• 1401/02/01 - 14:00
  • - تعداد بازدید : 130
  • - تعداد بازدیدکننده : 130

شب قدر چه کنیم؟

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی در مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مسجد الغدیر دانشگاه قم، عنوان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم به حضرت موسی می فرماید که تو موظف هستی ایام الله را که در آن‌ها تجلی قدرت، رحمت و مغفرت الهی بیش از زمان های دیگر بروز و ظهور دارد به امت یادآوری کنی.
وی با بیان اینکه لیله القدر از مصادیق این ایام الله است، ادامه داد: پیامبر مکرم اسلام صلی الله و علیه و آله و اهل بیت علیه السلام نیز امت را با این زمان طلایی بندگی خدا آشنا کردند و احیای این شب و اهمیت آن را تذکر دادند؛ خداوند متعال در عظمت این شب در سوره قدر می فرماید این شب هم زمان نزول قرآن و هم برتر از هزار ماه است.

این خطیب برجسته گفت: خداوند متعال نفرموده از هزار ماه نماز و دعا بلکه فرموده از هزار ماه بهتر است یعنی این هزار ماه تمام اعمال صالح و اذکار نورانی را در بر می گیرد؛ لذا این شب عظمتی دارد که خداوند متعال از ابتدای خلقت آن را بر همه انبیاء بیان کرده و بزرگداشت این شب از اول خلقت بوده تا پایان خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی با بیان اینکه شب نوزدهم شب اندازه گیری مقدرات، شب بیست و یکم شب ثبت و شب بیست و سوم زمان امضای امام زمان(عج) بر مقدرات است، ادامه داد: در این شب های ویژه چه کنیم و چه بخواهیم؟ این سوالی است که همواره بشر آن را مطرح کرده و از بزرگان به دنبال پاسخ آن بوده است.

وی با اشاره به آیات، روایات و ادعیه به پاسخ این پرسش پرداخت و گفت: شب قدر بهترین فرصت خلوت با خداست؛ خداوند متعال می فرماید ای فرزند آدم خودت را برای بندگی و عبادت من فارغ کن، این فراقت ناظر بر زمان است؛ بنده وقتی خودش را برای خلوت با خدا فارغ کند، خداوند قلب او را مملو از بی نیازی می کند و کار این بنده را به خود او و دیگران وانمی‌گذارد.

این واعظ توانا افزود: اما اگر انسان خود را برای خلوت با خدا فارغ نکرد خداوند آن قلب را از اشتغالات دنیایی پر می کند؛ علت اینکه از خدا فاصله گرفته ایم اینست که با او خلوت نمی کنیم، انسانی که با خدا خلوت نکند خداوندوقت او را با اشتغالات دنیا پر می کند و هرکس مشغول دنیا شود قلبش قسی می شود و نور خدا در قلب قسی وارد نمی شود.

حجت الاسلام و المسلمین میرزامحمدی اضافه کرد: راه رسیدن به خدای بزرگ نزدیک است لکن آنچه فاصله را زیاد کرده اعمال ناشایست ما است.

وی در ادامه به خلوت با خود اشاره کرد و گفت: شب قدر همچنین زمان خلوت با خود است و خداوند متعال خدا و خود را در کنار هم بیان می کند و می فرماید هرکه خدا را فراموش کند به خود فراموشی دچار می شود و دیگر قلبش حرم الله نمی شود.

وی افزود: شب قدر زمان خلوت با خود است لکن گاهی اینقدر اصرار بر مناسک داریم که از غلفت با خود غافل می شویم؛ نگاهی ثوابی به انجام اعمال در این شب گاهی انسان را از رسیدن به خود غافل می کند، لازم است در این شب پرونده اعمال خود را مرور کنیم.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 2825
کلمات کلیدی