تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه قم و جامعةالمصطفی امضا شد.
رییس دانشگاه قم با اشاره به زمینههای همکاری دانشگاه قم با جامعةالمصطفی، اسلامیسازی علوم انسانی را از موضوعات مورد علاقه هر دو مجموعه عنوان کرد که میتواند زمینهساز همکاریهای علمی میان دو مجموعه باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه قم، رئیس دانشگاه قم در دیدار با رییس جامعه المصطفی که 16 آبان برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی و دیدار با حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، عنوان کرد: دانشگاه قم در سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، به همت شهیدان بهشتی و باهنر با عنوان «مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب قم» تأسیس شد و در دهه هفتاد با نام «دانشگاه قم» از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به اخذ مجوز شد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر دیرباز، با اشاره به زمینههای همکاری دانشگاه قم با جامعةالمصطفی، اظهار کرد: اسلامیسازی علوم انسانی، از موضوعات مورد علاقه هر دو مجموعه به شمار میآید که میتواند زمینهساز همکاری علمی میان دو مجموعه باشد، همچنین فراهم نمودن زمینه تحصیل فرزندان طلاب غیرایرانی در رشتههای علوم پایه و فنی و مهندسی دانشگاه قم میتواند یکی دیگر از زمینههای همکاری به شمار آید.
وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب زبانی جامعةالمصطفی، افزود: دانشگاه قم هماکنون سه رشته زبان فارسی، عربی و انگلیسی را ارائه میکند که با همکاری جامعةالمصطفی میتوان به سمت ارائه زبانهای دیگر نیز رفت.
رئیس دانشگاه قم ابعاد بینالمللی فعالیتهای جامعةالمصطفی را بسیار ارزشمند دانست و گفت: جامعةالمصطفی در سالیان گذشته دستاوردهای علمی و آموزشی ارزشمندی در جهان داشته است که همگی در مسیر خدمت به آرمانهای انقلاب اسلامی و گسترش معارف اهلبیت(علیهمالسلام) بوده است.
جامعةالمصطفی امروز تقریباً از سراسر جهان دانشپژوه میپذیرد
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، نیز در ابتدای این جلسه، ضمن خوشامدگویی به حجتالاسلام والمسلمین دیرباز، رئیس دانشگاه قم و هیئت همراه، به معرفی جامعةالمصطفی و واحدهای آموزشی و پژوهشی آن در داخل و خارج کشور پرداخت و اظهار کرد: جامعةالمصطفی علاوه بر پذیرش دانشپژوهان پیرو مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، پذیرای علاقهمندان تحصیل علوم دینی از دیگر مذاهب و ادیان با رویکردی تقریبی و مقارن است که این مسئله در میان مراکز آموزش علوم دینی جهان اسلام بینظیر به شمار میآید.
وی با اشاره به تحصیل دههاهزار نفر از بیش از ۱۳۰ ملیت در واحدهای داخل و خارج المصطفی، اضافه کرد: تنوع ملیتی طلاب جامعةالمصطفی در میان سایر مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج کشور کمتر دیده میشود و با توجه به همین مسئله، رشتهها و گرایشهای متعددی ناظر به گستردگی نیازهای دانشپژوهان المصطفی طراحی و اجرا شده که بسیاری از آنها به ابتکار جامعةالمصطفی راهاندازی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی حوزههای دانشی المصطفی را شامل شش قلمرو مهم علمی در زمینه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگشناسی برشمرد و اظهار کرد: جامعةالمصطفی امروز تقریباً از سراسر جهان دانشپژوه میپذیرد و حدود 38درصد دانشپژوهان ما نیز از بانوان هستند، یکی از خدمات مهم المصطفی به کشور، آموزش زبان و ادبیات فارسی به غیرفارسیزبانان است که به اذعان مسئولان امر، در این زمینه بیشترین دستاورد را در میان همه مراکز آموزشی کشور داشته است و دانشآموختگان المصطفی هماکنون سرمایههای فرهنگی مهم کشور در جهان به شمار میآیند.
وی عضویت جامعةالمصطفی را در اتحادیههای مهم دانشگاههای جهان مانند اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام، اتحادیه رؤسای دانشگاههای جهان و اتحادیه دانشگاههای آسیا و اقیانوسیه مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: جامعةالمصطفی ارتباط علمی گستردهای با دانشگاهها و مراکز علمی در سراسر جهان دارد و مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی جامعةالمصطفی، سالانه میزبان هزاران استاد و دانشپژوه از دانشگاهها و مراکز علمی جهان است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، در پایان، با اشاره به امضای تفاهمنامههای همکاری میان جامعةالمصطفی و بسیاری از دانشگاههای داخلی و خارجی، افزود: امیدواریم با امضا و اجرای تفاهمنامه با دانشگاه قم، شاهد فصل جدیدی از همکاری و دستاوردهای ارزشمند علمی و آموزشی میان دو مجموعه باشیم.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه، مسئولان و معاونان جامعةالمصطفی و دانشگاه قم، دقایقی به بیان نظرها و دیدگاههای خود پرداختند.
همچنین در این جلسه مقرر شد کمیتهای مشترک به منظور پیگیری و اجراییسازی تفاهمنامه همکاری میان جامعةالمصطفی و دانشگاه قم تشکیل شود.
مفاد تفاهم نامه
این تفاهمنامه در چهار زمینه "همکاری در زمینه های آموزشی"، "همکاری در زمینه های پژوهشی"، "همکاری در زمینههای فرهنگی-تبلیغی" و "همکاری در زمینههای ارتباطات و بین الملل" به امضای طرفین رسیده است.
در زمینه های آموزشی میتوان به مواردی از قبیل برگزاری دوره های تحصیلی مشترک آموزشی، برگزاری دوره های کوتاه مدت تخصصی و کارگاههای دانش افزایی، همکاری در تاسیس مراکز و شعبات دانشگاهی و تأسیس کرسی به صورت مشترک در کشورهای هدف، تبادل اعضای هیئت علمی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، تبادل استاد از طریق موافقت با خدمت استادان در اوقات موظف و یا خارج از وقت موظف، استفاده از استادان طرفین برای راهنمایی در پایان نامه های مقاطع ارشد و دکتری اشاره کرد.
در زمینههای پژوهشی نیز می توان به کارشناسی اجرا و ارزیابی طرح های پژوهشی و تحقیقاتی مشترک، همکاری در زمینه تالیف ترجمه و چاپ و نشر کتب و مجلات علمی پژوهشی، راه اندازی کارگاه های پژوهشی و بهره وری از امکانات و تجهیزات طرفین، طراحی و تامین محتوا و برگزاری کنفرانسها و سمینارهای علمی پژوهشی، همکاری در برگزاری همایش ها و اجرای علمی پژوهشی اشاره کرد.
در زمینههای فرهنگی-تبلیغی نیز استفاده از ظرفیت طلاب و فارغالتحصیلان در مصطفی در جهت تبلیغ فعالیت های فرهنگی در دانشگاه و همکاری در زمینه تولید محصولات فرهنگی اشاره کرد.
همکاری در زمینههای ارتباطات و بین الملل نیز شامل مواردی از قبیل همکاری در برگزاری همایشها و نشستها و سمینارهایی در سطح ملی منطقهای و بینالمللی، تسهیل در دعوت از اندیشمندان و شخصیتهای علمی فرهنگی دیگر کشورها و نیز حضور محققان طرفین در مجامع علمی جهانی به طور مشترک و همکاری در زمینه عضویت طرفین در سازمانها و نهادهای بین المللی اشاره کرد.