• 1403/01/28 - 18:00
  • - تعداد بازدید : 132
  • - تعداد بازدیدکننده : 129
عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه قم خبرداد؛

دروس تخصصی مهندسی کفش به گروه مهندسی شیمی دانشگاه قم اضافه می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم گفت: در آیین نامه جدید تدوین و بازنگری برنامه‌های درسی (مصوب سال 1402)، دانشگاه مجاز است محتوا و عنوان حداکثر ۴۰ واحد در برنامه درسی دوره کارشناسی را با توجه به نیاز صنایع استان تعیین کند؛ لذا در گروه مهندسی شیمی دانشگاه قم، با احصاء ۳۰ واحد درسی رشته مهندسی کفش و جایگزینی آن با واحدهای اختیاری، فارغ التحصیلان مهندسی شیمی دانشگاه قم در صنعت کفش متخصص میشوند، لازم به ذکر است سایر رشته‌ها مانند مهندسی صنایع و مهندسی مکانیک و حتی سایر دانشکده ها، می توانند با جایگزینی این دروس با برخی دروس سرفصل فعلی، زمینه فعالیت فارغ التحصیلان در صنعت کفش را فراهم نمایند.

​​​​دکتر عباس هاشمی زاده در گفت‌و گو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم عنوان کرد: صنعت کفش در استان قم یک صنعت بسیار فعال و با پتانسیل بسیار بالا است، باتوجه به نیازمندی‌ها، چالش ها و ظرفیت‌های قانونی که در آیین‌نامه‌های جدید وزارت علوم است بنابراین شد که با بازنگری سرفصل گروه مهندسی شیمی، متخصصانی در حوزه مهندسی شیمی تربیت کنیم.

وی افزود: این کار با هدف تامین و برآورده‌کردن نیار نیروی انسانی متخصص صنعت کفش انجام گرفته‌است، این امر نیاز به زیرساخت‌های مختلفی در حوزه آموزش، پژوهش، مالی و اداری داشت که مسئولین و معاونت‌های بخش‌های مختلف دانشگاه از این مسئله استقبال کردند.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم تصریح کرد: با بازنگری دروس اختیاری دانشجویان رشته مهندسی شیمی، دانشجویان این رشته می‌توانند یک دوره دروس اختصاصی مهندسی کفش را بگذرانند و بعد از فارغ التحصیلی در این حوزه متبحر شوند، صنعت کفش استان نیز مقرر کرده است که این دانشجویان را بورسیه کرده و مقرری ماهیانه‌ای به آن‌ها پرداخت کند.

دکتر هاشمی زاده خاطرنشان کرد: در این طرح از ظرفیت‌های بورس صنعت وزارت علوم نیز علاوه بر ظرفیت‌های انجمن کفش‌ماشینی قم استفاده کنیم، این انجمن بسیار فعال بوده و از طرح‌های نوآورانه بسیار استقبال می‌کند.

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد صادرات کفش کشور از استان قم انجام می‌شود، گفت: استان قم بیش از ۴۰ میلیون صادرات کفش در سال گذشته داشته است و حدود ۱۵ هزار نفر در این صنف به طور مستقیم مشغول فعالیت هستند و ۳۵ هزار نفر نیز در این صنعت اشتغال غیر مستقیم دارند.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: حدود ۲۵۰ کارگاه در صنعت کشور در استان قم فعال هستند، پتانسیل این صنعت در دانشگاه قم بسیار زیاد است و امیدواریم در این مسئله در دانشگاه قم هرچه سریع‌تر به نتیجه مطلوب برسیم.

دکتر هاشمی زاده گفت: ۳۰ واحد درسی برای رشته مهندسی کفشی احصا شده‌است و علاوه بر رشته مهندسی شیمی، سایر رشته‌های دانشگاه نیز می‌توانند از این ظرفیت قانونی جهت بازنگری سرفصل و جایگزین کردن دروس تخصصی مهندسی کفش استفاده کنند.

وی بیان کرد: سرفصل این دروس تدوین شده است و پس از تایید نهایی به مدیریت آموزشی جهت بارگذاری اعلام می‌شود، این دروس نیاز به صدور مجوز کمیسیون آموزش عالی وزارت علوم نیز دارد، امیدواریم پس از صدور مجوز این طرح در دانشگاه اجرا شود. 

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم گفت: با اعلام آمادگی معاونت‌های مختلف دانشگاه قرار بر این شد تا ظرفیت‌های موجود دانشگاه اعم از فضای مورد نیاز و ... برای اجرای این طرح در صنعت کفش در اختیار ما قرار گیرد اما به تجهیزات برای آزمایشگاه‌های تولید و تست کفش نیز نیاز داریم که معاونت برنامه و بودجه در این خصوص اعلام آمادگی کرده‌است.

وی در پایان گفت: کشورهایی در دنیا که در زمینه استایل و مد پیشگام هستند از قبیل چین، هند و ترکیه همگی برای مثال دانشکده‌ی کفش دارند بنابراین ما افق دیدمان در این طرح در دانشگاه قم این است که این طرح گسترش پیدا کند، مرکز نوآوری و تحقیقات کفش در دانشگاه، پارک علم و فناوری و مرکز مطالعات و تحقیقات کفش همه این‌ها در این راستا مدنظر ما بوده و در حال پیگیری است.

گفتنی است، در جلسه اخیر هیئت رئیسه دانشگاه این موضوع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در خصوص چگونگی اجرای آن تصمیم‌گیری شد.

 

  • گروه خبری : آموزش,اخبار
  • کد خبر : 4094

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید