برای اولین بار در دانشگاه قم اجرا شد؛
رونمایی از سامانه دستیار هوشمند مدیر (فرادید)
سامانه دستیار هوشمند مدیر(فرادید) محصول آزمایشگاه نرم افزارهای هوشمند دانشگاه قم با حضور با حضور رییس صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه قم رونمایی شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی با هوش مصنوعی در سازمانها به دنبال راهحلهایی هست که بتواند هزینههای سازمان را کاهش داده و عملکرد آنها را بهبود بخشد. با اجرای این فرآیند در سازمان این امکان فراهم میشود که تصمیمگیریها به شکل هوشمندتری انجام شود و مدیریت بهینهتری ایجاد گردد.
با افزایش حجم دادهها در دانشگاهها و پیچیدگیهای آن ها، سیستمهای مدیریتی سنتی دانشگاه را با چالشهای جدی رو به رو میسازد و آنها از پاسخگویی به نیازهای استادان و دانشجویان عاجز میمانند. هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی با هوش مصنوعی، راهحلی کارآمد برای مقابله با این چالشها است که نه تنها به بهبود کارایی سیستمهای مدیریتی کمک میکند، بلکه توانایی پیشبینی روندها و رفتارهای آینده را نیز به این سیستمها اضافه میکند و به مدیران کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهتری بگیرند. این ویژگیها نشاندهنده اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در راستای هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی است. علاوه بر این، استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت، به دانشگاهها این امکان را میدهد که فرآیندها را بهطور خودکار انجام داده و در زمان و منابع انسانی صرفهجویی کنند.
در راستای اجرای برنامههای مدیریت جدید دانشگاه مبنی بر هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی؛ برنامههای متعددی در طول این دوره در دانشگاه قم آغاز شد که یکی از برنامهها راهاندازی سیستم دستیار هوشمند داشبورد مدیریتی دانشگاه «فرادید» است.
این برنامه توسط دکتر جلالی بیدگلی از اعضای هیات علمی گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه و متخصص هوش مصنوعی آغاز شد و پس از تلاشهای بی وقفه امروز شاهد به بار نشستن این فعالیت در دانشگاه قم هستیم.
دکتر جلالی بیدگلی در معرفی این سامانه عنوان کرد: این سامانه یک دستیار هوشمند هست که داده و اطلاعات مورد نیاز مدیران را به شکل متنی و یا صوتی از کاربران دریافت و پاسخ آن را از سامانه اطلاعاتی دریافت کرده و پس از تحلیل در اختیار کاربر قرار میدهد. در این سامانه از هوش مصنوعی استفاده شده و مسئولان میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را برای هر گونه تصمیمگیری درباره رشتهها، دانشکدهها، پرسنل، اعضای هیات علمی و وضعیت دانشگاه از سیستم در شکلهای مختلف متنی، تصویری، جدول، گراف و یا صوتی دریافت کنند.
این دستیار هوشمند میتواند به بهبود بهرهوری و کاهش خطاها کمک کند، و به سازمانها اجازه دهد تا بهجای تمرکز بر کارهای تکراری، بر روی استراتژیهای رشد و توسعه متمرکز شوند. این هوش مصنوعی میتواند دادهها را به سرعت پردازش کرده و تحلیلهای پیچیدهای ارائه دهد که مدیران را در تصمیمگیریهای مهم یاری کند. همچنین هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی با هوش مصنوعی به سازمانها این امکان را میدهد که در زمانهای بحرانی و اضطراری، تصمیمات سریع و موثری اتخاذ کنند، بنابراین هوشمندسازی سیستمهای مدیریتی نهتنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای موفقیت در دنیای امروز به شمار میآید.
عضو هیات علمی دانشگاه قم ادامه داد: این سیستم هوشمند به گونهای طراحی شده که با سوالهای از قبل طراحی شده رو به رو نیست بلکه مسئولان میتوانند هر سوالی را در هر زمانی که نیاز هست از سیستم بپرسند و پاسخ آن را دریافت کنند.
گفتنی است، حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفی رئیس دانشگاه قم در مراسم رونمایی از این سامانه عنوان کرد: از همان ابتدای پذیرش مسئولیت دانشگاه قم هوشمندسازی سیستم مدیریت دانشگاه یکی از دغدغههای اصلی من بود و در این مورد جلسات متعددی را برگزار کردیم، در ابتدا تصمیمگیری در سیاستهای کلان دانشگاه برای ما بسیار سخت بود چرا که دادههای دانشگاه را در دست نداشتیم، تدوین سیاستهای مدیریتی ایجاب میکرد که ما دادههای دقیقتری از وضعیت آموزشی، پژوهشی، مالی و فرهنگی دانشگاه داشته باشیم، امروز بسیار خرسندم که این تلاشهای به ثمر نشست و شاهد جریان رونمایی این سیستم هوشمند در دانشگاه قم هستیم.
وی افزود: امروزه ما اطلاعات دقیقتری از وضعیت کلیه بخش های دانشگاه اعم از اداری و مالی، بودجه، آموزشی و پژوهشی، تغذیه و خوابگاه ها و مباحث فرهنگی داریم و میتوانیم از سامانهها اطلاعات تحلیلی و دقیقی دریافت کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفی عنوان کرد: امروزه سیاستها و تصمیمگیریهای ما مبتنی بر دادههای اخذ شده از این نظام هوشمند خواهد بود و سعی خواهیم کرد در انتخاب پژوهشگر برتر، استاد سرآمد و انتخاب مدیران و کارکنان از دادههای ارائه شده این سامانه استفاده کنیم. لازم است مسئولان و افراد اهتمام جدی در راستای تکمیل اطلاعات این سامانه داشته باشند.
نظر دهید