مجازی تصریح کرد: یارانهای که برای هر غذا به دانشجو اختصاص می یابد، در اختیار دانشجو قرار می گیرد تا با مراجعه به رستورانهای معرفی شده توسط بخش تغذیه معاونت دانشجویی، دانشجو به لیست غذایی متنوع و گستردهتری دسترسی پیدا کرده و غذای خود را سفارش دهد.
باقری ثالث اضافه کرد: رستورانهای معرفی شده به دانشجویان توسط این معاونت، محدود به داخل دانشگاه نیست، بلکه از آنجا که این رستوران مکمل به صورت مجازی و در قالب یک اپلیکیشن طراحی شده و در دسترس است، دانشجو میتواند با کلیه رستورانهای معرفی شده توسط معاونت دانشجویی در سرتاسر شهر، از یارانه تغذیه خود استفاده کرده و غذا را سفارش دهد، پس از سفارش نوع غذا، با هماهنگی دانشگاه، غذای دانشجو به دست او خواهد رسید.
معاون دانشجویی دانشگاه قم در ادامه به برخی دیگر از خدمات این معاونت اشاره کرد و گفت: در اداره تربیت بدنی نیز خدمات شایستهای ارائه شده است که از جمله آن میتوان به برگزاری مسابقات متنوع در بخش دانشجویی و کارکنان، 7 مورد اعزام تیمهای ورزشی دانشجویی به مسابقات، 3دوره میزبانی مسابقات ورزشی دانشجویی، 6 مورد برگزاری دورههای مربیگری و تجهیز و افتتاح 2 سالن تندرستی، اشاره کرد.
باقری ثالث افزود: ارائه خدمات پزشکی به کارکنان و دانشجویان و نیز پایش سلامت دانشجویان و پیگیری تلفنی روند بهبودی دانشجویان مبتلا به ویروس کرونا، و نیز ارائه مشاوره تلفنی به دانشجویان( 198 آقا و 315 خانم)، همچنین برگزاری 9 کارگاه طی یکسال گذشته توسط مرکز مشاوره از دیگر خدمات این معاونت بوده است.
وی اضافه کرد: برگزاری جلسات منظم حضوری و غیرحضوری کمیته انضباطی و همچنین برگزاری جلسات منظم کمیسیون موارد خاص دانشگاه و استان و صدور و ابلاغ حکم از دیگر خدمات این معاونت بوده است.