• 1401/05/24 - 17:00
  • - تعداد بازدید : 129
  • - تعداد بازدیدکننده : 129

انجام بیش از هزار فعالیت در سال 1400 به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم بیان کرد: بیش از هزار فعالیت در سال 1400 به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم انجام شده است، این هزار فعالیت در سطوح ملی، منطقه‌ای، استانی، شهری و دانشگاهی و در حوزه‌های مختلفی از قبیل زنان و خانواده، انقلاب اسلامی، سبک زندگی، آسیب‌های اجتماعی، دفاع مقدس، فعالیت‌های قرآنی و مناسبتی مذهبی و ملی بوده است.

حجت‌الاسلام ‌و‌المسلمین دکتر محمدرضا کریمی‌والا، در گفتگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم بیان کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم در سال 1400 بیش از هزار فعالیت در درگاه فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشته است که این فعالیت‌ها با بیش از 215هزار نفر مخاطب انجام شده است، هزار فعالیت یعنی متوسط روزانه بیش از 550 نفر از دانشگاهیان مخاطب برنامه‌های معاونت فرهنگی بوده‌اند، یعنی با حذف روزهای تعطیل، هر روز بیش از 3 فعالیت فرهنگی در دانشگاه قم انجام شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم افزود: در قالب‌های مختلف از قبیل کارگاه‌های آموزشی با بیش از 290 عنوان، وبینار، همایش مجازی، جشنواره و... بیش از 130 عنوان، مسابقات علمی فرهنگی بیش از 70 عنوان، نشریات دانشجویی با بیش از 50 عنوان، کرسی‌های آزاد اندیشی، نمایشگاه‌های فرهنگی، فعالیت در فضای مجازی و ... برگزار شد.
 
دکتر کریمی‌والا بیان کرد: این هزار فعالیت در سطوح ملی، منطقه‌ای، استانی، شهری و دانشگاهی و در حوزه‌های مختلفی از قبیل زنان و خانواده، انقلاب اسلامی، سبک زندگی، آسیب‌های اجتماعی، دفاع مقدس، فعالیت‌های قرآنی و مناسبتی مذهبی و ملی بوده است.
 
وی در ارتباط با یکی از فعالیت‌های معاونت دانشجویی با عنوان "سی و ششمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان" بیان کرد: بی اغراق این جشنواره را می‌توان بزرگترین رویداد فرهنگی در تاریخ دانشگاه قم نامید، رویدادی که در آن دانشجویان فعال در عرصه قرآن و عترت کشور که پس از درخشش و برگزیده شدن در عرصه‌های دانشگاهی، منطقه و سراسری، اکنون پا به مرحله ملی گذاشته‌اند و در مرحله ملی، دانشگاه قم میزبان دانشجویان از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، دانشگاه جامع علمی کاربردی، پیام نور و دانشگاه آزاد بود.
 
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم در ارتباط با "چهارمین سوگواره ملی اربعین دانشگاهیان" و "هشتمین سوگواره ملی سفر تا صفر " عنوان کرد: با توجه به حسن سابقه معاونت فرهنگی دانشگاه قم طی سالیان متمادی مدیران فرهنگی کشور از جمله معاونان و مدیران کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناری نگاه ویژه‌ای به دانشگاه قم دارند و سپردن مسئولیت برگزاری جشنواره‌های ملی از نشانه‌های این اعتماد و توجه ویژه است، چهارمین سوگواره ملی اربعین دانشگاهیان به میزبانی دانشگاه قم در بخش های پژوهشی، ادبی، آوایی، هنری و چند رسانه‌ای برگزار شد.
 
وی بیان کرد: طرح انس با قرآن کریم "تذکره" با محوریت تفسیر آیت‌الله جوادی آملی و استاد قرائتی ویژه اساتید و کارکنان در دو سطح دانشگاهی و کشوری در حال برگزاری است، همچنین دوره های تربیت معلم قرآن کریم که هم اکنون چهل و نهمین دوره در سطح ملی ویژه خواهران و برادران در حال برگزاری است و تجوید نظری، تجوید عملی، صوت و لحن، روش تدریس روخوانی و تدبر در قرآن از جمله عناوین درسی این دوره است.
 
دکتر کریمی والا افزود: کارگاه "مهارت‌های زندگی" با حضور خانواده‌های دانشگاهیان دانشگاه قم با تدریس اساتید برجسته‌ای از قبیل دکتر عشقی، دکتر شریف و سرکار خانم حسینی‌نژاد؛ خانواده با نشاط، فرزندپروری، مهارت‌های تخصصی بانوان، روابط همسر و خیانت همسر از جمله سرفصل های آموزشی این کارگاه بودند.

وی افزود: برگزاری دوره معرفت‌افزایی همراه با "جشن غدیر" ویژه کارکنان در دهه ولایت و امامت با حضور بیش از 1600 کارگاه مهارت‌های زندگی، اهدای بسته‌های فرهنگی، برگزاری مسابقه، اجرای سرود توسط نوجوانان، اهدای جوایز و در نهایت پذیرایی از برنامه‌های اجرا شده در این مراسم بودند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم بیان کرد: جشنواره فیلم و عکس "یک ماه کامل" به مناسبت ماه مبارک رمضان ویژه دانشگاهیان استان قم برگزار شد؛ نقش روزه در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، زمینه سازی برای ظهور امام زمان(عج)، روز قدس، ترویج فضایل اخلاقی از جمله موضوعات این جشنواره بودند.
 
وی اظهار کرد: جشنواره علمی "حرکت" هر ساله با حضور پرشور فعالان علمی دانشجویی برگزار می‌شود؛ ارائه دستاوردهای انجمن‌های علمی، معرفی انجمن علمی، رقابت بین انجمن‌ها جهت کسب رتبه برتر جهت راهیابی به مرحله کشوری و.... از جمله بخش‌های این جشنواره هستند، دانشگاه قم بیش از 50 انجمن علمی-دانشجویی در رشته‌های مختلف دارد.
 
دکتر کریمی‌والا ادامه داد: دومین دوره جشنواره استانی "میراث مادری" با همکاری اداره کل امور زنان و خانواده استانداری قم ویژه همه دانشجویان استان در قالب‌های پژوهشی(مقاله،کتاب،ایده‌های برتر و...)، هنری( طراحی مد و لباس و...) چند رسانه‌ای(ساخت کلیپ،پادکست، موشن گرافی و...) برگزار شد، هدف از این جشنواره، معرفی و تجلیل از الگوها و ایده‌های برتر‌عرصه حجاب و عفاف استان قم بود.
 
وی افزود: سوگواره "خاتون نیلی" با محوریت شهادت حضرت رقیه(س) و  سوگواره "یاس ارغوانی" با موضوع شهادت صدیقه طاهره(س) از جمله قدیمی‌ترین برنامه‌های مذهبی معاونت فرهنگی و اجتماعی است.
 
دکتر کریمی‌والا عنوان کرد: جشنواره "رویش" رویدادی فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی ویژه کانون‌های فرهنگی است که چند سالی علاوه بر فعالان کانون های فرهنگی و هنری، عموم هنرمندان دانشگاه نیز امکان شرکت و رقابت در آن را دارند، پنجمین دوره این جشنواره ویژه آثار و دستاوردها و توانمندی‌های فرهنگی،هنری،دینی و اجتماعی عموم دانشجویان دانشگاه قم در سال 1400 در بخش‌های آثار و دستاوردهای فردی، آثار و دستاوردهای گروهی و آثار کانونی برگزار شد.
 
وی افزود: "جشنواره نوروزی" به همت کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه قم در استقبال از بهار و با هدف ایجاد شور و نشاط بهاری برگزار شد؛ این جشنواره با موضوعات آداب و رسوم و آیین‌های نوروز در اقوام ایرانی و ملل، هفت سین و نمادهای ایرانی و اسلامی، جشن‌ها و مراسم عیدانه در قالب‌های هنرهای دستی و محیطی، دیوارنگاری، عکس، فیلم،مستند کوتاه ،پادکست، شعر خوانی و قصه گویی برگزار شد.​
  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 2573
کلمات کلیدی