تاریخچه دانشگاه قم
در راستای نیل به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در حوزه های قضایی ، آموزشی و علمی ، پس از تلاشهای بی وقفه شهید مظلوم آیتا... دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر، دانشگاه قم در اواخر سال ۱۳۵۸ بر اساس تصویب شورای انقلاب اسلامی، زیر نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تحت عنوان «مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب قم» تأسیس گردید و در سال ۱۳۵۹ رسماً اقدام به پذیرش دانشجو در دو رشته کارشناسی علوم قضایی و دبیری الهیات از بین طلاب دوره سطح حوزه علمیه نمود.
در سال ۱۳۶۴ با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر طلاب حوزههای علمیه، فارغالتحصیلان دوره های متوسطه نظام قدیم نیز از طریق کنکور سراسری پذیرفته شدند. در ادامه فعالیت های آموزشی در سال ۱۳۶۷ طی مصوبه ای، مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم با هدف تربیت اساتید شایسته و کارآمد برای تدریس معارف اسلامی در دانشگاه ها، آغاز به کار نمود.
در تاریخ ۱۳۷۶/۳/۳۱ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب به «دانشگاه قم» تغییر وضعیت داد و این مجموعه با ۶ رشته در مقطع کارشناسی، ۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و یک رشته در مقطع دکتری تخصصی فعالیت خود را ادامه داد و اساسنامه جدید دانشگاه قم در جلسه مورخ ۱۳۷۸/۱۰/۲۵ شورای گسترش آموزش عالی، به تصویب نهایی رسید و از آن پس دانشگاه قم در چارچوب مقررات وزارت علوم به فعالیت خود ادامه داد.
در مدت زمان کوتاهی تعداد رشته های دانشگاه قم رشد چشمگیری داشت. بطوری که از ۱۲ رشته در سال ۱۳۷۶ به ۳۰ رشته در سال ۱۳۸۰ رسیده است، که از این تعداد ۱۸ رشته در مقطع کارشناسی ، ۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۵ رشته در مقطع دکتری بوده است.
هماکنون دانشگاه قم با ۷ دانشکده و مرکز آموزشی، ۳ مرکز پژوهشی و فناوری، ۳۴ گروه آموزشی و پژوهشی و ۷۷ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی به فعالیت های علمی، آموزشی و فرهنگی خود ادامه می دهد و در مسیر رشد کمی و کیفی گام برمی دارد.
تاریخ آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۱۰