جشنواره تجلیل از مدافعان آموزش عالی و تقدیر از اساتید نمونه برگزار شد
به همت معاونت آموزشی دانشگاه پیش از ظهر امروز سه شنبه 4 خرداد جشنواره تجلیل از مدافعان آموزش عالی و تقدیر از اساتید نمونه دانشگاه قم برگزار شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و تبریک هفته سرآمدی آموزش و تکریم استاد، عنوان کرد: رشد دانشگاه قم و ارتقاء رتبه آن مرهون فعالیت های پژوهشی و فناورانه و همچنین همت، اراده و پشتکار اساتید سختکوش و مسئولیت پذیر است.
وی با بیان اینکه اساتید، قهرمان میدان هستند، گفت: مسئولین به عنوان تسهیلگر امور، زمینه فعالیت اساتید را هموار میکنند لذا از هر طریق ممکن آماده دریافت نظرات و پیشنهادات شما جهت پیشبرد امور هستیم.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به جایگاه علمی و تخصصی اساتید دانشگاه قم، افزود: همواره مراکز مختلف علمی و آموزشی خواهان حضور اساتید دانشگاه قم در آن مراکز بوده و هستند که این امر را افتخاری برای دانشگاه قم می دانیم در همین راستا سرکار خانم دکتر برقعی رئیس پردیس خواهران دانشگاه قم با تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان رئیس جامعه الزهرا منصوب شدهاند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر دیرباز ادامه داد: با هدایت معاونت آموزشی و همت اساتید در دوران همه گیری بیماری کرونا و حرکت به سمت آموزشهای مجازی، دانشگاه قم در اجرای برنامه های آموزشی در این دوران در ردیف بهترین دانشگاه های کشور قرار دارد.
وی افزود: لازم است تجربه آموزش مجازی را حفظ و آنرا ارتقاء ببخشیم چراکه حتی با پایان این بیماری به امید الهی، بازهم می توانیم 20 درصد کلاس غیرحضوری داشته باشیم و این ظرفیتی است که باید برای آن برنامه ریزی کنیم.
رئیس دانشگاه قم از پیگیری مجدانه طرح همسان سازی اساتید توسط دانشگاه قم خبر داد و ابراز امیدواری کرد دانشگاه قم از اولین دانشگاه هایی باشد که این طرح در آن اجرا شود.
وی در پایان پذیرش دانشجویان غیر ایرانی را نهضت مورد توجه قرار داد و گفت: اساتید در این حوزه نیز فداکارانه به میدان آمدند و در راستای اهداف دانشگاه که بعد فرهنگی در اولویت آنها بوده تلاش بسیار کردند. در این حوزه نیز حفظ و ارتقاء کیفیت آموزشی در کنار هدف فرهنگی بسیار مورد نظر و توجه است.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر نوروزی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم، با بیان اینکه کسوت معلمی از افتخارات بزرگی است که نصیب کسی میشود، گفت: این کسوت وظیفه سنگینی را به همراه دارد که اجر عظیم، رشد و کمال را به ارمغان میآورد. لذا آنجا که نگاه به حیاتمجاهدگونه باشد فرد وظیفه خود را به احسن وجه انجام میدهد.
وی ادامه داد: اسلام کل حیات انسان را مجاهده میداند و جهاد درنگاه دینی ما فقط در خط مقدم نبرد مسلحانه نیست. در عرصههای امروز جامعه، معلم و استاد نقش فرمانده جبهه را به عهده دارد.
حجت الاسلام و المسلمین نوروزی با بیان اینکه مرجعیت استاد صرف علم نیست، افزود: امروز دانشجویان نیاز دارند که اساتید در کنار تدریس، تکیه گاه و مرجع امور اجتماعی، فرهنگی و معنوی انها باشند.
همچنین دکتر غلامعلی قاسمی مراسم دکتر قاسمی معاون آموزشی دانشگاه قم، در این مراسم عنوان کرد: با توجه به اینکه اردیبهشت در پیک بیماری قرار داشتیم و بر اساس بخشنامه وزارت علوم مبنی بر اینکه زمان برگزاری مراسم با توجه به شرایط هر استان توسط دانشگاه ها تعیین شود، این مراسم با تاخیر برگزار و از اساتید و همکاران آموزشی تقدیر میشود.
وی افزود: در این مراسم علاوه بر اعضای محترم هیئت علمی از اساتید مدعو و همچنین اساتید فعال فرهنگی نیز تقدیر به عمل میآید.
دکتر قاسمی با اشاره به مسائلی که همهگیری کرونا در حوزه آموزش ایجاد کرده است، از تلاش همه همکاران آموزشی علی الخصوص خدمات فداکارانه دکتر دیانت تقدیر و تشکر کرد.
معاون آموزشی دانشگاه قم گفت: از ابتدای همهگیری کرونا تا کنون کلیه جلسات شورای آموزشی دانشگاه بدون وقفه و حتی در تعطیلات به صورت مجازی برگزار شده است.
وی محور اصلی برنامه های آموزش در سال 1400 را توانمندسازی اساتید عنوان کرد و گفت: دفتری به همین منظور راهاندازی خواهد شد؛ در همین راستا وزارت علوم نظام نامه اخلاق آموزشی را ابلاغ کرده است، که شیوه نامه آن در کمیته ای که برای همین منظور تشکیل شده است، تدوین خواهد شد.
دکتر قاسمی در ادامه با بیان اینکه آموزش مجازی جزئی از کار آموزش است، اظهار کرد: طرح توسعه زیرساخت و سازوکار آموزش الکترونیک تهیه شده است و آموزش مجازی به عنوان بخشی از کار آموزش در برنامه ای آموزشی دیده می شود.
وی در پایان با اشاره به پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه این امر را ورود به عرصه ای مهم دانست و عنوان کرد: تمرکز اصلی بر ارتقاء کیفیت آموزش در حوزه دانشجویان غیرایرانی است.