در مصاحبه با معاونت فرهنگی دانشگاه مطرح شد:
تحریم انتخابات راه حل مشکلات کشور نیست / خواست مردم؛ بستر ظهور و بروز ولایت
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا کریمیوالا، معاون فرهنگی دانشگاه قم در خصوص لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات اظهار کرد: حاکمیت مستقر در نظام جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر نظریه ولایت مطلق فقیه است. روشن است که این حاکمیت مانند همه نظامهای سیاسی دیگر نیازمند مشروعیت به معنی حق اعمال قدرت است و فقدان آن باعث تزلزل و زمینه سقوط و اضمحلال است، بنابراین مشروعیت دارای اهمیت ریشهای است به گونهای که دشمنان پیوسته میکوشند تا عنصر مشروعیت نظام را مخدوش جلوه دهند.
کریمی والا با بیان اینکه حاکمیتهای مبتنی بر اندیشه دموکراسی معتقدند که اگر حاکمیتی مورد پذیرش و توافق اکثریت مردم واقع شود، مشروع خواهد بود، افزود: در نظریه ولایت مطلقه فقیه ـ از آنجا که ولایت فقیه عادل استمرار ولایت انبیا و ائمه معصومین علیهم السلام است ـ منشأ مشروعیت، همان منشأ مشروعیت ولایت انبیا و ائمه اطهار علیهم السلام یعنی اذن خداوند متعال است که ولیّ و مالک حقیقی است. بدین رو، در این نظام سیاسی آرای عمومی مردم در ایجاد مشروعیت هیچ نقشی ندارد.
بستر ظهور و بروز ولایت، خواست و اراده مردم است
معاون فرهنگی دانشگاه قم بیان کرد: در اندیشه سیاسی شیعی گرچه اراده و انتخاب مردم هیچ نقشی در اعطا یا سلب مشروعیت ندارد و همانگونه که بیان شد خاستگاه مشروعیت تنها اراده و اذن خداوند است اما اساساً هر ولایت و حاکمیت مشروعی تنها و تنها از طریق اختیار و انتخاب مردم امکان تحقق و ظهور و بروز خارجی و عینی مییابد.
کریمی والا گفت: به طور مثال وقتی در یک خانوادهای که پدر ولایت دارد و ولایت او نیز از ناحیه اراده و اذن خداست، اگر حرف او توسط اعضا پذیرفته نشود و بستری برای اعمال ولایت پدر فراهم نشود این ولایت هیچ اثر بیرونی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه ولی فقیه عادل برای آنکه بتواند ولایتش را به ظهور برساند نیازمند زمینه و بستر است که آن را مردم با پذیرش خودشان فراهم میسازند، افزود: هرچه این زمینه و بستر بیشتر و قویتر فراهم شود به همان مقدار حاکمیت از قدرت ظهور و بروز بیشتری برخوردار خواهد شد و مشارکت مردم در انتخابات یکی از جلوههای این امر است.
هر رأی در واقع دفاع از حکومت است
معاون فرهنگی دانشگاه قم ادامه داد: وقتی در انتخابات، مشارکتی صورت میگیرد فارغ از اینکه به چه کسی رأی داده شود، این پیام داده میشود که ما کلیت نظام را قبول داریم و از آن دفاع میکنیم لذا در چارچوب این نظام میخواهیم کسی را مثلاً به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه قم افزود: از اول پیروزی انقلاب ملاحظه میشود با همه مشکلات و فراز و فرودهایی که وجود داشته، مردم پای کار بودهاند؛ در جنگ تحمیلی ۸ سالهای که تمام ابرقدرتها دست در دست هم داده بودند تا از هر جهت نظام اسلامی را از هم فروپاشند اگر مردم پای کار نبودند همان سالهای اولیه، نظام فرو میپاشید. پس از جنگ نیز در جریان اعمال انواع تحریمهای کمرشکن و توطئه نفوذیهای دشمن، به خاطر مشارکتهای مردم بود که آسیبهای جدی دفع شد و اقتدار نظام و تمامیت کشور عزیزمان حفظ شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: در چند سال اخیر تلاشهای سازمان یافته و تجربه شدهای از سوی دشمنان این مرز و بوم برای جهتدهی اعتراضهای مردم صورت گرفت، اما چون برخاسته از متن جامعه نبود به نتیجه مطلوب آنان منتهی نشد و این ملت بودند که با آگاهی و بصیرت نقشه آنان را خنثی کردند.
اساساً مدیریتهای بشری بدون انتقاد نیست
کریمی والا ادامه داد: فارغ از اینکه نقصها و کاستیها در مدیریتهای بشری اجتنابناپذیر است اما بسیاری از مشکلات و نارساییهای موجود ناشی از سوء مدیریتهاست که برخی از اینها عمدی است و شاهد آن مجازات های سنگین برای مسئولان متخلف در این چند سال اخیر است. البته مردم از چنین اوضاعی ناراضی هستند اما راه حل، عدم مشارکت نیست چرا که عدم مشارکت هرگز بهبودی اوضاع را در پی ندارد.
اگر انتقاد صورت نگیرد متوجه اشتباهها نخواهیم شد
معاون فرهنگی دانشگاه قم افزود: طبق فرموده مقام معظم رهبری اگر انتقادها و اعتراضها صورت نگیرد متوجه اشتباهها نخواهیم شد و بنابراین فراهم کردن امکان نقد و اعتراض به نفع نظام است تا در صدد رفع آنها تمام تلاش خود را به کار بندد.
کریمی والا ادامه داد: تحریم انتخابات که گاهی گفته میشود و دشمن بر آن تأکید دارد، راهی برای ابراز نارضایتی نیست، لذا میبینیم که بر تحریم انتخابات از سوی همان افرادی دامن زده میشود که اعتراضات سازماندهی شده و خط مشی یافته از بیگانگان را به راه انداختند.
معاون فرهنگی دانشگاه قم تصریح کرد: در شرایط بسیار حساس کنونی راه حل اساسی رفع مشکلات، شرکت در انتخابات و برگزیدن فرد اصلح است و البته لازمه اصلح بودن تمایلهای حزبی و جناحی نیست تا اگر کاندید یک حزب یا تشکلی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اصل مشارکت زیر سؤال رود.
وی تأکید کرد: بیتردید کشور ما دارای مدیران متدین، متعهد، دلسوز و انقلابی است که میتوانند کشور را به اوج بالندگی و رشد برسانند و این ما هستیم که با شرکت در انتخابات عرصه را برای این مدیران فراهم میکنیم.