• 1399/12/06 - 12:00
  • - تعداد بازدید : 88
  • - تعداد بازدیدکننده : 88
به میزبانی دانشگاه قم برگزار شد؛

اختتامیه «همایش بین‌المللی مبانی دینی نظام سلامت با تاکید بر آموزه‌های رضوی»

اختتامیه "همایش بین‌المللی مبانی دینی نظام سلامت با تاکید بر آموزه‌های رضوی" به میزبانی دانشگاه قم برگزار شد.


به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، در ابتدای این مراسم دکتر احمد فاضلی، دبیر بخش بین الملل همایش عنوان کرد: مراحل اجرایی این همایش پس از مواجه جهان با شیوع و همه‌گیری کرونا دو سال به طول انجامید و امروز با فضل الهی به ایستگاه پایانی رسید.

وی با بیان اینکه دانشگاه قم، وزارت علوم و بنیاد امام رضا(ع) برگزار کنندگان این همایش بوده‌اند، ادامه داد :در همایش 6 کمیته علمی شامل فقه، اخلاق، تمدن، قرآن و حدیث، فلسفه و کلام و بین‌الملل فعالیت داشتند که تعداد قابلی توجهی مقاله دریافت و روند داوری آثار انجام شد.

دکتر فاضلی افزود: 25 دانشگاه داخلی و 5 دانشگاه از کشورهای مختلف در "همایش بین‌المللی مبانی دینی نظام سلامت با تاکید بر آموزه‌های رضوی" همکاری داشته‌اند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز رئیس دانشگاه قم در ارتباط تلفنی با محل برگزاری همایش اظهار کرد: دانشگاه قم به میزبانی از این همایش افتخار می‌کند و امیدوار است با این فعالیت علمی بتواند قدمی در مسیر ترویج، تعمیق و توسعه نظام سلامت با تاکید بر آموزه‌های دینی بردارد.

در ادامه دکتر محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سلامت مفهومی چند بعدی است که ابعاد آن بهم پیوسته هستند؛ سلامت جسمی، معنوی، فردی و اجتماعی؛ در هریک از این مولفه‌های سلامت آنچه مهم بوده و در آموزه‌های دینی نیز به آن اشاره شده است توجه به مقوله نشاط، سرور و شادمانی است.

وی با بیان اینکه عنصر نشاط مقوله مهمی حتی در سلامت جسمانی است، افزود: در کسالت و رنج انسان قوه خلاقیت و فعالیتش را از دست می‌دهد؛ همچنین درک زیبایی به انسان احساس نشاط می‌دهد و افرادی سلامت روحی و معنوی دارند که از زیبایی‌ها احساس سرور و نشاط دارند، همین امر توسعه پیدا می‌کند و می‌توان گفت آنکه از فضیلت‌های اخلاقی احساس سرور نکند، در سلامتش دچار اشکال است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بیماری‌های جسمانی با درد و رنج همراه است و انسان به واسطه درد متوجه بیماری شده و در پی درمان می‌رود لکن در اخلاق و معنویت این هشدار وجود ندارد و انسان معمولا متوجه مشکل نمی‌شود؛ بیمار خود نمی‌داند بیمار است که به دنبال درمان برود و اینجاست که طبیب باید به سرغ او برود.

دکتر جوادی گفت: برای مثال کسی که خوشحالی او در ظلم و ستم باشد، خیلی بیمار است؛ انسانیت اگر باشد، رنج دیگران باعث رنجوری ما می‌شود، اینکه کسی صدای یتیم در همسایگی خود را نمی شنود یا نمی خواهد که بشنود از لحاظ زیست اجتماعی بیمار است و این غفلت انسانیت را تنزل می‌دهد.

در ادامه دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه امروز مقوله سلامت و نقش‌آفرینی در این عرصه بسیار قابل تحسین است، عنوان کرددر ابتدا شاید نگاه در حوزه سلامت بیشتر معطوف به سلامت جسمی بود لکن به سرعت ابعاد دیگر آن در قالب سلامت روانی، اجتماعی، معنوی مطرح شد و در نتیجه حتی در مجامع بین المللی در معنای گسترده آن تحت عنوان نظام سلامت از آن یاد می‌شود.

وی افزود: یکی از بسترهای بسیار مهم در عرصه سلامت روانی، معنوی و اجتماعی به مبانی دینی و آموزه‌های دینی است که در عرصه و ساحت حوزه‌های شناختی و عملی بررسی می‌شود، لذا بر این مبنا، آموزه‌های دینی هم در ساحت نظری و هم عملی دستورالعمل‌هایی برای ما دارد.
دکتر غفاری گفت: نظام سلامت در معنای گسترده آن زمانی محقق می‌شود که همه جنبه‌های ذیل نظام سلامت در تعامل با یکدیگر باشند.

  • گروه خبری : عمومی,اخبار
  • کد خبر : 3134
کلمات کلیدی