• 1401/12/20 - 09:01
  • - تعداد بازدید : 104
  • - تعداد بازدیدکننده : 104

آمادگی دانشگاه قم برای همکاری با ایرانداک در راستای راه‌اندازی پایگاه «Arabdoc» / ارائه طرح سامانه ثبت ایده‌های پژوهشی اعضای هیات علمی ایران به ایرانداک

دکتر محمد حسن‌زاده رییس پژوهشگاه علوم و فناوری ایران با حضور در دانشگاه قم طی نشستی با حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفی رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: کاملا با رویکردها و چشم‌اندازهای مسئولین دانشگاه قم آشنا هستم و مطئمن هستم که افق و چشم‌اندازهای متعالی پیش روی دانشگاه قم هست.

در ابتدای این نشست حجت لاسلام و المسلمین دکتر فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن عرض خیر مقدم عنوان کرد: در دانشگاه قم افتخار آشنایی با دکتر حسن‌زاده را داشته و داریم و ایشان سردبیری نشریه «علوم و فنون مدیریت اطلاعات» دانشگاه قم را عهده‌دار هستند و ما در جلساتی با ایشان بودیم و الحمدلله نشریه به خوبی با رهبری و هدایت آقای دکتر حسن‌زاده توانسته در ارزیابی‌های اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رتبه «A» کسب کند.

 ​

وی افزود: دانشگاه قم علاوه بر مجله در حوزه پژوهش و تحقیقات نیز توانسته همکاری‌های ارزنده‌ای با ایرانداک و مجموعه تحت هدایت آقای دکتر حسن‌زاده داشته باشد بطوری که در دانشگاه قم همیشه در میزان ارائه پروپوزال‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و مشابهت‌یابی جزء دانشگاه برتر منطقه ۴ هستند.

 

دکتر فراهانی گفت: امروز افتخار داریم که کلیه پایان‌نامه‌های دانشگاه قم جه پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و چه رساله‌های دکتری و چه در بخش دانشجویان اتباع خارجی و چه در بخش دانشجویان ایرانی همگی با سامانه مشابهت‌یابی ایرانداک مشابهت‌یابی شده و موازین علمی در راستای صیانت علمی آنها اعمال می‌شود.

 

 

آمادگی دانشگاه قم برای همکاری با ایرانداک در راستای راه‌اندازی پایگاه «Arabdoc»

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفی رییس محترم دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه قم علاوه بر دانشجویان ایرانی بیش از ۴۰۰۰ نفر دانشجو از ۲۲ ملیت دارد و در این راستا بعد از دانشگاه فردوسی مشهد توانسته است رتبه دوم کشوری را بدست بیاورد.

 

دکتر شریفی عنوان کرد: که در دانشگاه قم صیانت از موازین علمی و انتشار آثار با رعایت آثار مالکیت معنوی افراد اصل بسیار مهم و حیاتی است و در  دانشگاه نهایت تلاش خودمان را بکار می‌گیریم که خروجی‌های علمی دانشگاه قم با کیفیت بالای علمی برای جامعه علاقمندان عرضه گردد.

 

رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: در دانشگاه قم با همت دانشکده حقوق دانشگاه به ویژه آقای دکتر شبیری مجموعه قابل توجهی از متون عربی تهیه شده و امروزه در مشابهت‌یابی پایان‌نامه‌های عربی علاوه بر مشابهت‌یابی ایرانداک از آن مجموعه نیز استفاده می‌شود تا آثار با درجه بالایی از اتقان علمی تهیه شود و امروزه حاضر هستیم با ایرانداک همکاری مشترکی در راستای راه‌اندازی پایگاه «Arabdoc»  داشته باشیم.

 

وی ابراز امیدواری کرد فعالیت‌های مشترکی علمی در قالب‌ تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک صورت بگیرد.

 

افق و چشم‌اندازهای متعالی پیش روی دانشگاه قم

در ادامه دکتر حسن‌زاده ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه قم عنوان کرد: من سال‌هاست که با گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه قم همکاری دارم و علاوه بر مجموعه در تدریس دوروس دوره دکتری همکاری دارم و کاملا با رویکردها و چشم‌اندازهای مسئولین دانشگاه قم آشنا هستم و مطئمن هستم که افق و چشم‌اندازهای متعالی پیش روی دانشگاه قم هست.

 

وی افزود: ایراندک از سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت دوره‌ها و تحولات متفاوتی را به خود دیده و در این مدت چنان دچار تغییر و تحول شده است که ایرانداک آن زمان امروزه یکی از معاونت‌های ایرانداک کنونی شده و شرح وظایف و خدمات جدیدی را برای خودش تعریف کرده است.

 

وی گفت: یکی از مهمترین کارکردهای ایرانداک مدیریت اطلاعات است و در این راه ایرانداک دارای ظرفیت و پتاسیل بالایی است بطوری که دارای گروه‌های علمی متعددی است و در هر گروه بیش از سه نفر عضو هیات علمی مشغول به فعالیت هستند. علاوه بر این گروه‌ها بیش از ۱۴۰ کارشناس خبره که برخی از اینها دارای تجربیات بسیار بالایی هستند و حزء خبرگان مطرح این حوزه هستند در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

 

دکتر حسن‌زاده عنوان کرد: ایرانداک متعلق به دانشگاه‌ها می‌باشد و خودمان را بخش از دانشگاه‌ها می‌دانیم و در این راه با همه توان در خدمت ارائه خدمات مختلف به دانشگاه‌های کشور هستیم. علاوه بر دانشگاه‌ها امروزه خدماتی اطلاعاتی بر هیات دولت، مجلس، وزارت‌خانه‌ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و... ارائه می‌کنیم.

 

دکتر حسن‌زاده عنوان کرد: وظیفه جدید ایرانداک صیانت از اخلاق پژوهش هست که وظایف ثبت، دیجیتال‌سازی، ذخیره، بازیابی، اشاعه و مشابهت‌یابی پایان‌نامه طبق قانون بر عهده ایرانداک گذاشته شده است. در زمینه مشابهت‌یابی و جلوگیری از تولید آثار پژوهشی با رعایت موازین علمی توفیق‌های بیشماری بدست آوردیم و میزان مشابهت آثار پژوهشی در دوره‌های اولیه ارائه این خدمت بسیار بالا بوده که خوشبختانه این میزان در شرایط کنونی نزدیک به ۳۰ درصد رسیده است.

 

دکتر حسن‌زاده عنوان کرد: در این راستا میزان مشارکت گروه‌ها و کتابداران کتابخانه‌ها با ایرانداک بسیار ضروری است. خوشبخانه کتابخانه مرکزی دانشگاه قم با ایرانداک در همه محورها و فعالیت‌ها از جمله ثبت پروپوزال‌ها، ثبت پایان‌نامه‌ها و اهتمام جدی در مشابهت‌یابی کلیه پایان‌نامه‌ها و رسال‌های دانشگاه همکاری بسیار خوبی دارند و قصد داریم در ارزیابی‌های ایرانداک مجموعه فعالیت‌های انجام شده در دانشگاه قم را در کنار دانشگاه تربیت مدرس به عنوان اجرای آزمایشی مطالعه کرده و یافته‌های آن را با سایر دانشگاه‌ها مقایسه کنیم و طرح ملی برای اجرای بهتر امور از وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای همه دانشگاه‌ها ابلاغ نماییم.

در پایان این جلسه  طرح راه‌اندازی و ایجاد سامانه «ثاپا» سامانه ثبت ایده‌های پژوهشی اعضای هیات علمی ایران که ایده آقای دکتر جعفر عباداله عضو هیات علمی گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه قم از طرف گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه قم برای آقای دکتر حسن‌زاده ارائه شد و مقرر شد این طرح در قالب همکاری مشترک دانشگاه قم با ایرانداک راه‌اندازی و اجرا گردد.   ​

 

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 1347
کلمات کلیدی