• 1400/09/07 - 15:00
  • - تعداد بازدید : 106
  • - تعداد بازدیدکننده : 106

اقدامات کتابخانه مرکزی دانشگاه قم در هفته کتاب‌خوانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه قم، در روز کتابدار طی مراسمی با حضور رئیس دانشگاه، معاون پژوهشی و رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه از کتابداران تجلیل به عمل آمد.​

در این مراسم کتابداران دغدغه های خود را مطرح کردند و مسئولین جهت تسهیل امور کتابداران و دانشجویان در این حوزه قول پیگیری دادند.

در این هفته همچنین اولین نشست معرفی و نقد کتاب "روش های تفسیری" تالیف آقای دکتر مودب و آقای دکترعزتی توسط کتابخانه مرکزی در روز دوشنبه اول آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ در تالار اندیشه برگزار گردید.

در این نشست آقای دکتر قاسم‌پور عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و آقای دکتر تجری عضو هیات علمی دانشگاه قم به نقطه نظرات خود درباره این کتاب پرداختند و علاوه بر نکات مثبت این کتاب اصلاحاتی را نیز بیان کردند.

این جلسه همزمان به صورت آنلاین از فضای مجازی نیز برای علاقمندان ارائه شد که مورد استقبال جمعی از پژوهشگران و دانشجویان واقع شد.

از برنامه های مهم دیگر کتابخانه مرکزی در هفته کتابخوانی نشست مشترک مسئولان کتابخانه های دانشگاه‌ حضرت معصومه(س) و دانشگاه قم بود.

دکتر مهدی محمدی، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مرکزی و عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه قم با ارائه گزارشی کامل از معرفی کتابخانه های دانشگاه، به شرح فعالیت های انجام شده طی یک سال اخیر، در کتابخانه مرکزی دانشگاه قم پرداخت.

وی راه اندازی کتابخانه دیجیتال، دیجیتال سازی پایان نامه ها و بار گذاری آن در سایت کتابخانه دیجیتال دانشگاه، اشتراک موتور جستجوی علم نت را از مهمترین اقدامات صورت گرفته در کتابخانه دانشگاه قم عنوان کرد.

دکتر مهدی محمدی به ضرورت وجود و بکارگیری نیروهای متخصص علم اطلاعات و دانش شناسی جهت انجام امور کتابخانه در بسترهای جدید اشاره کرد و توجه به مباحث علم سنجی دانشگاه به منظور ارتقای جایگاه دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی را اجتناب ناپذیر دانست.

دکتر نسرین صادق زاده، سرپرست دانشگاه حضرت معصومه (س) برگزاری این نشست در هفته کتاب و کتابخوانی را به فال نیک گرفت و با اشاره به اینکه امروزه هیچ کتابخانه ای نمی تواند منابع اطلاعاتی مراجعان خود را به تنهایی برآورده سازد، اظهار داشت: خودکفایی کتابخانه ها، به مفهوم در اختیار داشتن همه منابع اطلاعاتی، نه امکان پذیر است و نه مقرون به صرفه.

دکتر نسرین صادق زاده با اشاره به وضعیت کنونی دنیا و کشور در پاندمی کرونا و عدم حضور فیزیکی دانشجویان و اساتید در فضای دانشگاه، تصریح کرد: باید بیش از آنکه به فکر مالکیت منابع باشیم به دسترسی منابع بیاندیشیم و همکاری های بین کتابخانه ای یکی از مهمترین شیوه های تحقق این سیاست است.

بنت الهدی خبازان رئیس کتابخانه دانشگاه حضرت معصومه (س) نیز با اشاره به لزوم ایجاد زیرساخت ها و مسیرهای کاری صحیح در هر کتابخانه از ابتدای تأسیس، ضمن معرفی کتابخانه و فعالیت های انجام شده، چشم اندازها و برنامه های پیش روی کتابخانه را در راستای دیجیتال سازی منابع و ایجاد کتابخانه دیجیتال دانشگاه را بیان کرد.
وی با بیان اینکه کتابخانه دانشگاه قم در زمینه دیجیتال سازی پایان نامه ها و ایجاد کتابخانه دیجیتال خود گام برداشته، خواستار انتقال تجربیات و همکاری میان دو دانشگاه در این زمینه شد.

دکتر روح الله عباسی شورشجانی مدیر پژوهشی دانشگاه حضرت معصومه (س) اهمیت همکاری های بیشتر بین دو کتابخانه در راستای گسترش دانش و منابع اطلاعاتی به منظور تامین نیازهای مراجعان را مورد توجه قرار داد و ابراز امیدواری کرد با تلاش مسئولان و کارشناسان این حوزه، شاهد همکاری های بیشتر و مستمر دو کتابخانه در آینده باشند.

وی بیان داشت: به اشتراک منابع باید به عنوان شیوه ای برای تقویت مجموعه کتابخانه ها نگاه کرد تا شاهد رشد روزافزون فعالیت های پژوهشی اساتید و دانشجویان در سطح استان و کشور باشیم.
در پایان، شرکت کنندگان در این نشست از ساختمان در حال احداث کتابخانه مرکزی و همچنین ساختمان فعلی کتابخانه دانشگاه حضرت معصومه(س) بازدید کردند.
  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 2966
کلمات کلیدی