• 1403/08/09 - 22:45
  • - تعداد بازدید : 85
  • - تعداد بازدیدکننده : 82

پیشنهاد برگزاری پنجاهمین سالگرد کنگره بین‌المللی علم دینی در ایران/ ظرفیت‌ قابل توجه دانشگاه قم در حوزه علوم انسانی اسلامی

رئیس دانشگاه قم با اشاره به فعالیت بیش از 3هزار پژوهشگر حوزه علوم انسانی اسلامی و تالیف بیش از 4هزار کتاب و رساله در این حوزه به لزوم طراحی نرم‌افزاری برای تجمیع، دسته‌بندی و در دسترس قرار دادن آنها تاکید کرد و گفت: استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی در این راستا بسیار راهگشا خواهد بود.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، مسئولین پژوهش و فناوری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در دانشگاه قم با رئیس و مسئولان این دانشگاه دیدار و تبادل نظر کردند. 
 
سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر حسین عیسایی معاون دانش و پژوهش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این دیدار با اشاره به طرح‌های مختلف وزارت دفاع از جمله طرح جهاد علمی مربوط به موسسه تحقیقاتی وزارت دفاع عنوان کرد: در بخش علوم انسانی سپاه با کمک دانشگاه‌ها فعالیت‌هایی را انجام داده و به دنبال گسترش این فعالیت‌ها است. 
 
ظرفیت‌ قابل توجه دانشگاه قم در حوزه علوم انسانی اسلامی
 
وی گفت: ظرفیت‌های دانشگاه قم در حوزه علوم انسانی اسلامی در خور توجه بوده و امیدواریم بتوانیم ظرفیت‌های پژوهشی و علمی دانشگاه قم در رشته‌های مختلفی مثل الهیات، حقوق، ادبیات، علوم تربیتی، اقتصاد و مدیریت را بیش از پیش معرفی کنیم. 
  
سردار عیسایی با اشاره به لزوم توانمندسازی و آموزش سرمایه انسانی انقلاب اسلامی عنوان کرد: خلاء علوم انسانی اسلامی در مدیریت کشور احساس می‌شود و لازم است در نظامات و محتوای مورد نیاز حوزه علوم انسانی اسلامی که شکل دهنده ذهن و هدایت‌گر جهان هستی است ورود  نقش آفرینی جدی داشته باشیم.  
 
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی رئیس دانشگاه قم با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه قم در حوزه علوم انسانی اسلامی به رتبه چهارم دانشکده حقوق و نقش آن در تولید علوم انسانی اشاره کرد و گفت: دانشکده الهیات و ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم نیز در این حوزه ورود جدی داشته‌اند. 
 
وی با اشاره به سابقه علوم انسانی اسلامی گفت: پرداختن به این موضوع به سال‌ها قبل برمی‌گردد و این موضوع از سال‌ها پیش مطرح بوده است؛ دو سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کنگره بین المللی علم دینی در مکه و یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این کنگره در پاکستان برگزار شده است، پیشنهاد برگزاری پنجاهمین سالگرد این کنگره در سال ۲۰۲۷ در ایران را داده‌ایم که با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهر مقدس قم و دانشگاه قم و برخی دیگر از مراکز آموزشی و پٰژوهشی کشور، امکان آن وجود دارد. 
 
حجت الاسلام و المسلمین شریفی با بیان اینکه در سه دهه اخیر با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی اسلامی حرکت‌های خوبی شکل گرفته است، اظهار کرد: کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی از اتفاقات خوب در این زمینه است که سال گذشته هفتمین دوره آن برگزار شد و امیدواریم ادامه داشته باشد، این کنگره توانسته بانک اطلاعاتی قریب به 3هزار استاد فعال در حوزه علوم انسانی اسلامی را جمع‌آوری کند. 
 
رئیس دانشگاه قم با اشاره به تولید بیش از 4هزار کتاب و رساله در حوزه علوم انسانی اسلامی افزود: داده‌های فراوانی در این حوزه در کشورهای مختلف اسلامی تولید شده و وجود دارد لکن به نرم‌افزاری برای تجمیع، دسته‌بندی و در دسترس قرار دادن آنها نیاز است که استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی در این راستا بسیار راهگشا خواهد بود. 
 
وی علوم انسانی ناظر بر هوش مصنوعی را مدنظر قرار داد و بر لزوم پژوهش در مواردی نظیر فقه هوش مصنوعی، الهیات هوش مصنوعی، اخلاق هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: لازم است بخش فرهنگ‌سازی علوم انسانی اسلامی نیز مورد توجه قرار گیرد که کرسی‌ها و همایش‌ها در این راستا موثر هستند.
  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 4422
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید