کارگاه «مهندسی اجتماعی در بستر کلاندادهها» در دانشگاه قم برگزار شد
مدرس کارگاه "مهندسی اجتماعی در بستر کلاندادهها" عنوان کرد: وظیفه حکومت در این جنگ شناختی، آیندهپژوهی در حوزه فناوریهای نوین و طراحی پیوست فرهنگی برای آنهاست.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم صبح امروز یکشنبه یک آبان نشست "جریان شناسی شبکههای اجتماعی" به همت بسیج کارکنان دانشگاه قم با ارائه دکتر حمیدرضا رستمی عضو هیئت علمی دانشگاه در تالار اندیشه برگزار شد.
دکتر رستمی با بیان اینکه مهندسی اجتماعی در عصر اطلاعات و تحولات دیجیتال بر بستر کلان دادهها روی میدهد، عنوان کرد: در این عصر تحولات بنیادین را فناوریهای تحولآفرین نظیر هوش مصنوعی ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین این فناوریها رسانههای اجتماعی هستند که به صورت روزانه و مدام همه افراد جامعه با آن سروکار دارند.
این استاد رسانه با بررسی اینکه کلان دادهها چگونه دنیا را متحول میکنند، اضافه کرد: دادهها را اصطلاحا نفت قرن 21 میگویند، لذا رقابت ابرقدرتها در عصر حاضر بر سر تصاحب دادهها است.
رستمی گفت: منابع کلان دادهها 4.5 میلیارد کاربر فضاهای مجازی هستند که هر کاربر تقریبا 2:30 ساعت در روز را به آنها اختصاص میدهد. اما از کلان دادهها غیر از کاربران، نهادها و دولتها نیز استفاده میکنند.
وی افزود: بزرگترین راهبرد شبکههای اجتماعی برای تاثیرگذاری بر جامعه "عملیات روانشناختی" است؛ در این راهبرد از طریق رسانههای اجتماعی دسترسی به یک کلان داده ایجاد میشود و بر مبنای متدهای روانشناختی خاص مدلسازی پیشرفته دادهها را انجام و تمایلات اجتماعی شناسایی و انتقال اطلاعات مدنظر به جامعه صورت میگیرد و جریانسازی شکل داده می شود.
وی در پایان گفت: وظیفه حکومت در این جنگ شناختی، آیندهپژوهی در حوزه فناوریهای نوین و طراحی پیوست فرهنگی برای آنهاست.