• 1403/03/26 - 17:49
  • - تعداد بازدید : 70
  • - تعداد بازدیدکننده : 69

نشست مدیران مناطق و کارشناسان سامانه جامع هسته‌های گزینش کارکنان برگزار شد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم نشست مدیران مناطق و کارشناسان سامانه جامع هسته‌های گزینش کارکنان (مناطق 4، 5، کاشان و سمنان) صبح شنبه 26 خردادماه در دانشگاه قم برگزار شد.

دکتر شریفی رئیس دانشگاه قم در این نشست عنوان کرد : ما انسان‌ها موجوداتی هستیم که لحظه به لحظه باید انتخاب کنیم و تصمیم بگیریم. زندگی و عالم سرشار از موقعیت‌های انتخابی و گزینشی است و در هر موضوع نسبت‌به هر مسأله‌ی معیارهای خاص وجود دارد. انتخاب کارکنان و خادمان یک مجموعه نیز معیارهایی دارد و ما به‌عنوان مسئولین گزینش در حوزه دانشگاه، در مسئله انتخاب کارکنان و یا به تعبیر وزیر محترم علوم دکتر زلفی‌گل (یاوران علمی)، وظایف خاصی داریم و باید معیارهای ویژه‌ای را در این خصوص در جهت گزینش بهترین‌ها در نظر بگیریم.

 رئیس دانشگاه قم توضیح داد: یکی از این معیارها این است که فردی که گزینش می‌شود واقعاً دانشگاه را بشناسد و بداند می‌خواهد کجا و برای چه کسانی کار کند. علم و عالمان را بشناسد و بداند که شأن خدمت‌گزاران به علم و عالمان، شأن ملائکه است، اگر این شأن از ابتدا رعایت نشود این نگاه ارزشی در هسته‌های گزینش تقویت نمی‌شود و نمی‌توان به اهداف عالی سازمانی دست پیدا کرد. گاهی تعارض کارکنان و اعضای هیئت علمی در مجموعه رخ می‌دهد که اگر این ارزش در هسته‌های گزینش رعایت نشود سیستم دچار بن‌بست خواهد شد.

 وی بیان کرد: مورد دوم این است که در گزینش ما باید روی تعبد و دین‌داری افراد تمرکز ویژه داشته باشیم. این دستور دین است و البته خودمان هم باید دین را به‌درستی بشناسیم. اما منظور سوالات پیش‌پاافتاده نسبت به نماز و روزه و احکام خمس و زکات نیست. باید بنگرید به صداقت، امانت‌داری، حیا، عفت و حیا در برابر خداوند. کسی که خدا را در زندگی خود ناظر و حاضر نمی‌بیند برای سیستم جمهوری اسلامی مناسب نیست و هر لحظه امکان لغزش آن وجود دارد.

 دکتر ظروفی مدیرکل هیئت مرکزی گزینش کارکنان وزارت علوم نیز در این نشست بیان کرد: هیئت مرکزی وزارت علوم به عنوان پرجمعیت‌ترین هیئت مرکزی گزینش به شمار می‌رود و در 53 هسته گزینشی در دانشگاه‌های مادر استان‌ها با 265 عضو و مدیر هسته و 720 کارگزار، مشغول به فعالیت است.

 مدیرکل هیئت مرکزی گزینش کارکنان وزارت علوم ادامه داد: از جمله اقدامات هسته گزینش ایجاد جلسات هم‌اندیشی مدیران هسته‌های اجرایی گزینش و تاکید بر انتقال شفاف و واضح رسالت هسته گزینش به مخاطبین و تقویت جایگاه گزینشی هسته‌ها با وضع قوانین و مقررات لازم در تمامی بخش‌ها بوده که با توجه به رعایت این مسائل، دانشگاه قم جزو هسته‌های پیشرو و فعال در بین 53 هسته وزارت علوم شناخته شد.

 وی گفت: در سال گذشته در حوزه بازرسی و ارزیابی عملکرد هسته‌ها از ۲۰ هسته و سازمان تابع، در جهت رفع نواقص و تقویت عملکرد هسته بازرسی‌هایی صورت گرفت. در بحث تعیین صلاحیت‌ها نیز در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد اعضا و مدیران ما جابه‌جایی داشتند که این اعضای جدید نیازمند دوره‌های آموزشی، تشکیل پرونده و طی مراحل اداری و آموزشی هستند. البته لازم به ذکر است در سال گذشته ۲۴ عنوان دوره آموزشی در سطح هیئت‌های مرکزی برگزار شد.

 دکتر شربتی معاون اداری و مالی دانشگاه قم نیز در ادامه این نشست به سخنرانی پرداخته و اظهار کرد: ما در معاونت اداری مالی همواره به‌دنبال تأمین منابع هستیم و در دستگاه‌ها نیز موضوع نیروی انسانی، یک منبع حرکت دهنده در سیستم دانسته می‌شود. ارزش نیروی انسانی باارزش منابع مادی هر دستگاه برابری می‌کند و اگر نیروی انسانی خوب نباشد منابع مادی هم به کار نیامده و ارزشی نخواهد داشت.

 وی افزود: برای حرکت چرخه‌ای یک دستگاه باید به منابع انسانی آن ارزش نهاد و ابتدا باید دانست که این منابع انسانی را چگونه باید جذب کرد؛ که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران این مسئله را به وسیله هسته گزینش حل کرده‌است. در دستگاه دولتی هم اگر کاری عقب بماند به‌خاطر همان منابع انسانی است و این منابع انسانی را هسته‌های گزینش برای دستگاه‌ها به وجود آورده و تقویت می‌کنند. پس وظیفه مهم و اثرگذاری بر عهده‌ی هسته‌های گزینش است.

 معاون اداری و مالی دانشگاه قم توضیح داد: در حوزه دانشگاه قم هسته گزینش بسیار نحیف است اما کار بسیار بزرگ و زیادی دارد؛ چرا که گزینش تمام منابع انسانی دانشگاه‌های سطح استان، توسط هسته گزینش دانشگاه قم انجام می‌شود و در این راستا ما به شدت با کمبود نیرو مواجه هستیم. لذا اگر شرایطی فراهم شود که یک چارت خاص برای همین ۵۳ دانشگاه مادر، در نظر گرفته و ابلاغ شود و تأمین لیست‌های سازمانی آن نیز توسط خود وزارت علوم صورت پذیرد می‌توان اثرگذاری بهتر و مفیدتری داشت؛ چرا که در حال حاضر صلاحیت‌ها باید براساس علم روز سنجیده شود و لازمه آن چارت سازمانی به‌روز و نگاهی عمیق‌تر است.

 دکتر عبدیایی مدیرکل هسته گزینش استانداری و دبیر هسته‌های گزینش استان قم نیز در این جلسه با تأکید بر جلسات شورای هم‌اندیشی مدیران هسته‌های استان عنوان کرد: به دستور مؤکد هیئت عالی گزینش مدیران هسته‌های گزینش استان موظف هستند که جلسات هم‌اندیشی با یکدیگر داشته و با هم در تعامل باشند و این توفیق نصیب بنده شد که دراین‌راستا درخدمت همکاران باشم.

 وی افزود: این جلسات به‌صورت دو ماه یک‌بار برگزار می‌شود و آثار متعددی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به طرح مباحث تخصصی کاربردی و اجرایی گزینش در این جلسات و همچنین کمک به دستگاه‌هایی که نیاز به گزینش دارند مانند آموزش‌وپرورش اشاره کرد.

 برگزاری این جلسات هم‌اندیشی وظایف مدیر هسته گزینش استانداری در استان‌ها است و ما ۱۳ دستگاه در استان داریم که مدیر هسته گزینش هستند و تفدادی از آن‌ها عبارتند از قوه قضاییه، دانشگاه قم، هسته گزینش نیروی انتظامی، هسته گزینش سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)،مسجد مقدس جمکران، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری قم.

در پایان این نشست حجت الاسلام والمسلمین فهیمی، رئیس هیئت بدوی تخلفات دانشگاه قم نیز به ایراد سخن پرداخته و با بیان خاطراتی از شهید جمهور، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، یاد و خاطره ایشان و همراهان گرانقدرشان را گرامی داشت.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 3966
کلمات کلیدی

تصاویر