• 1402/09/30 - 07:56
  • - تعداد بازدید : 163
  • - تعداد بازدیدکننده : 163
دکتر فیروز آرش:

فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است

دکتر فیروز آرش گفت: فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است، کسی که فیزیک را می‌خواند میتواند کار آفرین باشد.

​​به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، 20دسامبر روز جهانی فیزیک است و به همین مناسبت چهارشنبه 29آذر ماه سال1402 همایش فیزیک توسط انجمن نجوم خواهران و انجمن علمی فیزیک در دانشگاه قم برگزار شد.

در این مراسم، دکتر فیروز آرش از اساتید فیزیک و عضو هیئت علمی دانشگاه تفرش عنوان کرد: فیزیک بنیادی ترین علم است و با آن می توان قوانین طبیعت را یافت، ما در پیرامون خود فیزیک را می بینیم، هنگامی که به دکتر مراجعه می‌کنیم کار هایی که انجام می‌دهند فیزیک ساده ایی در آن درگیر است نظیر فشار سنج ، نوار قلب و غیره.

وی افزود: با انقلاب کوانتومی تغییر شگفت انگیزی در زندگی رخ داد امروز هم ممکن است انقلاب دوم رخ دهد، جوان ها توانایی تجسم و آینده نگری دارند که با آن می توان دنیای بهتری ساخت، توانایی تجسم بهتر از دانستن است (انیشتین).

دکتر آرش تصریح کرد: علم فیزیک جایی است که این کار را شدنی میکند و میتوان به کنجکاوی ها پاسخ داد و منطقی فکر کرد و علم نویی را خلق کرد.

وی ادامه داد: آموزش دانشگاهی آماده نقد یافته های خود است و بی تعصب و بدون وابستگی سیاسی است، تمام قوانین فیزیک را میتوان در این چهار قانون مشاهده کرد، قانون دوم نیوتون معادلات ماکسول و معادلات دیراک و E=mc^2، همچنین در دیگر رشته ها هم می‌توان رد پای فیزیک را دید.

وی گفت: فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است، کسی که فیزیک را می‌خواند میتواند کار آفرین باشد، جایزه نوبل در6رشته داده میشود و در همه ی رشته ها به جز فیزیک جایزه نوبل دارند که فیزیکدان هم هستند.

همچنین در این مراسم دکتر معصومه مشکل گشا عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم بیان کرد: نمایشگر های هولوگرافی یا سه بعدی شامل چند دسته می‌شوند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ،هولوگرافی لیزری و پلاسمایی ، فن یا پنکه هولو گرافی، هولو گرافی مبتنی بر انعکاس نور؛ کاربرد این نمایشگر های هولو گرافی زیاد است در جراحی، آموزش، تشریح ، کالبدشکافی ، هولو پورتیشن، تله پورت، ساخت نمونه های تعاملی، تبلیغات، تفریح و سرگرمی به کار می روند.

وی در رابطه با محدودیت این نمایشگرها گفت: از بین رفتن دید سه بعدی در ابعاد بزرگ با تغییر فاصله بیننده و تغییر نور محیط، افت شدت نور برای ازبین بردن این‌کار می‌توان از نمایشگر دیجیتال استفاده کرد که بسیار گران هستند،امروز از بیلبورد های سه بعدی نیز استفاده می شود.

دکتر مشکل گشا تصریح کرد: ویدئو مپینگ در برج ها کاربرد دارد و دانشجویان موفق به ساخت آن شده اند و خودمان نیز موفق به ساخت نمونه دومتری شده ایم که این نمونه چهار وجهی است، اما مشکل آن این است که از نزدیک تصویر دو بعدی است و قاب ها نمایان است، ما به صورت تستی در حد چند میلیون تومان نمونه ایی ساختیم ولی اگر بخواهیم پروژه مناسبی تهیه کنیم به بودجه مورد توجهی لازم داریم.

دکتر قاسمی یکی دیگر از اساتید فیزیک کشور نیز در ادامه این جلسه گفت: بعد از کشف علم طیف سنجی و اطلاعاتی که می‌توانیم از نور ستارگان به دست بیاوریم می‌توانیم علم فراتر از زمین (کهکشان و ستارگان )را مطالعه کنیم البته که تنها کهکشان ما تمام عالم نیست بلکه کوچکترین جزء عالم یک کهکشان است.

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 345