• 1403/01/30 - 18:00
  • - تعداد بازدید : 127
  • - تعداد بازدیدکننده : 127

ارائه مقالات با محوریت اقتصاد در همایش اقتصاد اسلامی توسط اساتید برتر این رشته

​اساتید برتر حوزه اقتصاد و کارشناسان مختلف در این حوزه در همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران با تأکید بر مهار تورم و رشد تولید مقالات خود را ارائه کردند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر عبدالله توکلی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در همایش ملی اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران با تأکید بر مهار تورم و رشد تولید مقاله خود را ارائه کرده و عنوان کرد: از ابتدای حیات، انسان برای تأمین رفاه، نیک زیستن و سامان دادن به زندگی اجتماعی تلاش میکند؛ به طوری که تمامی تصمیم‌ها و رفتارهای وی به تامین این هدف سوق یافته است و در این مسیر همه ظرفیت‌های علمی و اخلاقی خود را به‌کار می‌گیرد.

وی ادامه داد: اما ناآگاهی و شناخت ناقد او از خود و محیط پیرامونش از سویی و پیامدهای تصمیم‌ها و رفتارهایش از سوی دیگر و در نهایت حوادث ناخواسته طبیعی یا غیرطبیعی از جمله مهم‌ترین موانع برای تحقق این به شمار می‌آید؛ زیرا زمانی که اطلاع کافی در اختیار تصمیم گیرنده نباشد ممکن است اتخاذ تصمیم از سوی وی سبب بروز خطر و آسیب برای فرد، گروه، سازمان و محیط شود؛ از این رو تصمیم‌گیری در این شرایط دشوار است.

دکتر توکلی افزود: این دشواری توجه صاحب‌نظران علوم مختلف مرتبط با تصمیم گیری را به حق به بحث عدم اطمینان، خطر و ریسک جلب کرده و حتى موجب شده که این موضوع با رویکردهای متفاوت از جمله فلسفی، اخلاقی و فقهی_ حقوقی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: مدیران اصطلاح عدم اطمینان را به طور معمول در بیانیه‌های سیاسی سازمان به ویژه در مورد مدیریت ریسک به کار می‌برند که عموماً از طریق مصاحبه با مدیران و از طریق شواهد در عملکردها و اظهار نظرهای مدیران تأیید می‌شود؛ به همین دلیل مدیریت ریسک در میان فرآیندهای مدیریت سازمان به عنوان یک فرآیند اصلی در نظر گرفته می‌شود، به گونه‌ای که ریسک‌ها به میزان تأثیری که بر عدم اطمینان از تحقق اهداف سازمان دارند مورد توجه قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: ساختار و فرآیند حکمرانی نیز بر اساس چگونگی بنیان مدیریت ریسک سامان می‌یابد به همین دلیل مدیران مدیریت ریسک اثربخش را برای رسیدن به اهداف سازمان ضروری تلقی می‌کنند.

دکتر ارشدی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز با عنوان مقاله نسبت بنگاه‌داری بانک‌ها با نرخ تورم و دلالت‌های آن برای تغییرات نرخ بهره عنوان کرد:بنگاه‌داری بانک‌ها تماماً متغیرهای اقتصاد را منفی می‌کند و آن‌ها را بهبود نمی‌بخشد. اگر بخواهیم تورم را با نهاد بانک حل کنیم سوالی مطرح می‌شود که آیا با افزایش نرخ بهره باید انتظار کاهش تورم در رشد نرخ تولید را داشته باشیم یا خیر. نرخ بهره این‌جا اصلاً کارساز نیست؛ تورم عامل بنگاه‌داری بانک‌هاست و وظیفه اصلی بانک به‌عنوان یک نهاد تسهیل‌گر هم عوض شده است.

وی افزود: برای دانستن دلیل بنگاه‌داری بانک ها سوال مطرح می‌شود که این کار اختیاری است یا اجباری که البته دلایلی هم برای آن مطرح می‌شود. علت جاذبه بنگاه‌داری بانک‌ها این است که آن‌ها از این طریق و با سرمایه‌ای که دارند می‌توانند بیشترین سود و نرخ بازگشت سپرده را داشته باشند. بر این اساس به این راحتی دست از بنگاه‌داری برنمی‌دارند و هرچقدر هم که ما قانون بگذاریم بانک‌ها به‌دنبال فرار از قانون و بنگاه‌داری هستند؛ یعنی جمع اختیار و اجبار.

در ادامه این همایش دکتر علی سعیدی عضو هیئت علمی دانشگاه قم مقاله‌ای با عنوان امکان‌سنجی جهش تولید و کانال‌های اثرگذاری آن بر مهار تورم در اقتصاد ایران، دکتر امید ایزانلو هیئت علمی موسسه پژوهشی قدر مقاله‌ای با عنوان بررسی تجربی اقتصاد ایران، چرایی همگرایی و واگرایی بین رشد نقدینگی و تورم؛ ارائه توصیه‌های سیاستی، حجت‌الاسلام دکتر سیدرضا حسینی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مقاله‌ای با عنوان راهکار اقتصاد اسلامی برای برون‌رفت از مشکل ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، حجت‌الاسلام دکتر علی محمد حکیمیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مقاله‌ای با عنوان کاعش تصدی‌گری دولت در صنعت نفت با رویکرد به مقررات حقوقی ارائه کردند که در پایان هر بخش این مقالات توسط اعضای هیئت رئیسه پنل‌های مربوطه نقد و بررسی شد. 

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 4085
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید