رئیس دانشگاه تصریح کرد:
دانشگاه قم در مسیر تحول
رئیس دانشگاه قم در نشستی با اعضای هیئت علمی واحد خواهران دانشگاه به اقدامات دانشگاه قم در راه تحقق سند تحول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، برنامه هماندیشی بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه با موضوع طرح تحول آموزش در دانشگاه، توسعه رشتهها و ایجاد دانشکدههای جدید در سالن جلسات ساختمان اداری واحد خواهران با حضور دکتر احمدحسین شریفی رییس محترم دانشگاه قم، خانم دکتر نرگس سرلک معاون امور خواهران، جناب آقای دکتر زارع رئیس حوزه ریاست و تعدادی از اعضای هیئت علمی واحد خواهران برگزار شد.
علت اصلی این گردهمایی بررسی طرح تحول یا سند تحول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط با بازمهندسی دانشگاهها در زمینه رشته، دانشکدهها و تعداد دانشجویان جذب شده بود.
تعدادی از اساتید عضو هیئت علمی واحد خواهران در این جلسه طرحهای پیشنهادی خود را خطاب به ریاست دانشگاه قم اعلام کردند تا بررسیهای لازم در این راستا انجام شود.
در ذیل این جلسه دکتر سرلک معاون امور خواهران گفت: اساس اصلی سند تحول، تحول به سمتوسوی مهارتافزایی و کاربست دانشی است که در دانشگاه کسب و باعث کارآفرینی و حل مشکلات جامعه میشود.
دکتر سرلک افزود: برخی رشتههای دانشگاهی نمیتواند در منطقهای که تدریس میشود بسط و گسترش پیدا کند و همچنین برخی از رشتههای موجود برای بانوان نیز سازگار با خلقت و توان آنها نیست که این امور باید بهنحوی اصلاح شود.
معاون امور خواهران در پایان تصریح کرد: بههمین علت جلسهای با اعضای هیئت علمی بانوان تدارک دیده شد تا با توجه به شرایط فرهنگی اقلیمی قم و با وجود فضای اختصاصی بانوان در دانشگاه قم نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا در جهت کمک به سند تحول اقدامات لازم انجام شود.
در ادامه دکتر احمد حسین شریفی رئیس دانشگاه قم ضمن تبریک روز معلم عنوان کرد: از زمانیکه کار دوره ریاست جدید دانشگاه قم آغاز شدهاست برنامه تحولی از طریق این بخش به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارائه شد اما نکته مهم در طرح تحول این است که در کشور ایجاد تغییر در دانشگاههای دولتی برعکس دانشگاههای غیردولتی بسیار دشوار است و فرایند بسیار سخت و زمانبری نیاز دارد.
دکتر شریفی ادامه داد: در این خصوص شورای تحول توسط دانشگاه تشکیل و جلساتی دراینباره برگزار و تا حدودی مراحل این تغییرات پرهزینه و پرزحمت هموار شد همچنین تأسیس یک دانشکده تحت عنوان دانشکده علوم و فناوریهای همگرا در حوزه نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و علوم شناختی تصویب شده و در حال برنامهریزی برای اجرا است.
وی بیان کرد: با سایر اساتید نیز در خصوص تأسیس دانشکدهها و پژوهشگاههای جدید متناسب با نیازهای استان، ظرفیت دانشگاهها و اقتضای کشور بحث شده و مورد مطالعه قرار گرفته است تا اقدامات لازم در اسرع وقت نسبت به تاسیس آنها انجام شود لذا دوران تحولی در دانشگاه است که طبیعتا با مخالفتهایی نیز مواجه میگردد اما نباید نا امید شد.
رئیس دانشگاه قم گفت: باید بررسی و بحث در این خصوص مطرح شود که با توجه به ظرفیت، توان و استعداد خاص بانوان و دختران آیا میتوان رشتهها، سرفصلها و حتی پژوهشکدههای جدید ارائه داد یا خیر که در این راه مشارکت تمامی اعضای هیئت علمی بانوان ضروری است.
وی اضافه کرد: در راستای همین طرح به دانشکدهها مراجعه شده و رتبهبندی در میان اساتید هیئت علمی براساس مستندات پژوهشی صورتگرفته است تا نگاه واقعبینانه اتفاق بیفتد و نسبتبه افراد برتر نگاه ویژهتری به وجود آید همچنین بررسی شود که چه چیزی مانع پیشرفت اساتید در سطح پایین این رتبه بندی شده است و در این امر هدف چیزی جز پیشرفت و مانعزدایی در دستور کار نیست.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفی در پایان تصریح کرد: برخلاف انتظار تعداد زیادی از رتبههای برتر شامل اساتید هیئت علمی خواهران است.