آغاز به کار سامانه همرسان در ۶ دانشگاه استان قم
مدیر مرکز خانواده و ازدواج دانشگاهیان گفت: قم از جمله استانهای پیشگام کشور در موضوع ازدواج دانشجویی است و طرحهای مورد نظر برای ترویج این نوع ازدواج همچون استفاده از سامانه همرسان در ۶ دانشگاه اصلی این استان در حال اجراست و مورد استقبال دانشجویان قرار گرفتهاست.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، سید مهدی رضوی روز شنبه در نشست خبری آغاز به کار سامانه همرسان در ۶ دانشگاه استان که در سالن ولایت دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: نهاد رهبری در دانشگاهها سالهاست موضوع ازدواج دانشجویی را بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در دستور کار خود قرار دادهاست و برنامههای ملی متنوعی همچون طرح همسفر تا بهشت را که در جریان آن سالانه بیش از ۱۰ هزار زوج دانشجو به عنوان هدیه از سوی رهبر معظم انقلاب به مشهد مقدس اعزام میشوند، اجرا میکند.
وی افزود: با تلاشهای صورت گرفته برای آگاهی بخشی به دانشجویان در خصوص موضوع ازدواج و ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای لازم به آنان در زمان قبل، حین و پس از ازدواج، پایداری زندگی در این نوع ازدواجها به بیش از ۹۴ درصد رسیده و میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی بسیار پایین است که همین مسئله سبب اعتماد اقشار در حوزه ازدواج به نهاد رهبری شده است.
رضوی اضافه کرد: ما به دنبال ترویج ازدواجهای دانشجویی هستیم و در همین رابطه تلاش میکنیم شرایط مورد نیاز این نوع ازدواج در کشور آسانتر شود، در همین رابطه جشنهای ازدواج دانشجویی در اکثر دانشگاههای کشور به صورت مستمر برگزار میشود و در سال جاری ۶۰ جشن در سراسر کشور برگزار شده است.
وی گفت: همچنین یکی از مسائل مورد توجه ما در ترویج هرچه بیشتر ازدواجهای دانشجویی، ساخت و گسترش تعداد خوابگاههای متاهلی در دانشگاههای کشور است و ایجاد امکانات رفاهی جهت کاهش دغدغه جوانان است که این موضوع طی سالهای اخیر با جدیت در دستور کار قرار گرفته و با توجه به تشکیل کارگروه ویژه خوابگاه متاهلین در وزارت مسکن، اعتبارات خوبی برای آن تخصیص یافتهاست.
مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: از دیگر برنامههایی که برای گسترش ازدواجهای دانشجویی در حال اجراست، راهاندازی سامانه همرسان است که تلاش شده تا با طراحی سامانههای به کمک ابزارهای هوش مصنوعی و حوزه فناوری، امر همسانگزینی دانشجویان تسهیل شود.
وی ادامه داد: این سامانه تاکنون در ۶۰ دفتر نهاد رهبری در دانشگاههای کشور راهاندازی شده و بیش از ۱۸ هزار دانشجو نسبت به ثبت نام و استفاده از این سامانه اقدام کردهاند که این آمار با توجه به شناختی که دانشجویان به مرور از این سامانه پیدا میکنند، روز به روز در حال افزایش است و از این تعداد ۵۵۰ نفر به متقاضیان استان قم اختصاص دارد و تا کنون ۱۵۲ ازدواج خروجی این سامانه در کشور بودهاست.
رضوی تاکید کرد: نهاد رهبری جهت ترویج فرهنگ فرزندآوری میان زوجهای دانشجو نیز برنامه دارد و در همین ارتباط طرح دردانه با هدف ارائه خدمات و حمایت از زوجهای دانشجویی که صاحب فرزند میشوند، در حال اجراست که انشاءالله در سال آینده شرایط مناسبتری در این طرح برای خانواده ها فراهم خواهد شد.
در ادامه این نشست رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای قم بیان کرد: قم از جمله استانهای پیشگام کشور در موضوع ازدواج دانشجویی است و طرحهای مورد نظر برای ترویج این نوع ازدواج همچون استفاده از سامانه همرسان در ۶ دانشگاه اصلی این استان در حال اجراست و مورد استقبال دانشجویان قرار گرفتهاست.
حجت الاسلام و المسلمین علی تقوی افزود: دانشگاههای استان قم در زمینه برگزاری جشنهای ازدواج دانشجویی و پرداخت هدیه به زوجهای دانشجو در حد توان خود تاکنون عملکرد خوبی داشتهاند؛ همچنین اجرای برنامه همسفر تا بهشت و اعزام زوجهای دانشجو از استان قم به مشهد مقدس در قالب هدیه رهبر معظم انقلاب نیز روند مطلوبی دارد و در همین رابطه ۳۵۰ زوج دانشجوی استان در قالب کاروانی واحد به این سفر زیارتی اعزام شدند.
وی ادامه داد: با تلاش صورت گرفته، ترویج ازدواج دانشجویی توسط دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای قم به صورت علمی و کارشناسی و با استفاده از مشاورههای تخصصی در تمامی مراحل قبل، حین و پس از انجام ازدواج صورت میگیرد و به همین دلیل با توجه به بررسیهای انجام شده؛ مشخص شد که پایداری زندگی در ازدواجهای دانشجویی صورت گرفته در استان قم از میانگین کشوری آن نیز بالاتر است و این آمار بسیار خوب و قابل توجهی است.
وی در پایان با تاکید بر امر ازدواج افزود: ما در بحث ازدواج دانشجویی به دنبال مباحث کیفی و افزایش سطح کیفیت ازدواجها هستیم که خداروشکر توانستیم این امر را در استان قم تا حد قابل قبولی به تحقق برسانیم.
نظر دهید