حجت الاسلام و المسلمین میرزا محمدی در دومین شب قدر در دانشگاه قم عنوان کرد:
در محضر خدا چه بخواهیم؟ و چگونه بخواهیم؟
به گزارش واحد خبر دانشگاه قم، حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی شامگاه گذشته در مراسم احیاء شب قدر 21 رمضان که در محوطه باز مقابل مسجد الغدیر دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: در طول تاریخ بشر این سوال مورد توجه انسان معتقد به مبدا و معاد بوده است که چگونه در محضر خداوند غنی مطلق سخن گفته و مسئلت و گدایی کند؟
این پژوهشگر دینی ادامه داد: انسان در بازه های زمانی ویژه مانند شبهای قدر، نیمه شعبان، نیمه ماه رجب، غدیرخم، سحرهای هرشب بخصوص سحرهای جمعه با این سوال جدی روبرو است که با خدا چگونه سخن بگویم؟ از رسالتهای وجودی امام پاسخ به این سوال است؛ کل نظام آفرینش غیر از پروردگار عالم محتاج امام هستند و وجود امام بغیر از خداوند متعال به احدی نیاز ندارد.
وی افزود: امام سلسله نیازهای حقیقی بشر را طبقهبندی کرده و در مکتب دعا نیازهای اصلی بشر را برای او به منصه ظهور درآورده است. امام معلم و مربی بشر است که آموزش میهد در محضر خدا چه بخواهیم و چگونه بخواهیم.
حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی با بیان اینکه پیامبر مکرم اسلام میفرمایند دهه آخر رمضان، زمان آزاد شدن از آتش جهنم است، گفت: برای این 10 شب پایانی ماه مبارک رمضان ادعیهای برای ما رسیده است، که امام در این دعاهای 10 گانه، 12 مطلب را از خداوند متعال مسئلت میکند که اگر درخواست اول محقق شود خیر دنیا و آخرت داده خواهد شد.
وی ادامه داد: در اولین دعا امام با اسم و صفت رحمان و رحیم از پروردگار عالم این خواستهها را مطالبه میکند؛ رحمانیت خدا همه مخلوقات را شامل می شود و آنچه مخلوق خداست لباس رحمت رحمانی پوشیده است، لکن رحیم اسم عام و صفت خاص است و این رحمت فقط مختص مومنین یعنی شیعیان امیرالمومنین علی(ع) است.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: امام پس از خطاب قرار دادن پروردگار عالمیان با این اسم و صفت میفرماید، قرار بده اسم مرا در این شب قدر و شب های دهه آخر در زمره سعادتمندان و عاقبت بخیران، سپس بلافاصله عاجزانه به لسان امام از خدا می خواهیم " و روحی مع الشهدا" که روح مرا که مایه شرافت و برتری من بر سایر موجودات است را در معیت شهدا قرار بده.
حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی در پاسخ به اینکه چه کنیم در زمره سعاتمندان باشیم؟ عنوان کرد: روایات زیادی در پاسخ به این سوال آمده است که چکیده و عصاره همه در یک جمله است؛ در معیت و همراهی با وجود نورانی اهل بیت(ع) انسان به سعادت و عاقبت بخیری میرسد. امام صادق(ع) میفرمایند، من پسر امیرالمؤمنین هستم و این انتساب فضیلت است لکن بدانید نزد من تولی و پذیرش ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) به مراتب از این انتساب بالاتر و ارزشمندتر است.
گفتنی است، مراسم شبهای قدر در دانشگاه قم با حضور خطبا و مادحین برجسته، با رعایت کلیه پروتکلها و در محوطه باز مقابل مسجد و جوار شهید گمنام دانشگاه برگزار میشود.