• 1402/08/30 - 11:00
  • - تعداد بازدید : 189
  • - تعداد بازدیدکننده : 189

آیین نکوداشت استاد عبدالحمید نقره کار برگزار شد

همزمان با سالروز بزرگداشت فارابی و روز حکمت و فلسفه آیین نکوداشت استاد عبدالحمید نقره­ کار در دانشگاه قم برگزار شد.

​به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم صبح امروز 30 اردیبهشت ماه به مناسبت سالروز بزرگداشت فارابی و روز حکمت و فلسفه، آیین نکوداشت استاد عبدالحمید نقرهکار در دانشگاه قم برگزار شد.

استاد نقره‌کار در این مراسم ضمن ارائه پروژه موزه و تالار قرآن استان همدان در خصوص اهمیت معماری به سخنرانی پرداخته و عنوان کرد: رشته معماری یک رشته میان دانشی است که در آن هم مباحث نظری مطرح می‌شود و هم مباحث مصداقی و این معماری و شهرسازی امروز نه علمی است، نه انسانی و نه اسلامی؛ حتی اگر از نظر اقتصادی هم مورد بررسی قرار گیرد شاهد نقص‌های فراوانی در آن خواهیم بود که باید متوقف شود.

وی افزود: البته معماری و شهرسازی مانند گذشته هم نباید باشد چرا که تنها فرهنگ ثابت است و تمدن‌ها بسته به شرایط زمانی و مکانی و اجتماعی متغیر هستند و باید به سمت بهتر و عالی‌تر شدن پیش بروند

دانشیار دانشگاه علم و صنعت افزود: درعین‌حال معماری مانند سایر تمدن‌ها هم نباید باشد. این ترجمه و تقلید که در سرفصل دروس و چه در تقلید از رسانه‌های غربی داریم متناظر با مبانی اسلامی نیست، هر تمدن دو بازوی بنیادی دارد؛ یک مبانی نظری که اصول فرازمانی و فرامکانی دارد و ذات انسان از خداست و به سوی خداست. بنابراین فلسفه سبک هنری و فلسفه‌ی هنر اصول ثابتی دارد که باید از اسلام گرفته شود پس مبانی نظری را باید از مبانی اسلامی استنتاج کرد.

این پژوهشگر معماری و شهرسازی ادامه داد: شرایط ما و عقب‌ماندگی چند قرن ما در دنیا به صورتی است که احتیاج به جهاد دارد، جهادی مخلصانه. متأسفانه رسانه‌های فرهنگی منفی باعث شده نه‌تنها جوانان بلکه استادان دانشگاه هم دچار جهل مرکب شوند که نمی‌دانند که نمی‌دانند و غرب را از هر نظر خوب می‌دانند؛ چندین قرن دانشمندان غربی تلاش کردند تا بتوانند انقلاب صنعتی ایجاد کنند و این به‌راحتی اتفاق نیفتاد اما متأسفانه برخی فکر می‌کنند که به‌راحتی می‌توانند به آن دست پیدا کنند و درعین‌حال به فساد و ظلمی که غربی‌ها در این سال‌ها انجام داده‌اند توجهی نمی‌کنند و غرب را نمی‌شناسند و گمان می‌کنند که غرب را به خوبی شناخته‌اند.

در حاشیه این مراسم ضمن تجلیل از استاد نقره‌کار و قرائت پیام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، از برگزیدگان مسابقه چینش و نمایش معمارانه تجلیل شد.

حجت السلام والمسلمین دکتر شریفی نیز در پایان این مراسم عنوان کرد: استاد نقره‌کار از استادان طراز و محبوب و مطلوب اسلامی ایرانی است استادی بسیار متواضع و فروتن و دنیا گریز و زاهد، استادی که نه‌تنها شاگرد پرور بلکه استادی استاد پرور هستند. در حال حاضر نیز در دانشگاه علم و صنعت منشأ خیر و پرورش اساتیدی نخبه شدند. ایشان استادی نظریه‌پرداز حوزه علوم اسلامی هستند  و به زعم بنده معلم اول حکمت معماری اسلامی در دوران انقلاب اسلامی که شاگردان فراوان معتقد به آموزه‌های ایرانی اسلامی پرورش دادند.

وی در پایان افزود: به‌طورکلی آیات فراوانی درباره معماری و شهر وجود دارد در وسائل‌الشیعه 29 باب وجود درخصوص احکام مسکن وجود دارد. این هنر معماری متأثر از انسان‌شناسی و جهان‌نگری معمار است و کسی نیست که منکر شود که اسلام جهان‌نگری و جهان‌نگری ویژه و انسان‌شناسی خاصی دارد و سخن از معماری اسلامی ایده‌آل و تخیلی نیست بلکه یک واقعیت است.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 832
کلمات کلیدی