• ۱۴۰۳/۱۲/۰۹ - ۱۸:۰۶
  • - تعداد بازدید : ۸۱
  • - تعداد بازدیدکننده : ۸۰
عضو هیات علمی دانشگاه قم گفت؛

ایران حائز رتبه اول تولیدات علمی گیاهان دارویی در میان کشورهای اسلامی/ ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی ویژه گیاهان دارویی

عضو هیئت علمی دانشگاه قم گفت: ۴ هزار و ۲۸۷ رکورد اطلاعاتی از ایران در رابطه با گیاهان دارویی منتشر شده‌است که در بین کشورهای اسلامی، کشور ما رتبه اول را دارد.

۰۰:۰۰
00:00
دانلود
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر جعفر عبادالله عموقین در اختتامیه دومین همایش زیست‌شناسی گیاهان دارویی که در دانشگاه قم برگزارشد، ضمن تشکر از برگزارکنندگان این همایش به ارائه آمار از تعداد تولیدات علمی گیاهان دارویی در پایگاه‌های استنادی پرداخت و عنوان کرد: درخصوص طب اسلامی ۱۷۱ رکورد در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس نمایه شده‌است و مقالاتی که در عناوین آن‌ها «اسلام» و «گیاهان دارویی» آمده‌است، ۱۴ مقاله است.
 
وی بیان کرد: به طور کلی همه تولیدات علمی جهان که در رابطه با گیاهان دارویی در پایگاه استنادی وب آو ساینس ثبت شده، ۶۹ هزار و ۳۶ رکورد اطلاعاتی است، همچنین ۱۰ کشور برتر که در رابطه با گیاهان دارویی کارکرده‌اند، شامل هند، چین، برزیل، آمریکا، ایران، پاکستان، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره و ایتالیا می‌شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: ۴ هزار و ۲۸۷ رکورد اطلاعاتی از ایران در رابطه با گیاهان دارویی منتشر شده‌است که در بین کشورهای اسلامی، کشور ما رتبه اول را دارد؛ اولین مقاله‌ای که در رابطه با گیاهان دارویی از ایران در پایگاه وب آو ساینس نمایه شده‌است، سال ۱۹۸۷ متعلق به دکتر محمدرضا خالقی بوده‌است.
 
دکتر عبادالله عموقین گفت: تولیدات علمی ایران در رابطه با گیاهان دارویی از سال ۲۰۲۰ به بعد تقریبا خوب بوده‌است، دانشگاه‌های برتر در خصوص تولیدات علمی گیاهان دارویی نیز شامل دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و چند دانشگاه دیگر می‌شوند.
 
وی با بیان اینکه سال ۲۰۲۲ اوج تولیدات علمی ایران در رابطه با گیاهان دارویی بوده است، گفت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳، تعداد۳۸۷ رکورد اطلاعاتی با عنوان گیاهان دارویی در پایگاه استنادی Isc نمایه شده‌است، ۳  کتاب نیز با همین عنوان در پایگاه کتابخانه ملی ثبت شده‌است.
 
دکتر عبادالله در پایان تاکید کرد: از آنجا که دستیابی به آمار تمامی مقالات، کتاب‌ها و تولیدات علمی تنها با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی ممکن است دقیق نباشد، طراحی یک بانک اطلاعاتی تخصصی ویژه گیاهان دارویی و اسلام یکی از اقدامات مهمی است که در این زمینه می‌تواند کمک شایانی به ما بکند.
  • گروه خبری : پژوهش,عمومی
  • کد خبر : ۴۹۰۱

نظرات

۰ نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید