معاون فرهنگی دانشگاه قم:
اجرای طرح «تذکره» با محوریت تفسیر قرآن کریم در دانشگاه قم
حجتالااسلام والمسلمین محمدرضا کریمی والا، معاون فرهنگی دانشگاه قم در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا قم به معرفی طرح انس با قرآن «تذکره» پرداخت و اظهار کرد: طرح انس با قرآن کریم بهمنظور ایجاد انس بیشتر با معارف و مفاهیم قرآن کریم و با الهام از آیه شریفه «کلّا إنّها تذْکرةٌ» به نام طرح «تذکره» برای اساتید و کارمندان دانشگاه قم تدوین شده است؛ در این طرح از تفسیر کوتاه و گویای حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی و تفسیر آیتاللهالعظمی جوادی آملی استفاده شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه قم با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای طرح انس با قرآن کریم، بیان کرد: با عنایت به اینکه انس با معارف قرآن کریم، به قرائت آن خلاصه نمیشود و لازم است با معارف و مفاهیم این کلام الهی که معجزه نبی گرامی اسلام(ص) و آخرین برنامه هدایت بشر است، بیش از پیش و بهصورت مستمر با قرآن همراه بود تا برای سعادت دنیا و آخرت از آن بهره برد؛ طرح تذکره گامی در این مسیر بوده و امید است با عنایت خدای تعالی بستری آماده برای تحقق این مهم باشد.
وی افزود: از ویژگیهای این طرح، بهرهگیری از دو تفسیر ارزشمند و گویا و با انتخاب مخاطبان به فراخور نیاز و سلایق مختلف آنان است.
معاون فرهنگی دانشگاه قم تصریح کرد: از دیگر ویژگیهای این طرح بهطور روزانه و مستمر بودن است که البته با توجه به مدت زمان تفسیر آیتالله جوادی آملی، هر هفته، سه درس از معظم له بارگذاری میشود؛ در این برنامه، برای هر درس، سؤالهای تستی طراحی شده است که برای هر شرکتکننده، پنج سؤال در سامانه ou.qom.ac.ir نمایش داده میشود و با پاسخ به سؤالها، امکان فعال شدن درس بعدی فراهم میشود.
کریمی والا ادامه داد: در این روش تلاش میشود که از سوی شرکتکنندگان، به نکات مطرح شده در تفسیر توجه بیشتری شود و در صورت نیاز، در مواردی، مروری دوباره انجام شود؛ مطلب دیگر، پاسخگویی به سؤالهایی است که از سوی شرکتکنندگان مطرح میشود که در این راستا از اساتید مجرب، استفاده خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه قم در خصوص اهداف طرح بیان کرد: هدف عمده این طرح، انس بیشتر با معارف آسمانی و انسانساز قرآن کریم بهویژه در این عصر و زمانه است که مشاغل دنیوی، انسانها را در غفلت از حقایق الهی اسیر خواستههای ناپایدار کرده است.
کریمی والا اظهار کرد: اساتید دانشگاه که خود تربیتیافتگان مکتب اسلام بوده و در پیگیری چنین طرحهایی پیشگام هستند، روزانه با صرف مدت کوتاهی خواهند توانست با محتوایی بسیار دلپذیر و دلنشین قرآن کریم آشنا شوند و به فراخور اقتضا و شرایط، حتی در ضمن کلاسهای تدریس خود برای ارتقای سطح معرفتی دانشجویان در زمینه قرآن کریم، تلاش کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه قرآن کریم در بردارنده همه معارف در زمینه هدایت انسانهاست؛ لذا دانش تفسیر که برای بازگویی روشنتر مقاصد آیات است را میتوان به عنوان مهمترین نیاز برای آگاهی از عقاید و اخلاق و احکام اسلام دانست و بیشک، بهرهمندی از مفسرینی که تربیتیافتگان مکتب اهل بیت معصومین(ع) هستند در این مسیر بسیار راهگشا است.
یادآور میشود، طرح انس با قرآن کریم «تذکره» ویژه اساتید دانشگاه قم همراه با اعطای گواهینامه و کسب امتیاز فرهنگی، همچنین اهدای جوایز به آثار برگزیده فرهنگی از دوم اسفندماه آغاز شده است؛ علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس @qurani_uniqom در پیامرسان ایتا مراجعه کنند. طرح انس با قرآن کریم برای کارمندان نیز با آغاز ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.