ضایعات گیاهی، تهدیدی که میتوان آن را به فرصت تبدیل کرد
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت عتف گفت: ضایعات گیاهی مواد بسیار ارزشمندی هستند که ما میتوانیم از آنها استفاده کنیم اما بهجای استفاده، همه دور ریخته میشوند و علیرغم ایجاد مشکلات محیطی زیانبار مجبور به واردات موادی میشویم که میتوان آنها را از همین ضایعات استخراج کرد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر صمد نژاد ابراهیمی در افتتاحیه دومین همایش کنفرانس ملی زیستشناسی گیاهان دارویی که ۸ اسفند در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، مقاله خود را با موضوع بازیافت هوشمند ضایعات کشاورزی، تولید محصولات دارویی گیاهی با استفاده از فناوریهای نوین فرمولاسیون ارائه کرد و گفت: ایران اقلیم بسیار متنوعی در حوزه گیاهان دارویی دارد، ۲هزار و ۷۵۰ گیاه درحالحاضر برای کشور خودمان است و این مسئولیت ما را در قبال شناخت و بهکارگیری این منابع زیاد میکند. البته منظور ما فقط گیاهان نیستند و در این حوزه حیوانات، قارچها و از این دست موارد نیز میتوانند در حیطه دارویی قرار بگیرند.
وی افزود: گیاهان دارویی بعضاً ساختار بسیار پیچیدهای را میتوانند خلق کنند اما در بحث ضایعات در ایران بسیار دچار مشکل هستیم. ضایعات گیاهی مواد بسیار ارزشمندی هستند که ما میتوانیم از آنها استفاده کنیم اما بهجای استفاده، همه دور ریخته میشوند و علیرغم ایجاد مشکلات محیطی زیانبار مجبور به واردات موادی میشویم که میتوان آنها را از همین ضایعات استخراج کرد.
دکتر نژاد ابراهیمی ادامه داد: از ضایعات کشاورزی میشود در بحث فوتوشیمی، سوخت، جداسازی فلزات سنگین و برخی و دانشهای خاص استفاده کرد.
وی در ادامه ارائه خود ۴ محصول انگور، انار گل محمدی و زیتون را مورد بررسی قرارداد و نتایج آزمایشات خود را در خصوص استفاده از ضایعات این محصولات با ارائه مدارک و مستندات توضیح داد که میتوانند نتایج بسیار مفیدی برای ایران داشته باشند.
نظر دهید