• 1401/06/15 - 17:00
  • - تعداد بازدید : 129
  • - تعداد بازدیدکننده : 129

نسبت دادن سازش‌کاری‌ها به امام حسن(ع) جسارت به معصوم است

حجت الاسلام ماندگاری گفت: برخی در هنگام صلح می گویند اخلاق حسنی و در هنگام جنگ می گویند خلق حسینی داریم و نمی‌دانند با این کلام به دو امام معصوم جسارت می‌کنند.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم ، حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری شامگاه 14 شهریور در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام در مسجد الغدیر دانشگاه با اشاره به اینکه پیامبر(ص) فرمودند امام حسن و حسین(ع) هردو امامند چه قیام کنند و چه بنشینند، عنوان کرد: برخی در هنگام صلح می گویند اخلاق حسنی و در هنگام جنگ می گویند خلق حسینی داریم و نمی‌دانند با این کلام به دو امام معصوم جسارت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در جهاد تبیین همه وظیفه داریم از جایگاه امامت دفاع کنیم، ادامه داد: امام حسن(ع) اول قیام و بعد صلح کردند و امام حسین(ع) اول صلح کرد و بعد از تغییر شرایط قیام کردند.

حجت الاسلام ماندگاری افزود: خداوند متعال در آیه 6 سوره احزاب میفرماید امام فهمش بر بقیه مقدم است و او بهتر از بقیه می‌فهمد، همچنین در آیه 257 سوره بقره میفرماید خدا که ولی است ما را از ظلمت به نور می‌کشد و در آیه55 سوره مائده نیز اشاره می‌کند که من و پیامبر و امامان ولی شما هستیم لذا اینگونه بدست می‌آید که ولایت فهمش نورانی است پس بر اساس شرایط فهمی بهتر و بالاتر دارد چراکه با نور خدا و قرآن می‌بیند.

وی گفت: امام در هر زمانی از همه بهتر، زودتر، دقیق‌تر و عمیق‌تر می‌فهمد، امام حسن(ع) بعد از شهادت امام علی(ع) 6 ماه حکومت کردند و همه را در اردوگاه جمع کردند اما نیروهای ایشان گفتند ما از جنگ خسته‌ایم لذا با این‌ها نمی شود قیام کرد.

حجت الاسلام ماندگاری ادامه داد: در آن دوره از معاویه قدیس ساخته بودند لذا در میان افکار جامعه جنگ امام حسن(ع) و معاویه جنگ قدرت‌ها تعبیر می‌شد، اما جنگ امام حسین(ع) و یزید جنگ اسلام و کفر بود، شرایط امام حسن(ع) و امام حسین(ع) تفاوت‌های اساسی داشت.

این سخنران عنوان کرد: انبیاء و اولیا همه دارایی‌شان را برای اسلام دادند، اما از همه سخت‌تر بذل آبرو است و تنها امامی که به او تهمت زدند و سجاده از زیر پایش کشیدند امام حسن(ع) بود، امام حسن(ع) آبرویش را برای اسلام داد ، لکن ایشان در بندهای صلح با معاویه گشایشی برای شیعیان ایجاد کرد، لعن امیرالمومنین(ع) را متوقف کرد و اینکه معاویه حق تعیین جانشین ندارد را ثبت و زمینه را برای امامت امام حسین(ع) ایجاد کرد.

گفتنی است مراسم عزاداری ایام صفر در دانشگاه قم از شامگاه یک شنبه 13 شهریور آغاز و به مدت 5 شب در مسجد الغدیر دانشگاه برگزار می‌شود. حجج اسلام میرزامحمدی، سید حسین مومنی، حامد کاشانی، دکتر اسماعیل کاظمی و محمدمهدی ماندگاری سخنرانان این مراسم هستند.

  • گروه خبری : فرهنگی,اخبار
  • کد خبر : 2485
کلمات کلیدی