• 1403/08/22 - 13:37
  • - تعداد بازدید : 196
  • - تعداد بازدیدکننده : 152

ماهواره مکعبی دانشجویان مهندسی دانشگاه قم به مرحله ساخت می‌رود/ تجلیل از اعضای تیم ماهواره مکعبی رستا در دانشگاه قم

رئیس دانشگاه قم با بیان اینکه موفقیت تیم طراحی ماهواره مکعبی رستا، نقطه عطفی در دانشگاه قم بود، گفت: با وجود اینکه رشته‌های مهندسی دانشگاه قم نسبت به رشته ­های علوم انسانی در سطح کشور آنطور که باید شناخته شده نیست اما دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم موفقیت‌های بسیاری را در سطح استانی و ملی کسب کرده است.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی در نشست تجلیل از دانشجویان طراحی ماهواره مکعبی رستا که در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: این موفقیت بزرگ دانشگاه قم را به جامعه دانشگاهی تبریک می‌گوییم، این موفقیت نقطه عطفی در دانشگاه و استان قم است، چراکه ما اعتقاد داریم قم شهر علم است چنانکه امام صادق(ع) نیز فرموده‌است «این شهر، شهری است که علم از آن به تمام دنیا از شرق و غرب سریان پیدا می‌کند.»

وی افزود: عبارت علم در روایت مذکور، مطلق علم است و شامل تمام علوم می‌شود نه تنها علم دین؛ این موفقیت تیم دانشگاه قم در طراحی ماهواره مکعبی کار بسیار بزرگی برای تمام استان قم است و نیازمند اطلاع رسانی گسترده‌تری است.

رئیس دانشگاه قم خطاب به اعضای این تیم خاطرنشان کرد: همانطور که تاکنون خود را متکی به تبلیغ و تمجید دیگران ندانسته‌اید قطعا در ادامه راه نیز با تکیه بر توان و عزم راسخ خود به این کار ادامه دهید و نا امید نشوید، اما در مقابل ما وظیفه داریم تمام توان خود را جهت تبلیغات، حمایت و اطلاع رسانی گسترده‌ به‌کار بگیریم.

وی بیان کرد: باوجود اینکه رشته‌های مهندسی دانشگاه قم و استان قم در سطح کشور شناخته شده نیست اما دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم موفقیت‌های بسیاری را در سطح استانی و ملی کسب کرده است.

دکتر شریفی تاکید کرد: ایجاد فضا و کارگاه مناسب جهت طراحی و ساخت ماهواره مکعبی رستا، تجهیزات کافی و کامل سخت افزاری و نرم افزاری در سریع‌ترین زمان ممکن و بدون فوت وقت تا پایان انجام پروژه باید در اختیار این تیم قرار بگیرد.

امیدآفرینی به جامعه دانشگاهی، مهم ترین ماحصل موفقیت تیم ماهواره مکعبی رستا بود

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا نوروزی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم نیز  ضمن تشکر و تقدیر از اعضای تیم طراحی ماهواره مکعبی رستا گفت: این دانشجویان با امکانات حداقلی توانستند به چنین موفقیتی دست پیدا کنند که این امر بسیار شایسته تقدیر است، ماحصل چنین موفقیت‌هایی، امیدی است که جامعه امروز به ویژه جامعه دانشگاهی به آن نیاز دارد.

وی افزود: امیدآفرینی و انگیزه در درون دانشجویان این تیم مهم ترین عامل این موفقیت بوده است، چیزی که دشمن به دنبال از بین بردن آن است همین امید و انگیزه در مردم و نسل جوان کشور است.

در این جلسه، زینب نظری دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی برق دانشگاه قم و عضو تیم طراحی ماهواره مکعبی رستا نیز گفت: این موفقیت را لطف خداوند و نگاه ویژه حضرت معصومه(س) می‌دانم، هرچند حمایت و کمک‌های بی‌دریغ اساتید دانشگاه قم نیز در جای خود شایسته تقدیر و تشکر دارد، همچنین تمام اعضای این تیم تلاش شبانه‌روزی در این زمینه داشتند و همه توان خود را در راه این موفقیت به‌کار گرفتند.

وی افزود: این تیم ۸ نفره شامل ۶ دانشجوی دانشگاه قم و ۲ دانشجوی دانشگاه‌های دیگر است، حدود ۱۰ ماه پیش برای اولین بار جهت شروع کار به دانشگاه صنعتی شریف رفتیم، برگزارکننده این مسابقه، دانشگاه شریف بود، در این دانشگاه ابتدا حتی فکر نمی‌کردند که دانشگاه قم رشته‌های مهندسی و صنعتی داشته باشد و از حضور ما متعجب شدند، اما نتیجه کار این تصور را تغییر داد.

نظری تصریح کرد: خودباوری و اراده محکم دانشجویان و اعضای این تیم ثابت کرد که دانشجویان دانشگاه قم نیز همچون دیگر دانشگاه‌ها می‌توانند در زمینه مهندسی و صنعت افتخارآفرین باشند، یکی از عوامل موفقیت تیم دانشگاه قم به گفته‌ی داوران این مسابقه همدلی اعضای این تیم تا پایان کار بود، چراکه بسیاری از اعضای تیم‌های شرکت‌کننده در این مسابقه تا پایان کار تغییر می‌کردند و یا منحل می‌شد.

وی در رابطه با ماهواره مکعبی رستا تصریح کرد: ماهواره‌های مکعبی ابعاد کوچکتری نسبت به ماهواره‌های دیگر دارند و در مقابل ماموریت‌های بیشتر و مهم‌تری را می‌توانند انجام دهد.

این دانشجوی رشته مهندسی دانشگاه قم در پایان تاکید کرد: جهت ورود به مرحله ساخت ماهواره رستا، زمان زیادی نداریم و نیازمند تجهیزات و کارگاه هستیم که این امر نیازمند حمایت‌های مسئولان دانشگاه قم است.

همچنین محمدی، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه قم  و عضو تیم ماهواره رستا نیز بیان کرد: در ابتدای شروع کار، نیازمند فضایی جهت شروع کار بودیم و با مشکلات بسیار زیادی روبرو بودیم که با همت و تلاش اعضای تیم و پیگیری‌‌های مستمر از مشکلات عبور کرده و در مسابقه موفق شدیم، قطعا در ادامه این راه نیازمند حمایت‌های بیشتری از سمت دانشگاه قم هستیم.

دکتر حسینی، عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم نیز در این نشست، بیان کرد: استمداد اعضای تیم رستا از الطاف الهی و اهل بیت(س) در کنار تلاش و پشتکار بسیار زیادی که داشتند عامل مهم موفقیت آنان بود.

همچنین در این جلسه، مطرح شد: یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه شود اطلاع رسانی گسترده جهت معرفی اعضای تیم و موفقیت تیم ماهواره مکعبی رستا در هماورد ملی کیوست است، حداقل خود دانشجویان دانشگاه قم باید اطلاع کافی از این موفقیت داشته باشند قطعا این موفقیت بسیار جای تقدیر و تشکر دارد اما مسئله مهم تر در این موفقیت که شایسته تقدیر است، حضور دانشجویان محجبه و متدین در این تیم است که به عنوان نماینده دانشگاه قم در این هماورد ملی حضور داشتند.

گفتنی است تیم طراحی ماهواره مکعبی رستا متشکل از دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم، چندی پیش در مسابقه طراحی ماهواره مکعبی در هماورد ملی کیوست که توسط پژوهشگاه هوافضای ایران و دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، در بین ۵۰ تیم شرکت‌کننده، موفق به صعود به مرحله طراحی دقیق و ساخت شده بود.

  • گروه خبری : عمومی,پژوهشی
  • کد خبر : 4499

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید