• 1401/12/22 - 08:00
  • - تعداد بازدید : 133
  • - تعداد بازدیدکننده : 133

امنیت رکن اصلی جوامع بشری است

رئیس دانشگاه قم گفت: تحقق امنیت به‌عنوان یکی از ارکان اساسی جوامع بخصوص جوامع اسلامی جز با همکاری مردم و سخت‌کوشی نیروهای امنیتی شکل نخواهد گرفت.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در برنامه "گفت‌وگوی ویژه" شبکه نور استان قم بیان کرد: به‌طورکلی امنیت یکی از ضروری‌ترین نیازهای جوامع انسانی و رکن هر جامعه‌ای است به‌گونه‌ای که جامعه بدون امنیت محقق نخواهد شد.

 

وی ادامه داد: به‌همین دلیل است که جامعه‌شناسان و روان‌شناسان نیز از هر فکر و ایده‌ای، یکی از اساسی‌ترین ارکان جامعه را امنیت می‌دانند، همچنین امنیت در هرم نیازهای مازلو که مورد قبول بسیاری از روان‌شناسان است بعد از تغذیه در قاعده هرم آمده ‌است.

 

رئیس دانشگاه قم افزود: طبیعتاً اسلام که دین عقلایی است نگاهی عمیق‌تر از دانشمندان و عاقلان سیاسی به مسئله امنیت دارد به همین دلیل آیات و روایات فراوانی نیز در خصوص سطوح مختلف امنیت بیان شده است به طور مثال خداوند متعال در وصف خانه کعبه آن را خانه‌ای امن می‌داند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی بیان کرد: عدم وجود امنیت مانع از شکل‌گیری جوامع اسلامی نیز می‌شود به‌ همین دلیل تأکید بیشتر در مورد آن در آیات و روایات آماده است.

 

وی گفت: در دستورالعمل‌های پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) نیز اهتمام ویژه‌ای در خصوص مسئله امنیت دیده می‌شود.

 

رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: طبیعی است که مبتنی بر مقوله امنیت در هر جامعه‌ای چه درگذشته و چه در جوامع مدرن امروزی وجود سیستم‌هایی برای حفظ امنیت و اطلاعات ضروری است این سیستم تحت عنوان وزارت‌خانه‌ای مرکز که متصدی تحقق امنیت در جوامع است به وجود می‌آید.

 

دکتر شریفی ادامه داد: در جامعه‌ای که بر پایه اسلام شکل‌گرفته و دشمنانی دارد که دائماً در حال ایجاد خلل در فرایند پیشرفت جامعه هستند وجود وزارت اطلاعات و امنیت برای پیشرفت علمی، اقتصادی و نیز سایر حوزه‌ها بسیار ضروری است.

 

وی بیان کرد: برهمین اساس از ابتدای انقلاب نیز مشاهده می‌شود که حضرت امام(ره) توجه ویژه‌ای به وزارت اطلاعات و بخش‌های امنیتی داشتند به‌طوری‌که به نیروهای اطلاعات لقب سربازان گمنام امام زمان(عج) را دادند.

 

رئیس دانشگاه قم افزود: در ابتدای انقلاب وزارت اطلاعات وجود نداشت در سال ١٣۶٢ لایحه تقدیم مجلس شد و وزارت اطلاعات در سال ١٣۶٣ شکل گرفت و کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی گفت: امام‌خمینی(ره) معتقد بودند که وزارت اطلاعات بخشی از دولت نیست بلکه مدافع مردم، هویت مردم و حاکمیت برآمده از بطن مردم جامعه است.

 

وی اضاقه کرد: مقام معظم رهبری نیز از خدمات وزارت اطلاعات به‌طورکلی و به‌طورکلی نیروهای امنیتی در سخنرانی‌های خود تمجید فراوانی کردند و نیروهای اطلاعاتی را مجاهدان خاموش نامیدند که لقبی برازنده است زیرا لحظه‌ای غفلت از مجاهدت توسط نیروهای امنیت باعث نابودی کشور و ایجاد ناامنی خواهد شد.

 

رئیس دانشگاه قم بیان کرد: دشمنان در اطراف منتظر ایجاد ناامنی هستند، حدود بیست پایگاه نظامی آمریکایی در فاصله صد و پنجاه کیلومتری تا دوهزار کیلومتری ایران قرار دارد و از این مسئله به طعن و تمسخر نیز در برخی از منابع‌شان اشاره کرده‌اند.

 

دکتر شریفی ادامه داد: اگر از دشمنی که پای‌بند هیچ اصولی نیست و برای ضربه زدن به ملت تمام اصول اخلاقی را زیر پا می‌گذارد و اساسا با ژن ایرانی مشکل دارد لحظه‌ای چشم بردارند طبیعی است که ضربه سختی به کشور وارد خواهد شد به‌همین دلیل رهبری وزارت اطلاعات را چشم بینای ملت دانستند که افق‌های دور را می‌بیند و قبل‌از اقدام دشمن کار آن‌ها را خنثی می‌کند.

 

وی گفت: طبق اذعان برخی از منابع تعدادی از مراکز اطلاعاتی غربی گفته‌اند از هر ده تهدید امنیتی و اطلاعاتی فقط توانایی شناسایی شش مورد را دارند و از آن شش تهدید دو مورد را قبل‌از وقوع و باقی آن‌ها را حین وقوع خنثی می‌کند.

 

رئیس دانشگاه قم افزود: اما وزارت اطلاعات ایران از هر ده تهدید نه مورد آن را شناسایی و قبل‌از وقوع آن‌ها را خنثی می‌کند که این امر جز به برکت ایمان و اخلاص تحقق نمی‌یابد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی ادامه داد:  سیستم امنیتی ایران سیستم مولد و الگوبرداری از جای دیگر نیست بلکه حاصل ابتکار و خلاقیتی است که از دل جوانان با ایمان برخواسته است لذا این امر بارها توسط امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بیان شده است.

 

وی اضافه کرد: به‌ همین علت دشمن علی‌رغم وجود صدها اتاق فکر و رصد همیشگی نمی‌تواند ساز و کار نیروهای امنیتی ایران را به ‌سادگی کشف کند و آن‌ها را تشخیص دهد.

 

رئیس دانشگاه قم بیان کرد: مهم‌ترین برنامه‌ای که غربی‌ها دارند، نفوذ به بدنه تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر جمهوری اسلامی و ارکان علمی حوزه و دانشگاه است این امر یکی از برنامه‌های اعلام‌شده آن‌هاست که قبل‌از انقلاب وجود داشته تاکنون نیز ادامه دارد و حاصل تخیل نیست.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی افزود: از جمله برنامه‌های غربی‌ها این بود که در روحانیت به‌عنوان مرجع و تصمیم‌ساز جامعه اسلامی نفوذ کنند، حضرت امام (ره) نیز در منشور روحانیت به این امر اشاره می‌کنند و می‌گوید ممکن است کسی حدود چهل سال در حوزه نفوذ کرده زهد فراوانی را تحمل کند و پرورش یابد همچنین به مقام‌های علمی بالا نیز دست پیدا کند اما دست‌نشانده غرب باشد.

 

وی ادامه داد: بنابراین یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت اطلاعات باید کشف و خنثی‌سازی نفوذها باشد زیرا این نفوذها در هر یک از دستگاه‌های حکومتی می‌تواند در روند کروم سیستم خلل ایجاد کند.

 

رئیس دانشگاه قم گفت: بخش دیگر یک تروریسم عریان، بی‌رحم و بدون پای‌بند که غرب پرورش می‌دهد و چیزی امثال داعش است که خود هیلاری کلینتون در خاطراتش می‌گوید به صد و بیست کشور دنیا سفر کرد تا حمایت آن‌ها را نسبت‌به داعش که با نام اسلام فعالیت می‌کرد را جلب کند.

 

دکتر شریفی اضافه کرد: لذا غربی‌ها بطور صریح بیان کردند که عراق و سوریه دست‌گرمی و به‌اصطلاح دم ماری است که سر آن در ایران قرار دارد و باید به آن برسند و نه‌تنها داعش بلکه حدود بیست گروه تروریستی که در اطراف کشور وجود دارند و حاصل تربیت غرب است اساساً برای ضربه زدن به ایران ساخته‌شده که رصد و کنترل آن‌ها از وظایف سنگین وزارت اطلاعات است.

 

وی ادامه داد: از جمله فعالیت‌های دیگری که خطرات جدی برای هویت کشور دارد و می‌تواند جزو اولویت نیروهای امنیتی قرار گیرد مواجهه با انحرافات اعتقادی، ارزشی و دینی با نام عرفان و معنویت است.

 

رئیس دانشگاه قم گفت: حدود صدها فرقه و معنویت نوظهور در جهان است و بسیاری از آن‌ها که در کشور فعالیت می‌کنند اساساً برای ضربه به دین و هویت ایران تشکیل شدند، زمانی‌که غرب نتوانست سکولاریسم را وارد جامعه کند پرورش سکولاریسم دینی در ایران را آغاز و پس‌از تولید و ترویج آن هزاران کتاب نیز در آن زمینه منتشر کرد که رصد و ارزیابی اطلاعات آن‌ها از وظایف وزارت اطلاعات است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی افزود: در دوران اخیر کشور با یک جنگ ترکیبی مواجه است این جنگ ترکیبی تعاریف متفاوت شناختی، گرایشی و کنشی دارد که باعث تغییر اولویت‌های ذهنی می‌شود و به تبع آن تغییر رفتار صورت می‌گیرد.

 

وی بیان کرد: جنگ ترکیبی در لایه‌های علمی، سیاسی اقتصادی و سایر لایه‌ها ایجاد می‌شود و دشمن در این جنگ با تمام داشته‌های خود به میدان می‌آید که بازهم مواجهه با آن‌ها در وهله اول به‌عهده نیروهای وزارت اطلاعات است.

 

رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: نمونه‌ی اخیر در داستان خانم مهسا امینی جنگ ترکیبی تمام‌عیار بود که همه گسل‌ها ازجمله گسل قومیتی، جنسیتی، مذهبی، فرقه‌گرایی و تفرقه را فعال کرد و خواستار مقابله نسل‌ها با انقلاب بودند که موفق عمل نکردند و توان نیروهای امنیتی بر تمام دنیا عیان شد.

 

دکتر شریفی ادامه داد: در یک جامعه کلان مثل ایران که یک جامعه محور برای جهان اسلام و مقاومت است، تحقق امنیت نمی‌تواند فقط بر عهده یک سیستم و ارگان باشد لذا در اساس امنیت کشور مردم پایه آن هستند و در این زمینه باید مشارکت و همچنین دربرابر تأمین آن احساس مسئولیت کنند.

 

وی گفت: تمام ملت ساکنان یک کشتی هستند نه‌تنها نباید در کاروان خللی ایجاد کنند بلکه باید در راه پیشرفت و حفظ امنیت آن نیز تلاش کنند و یاری رسان نیروهای امنیتی شوند.

 

رئیس دانشگاه قم افزود: کار دیگری که ملت باید در آن مشارکت کنند و بدون آن‌ها تحقق نمی‌یابد دشمن‌شناسی است چراکه آن‌ها سعی دارند دشمن را دوست و ضدارزش را ارزش جلوه دهند در نتیجه باید دشمنان شیطان صفت را شناخت و با مطالعه دشمن‌شناسی را تقویت کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی در پایان تصریح کرد: مهم‌ترین مسئله در دشمن‌شناسی این است که نباید فریب شایعات را خورد، پیامبر(ص) نیز در واپسین سخنان خود فرمودند کسی که شایعه‌ای را بشنود و آن را انتشار دهد مثل این است که خود آن را انجام داده است و کسی که خوبی را نمایش دهد مانند این است که خود آن خوبی را انجام داده است.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 1345
کلمات کلیدی