وظیفهی مهم دانشگاهها و مراکز عالی در حوزه دفاع نرم / حفظ میراث دفاع مقدس، نیازمند همت و تلاش تحقیقاتی بیشتری است
رییس دانشگاه قم با اشاره به اینکه حفظ میراث دفاع مقدس، نیازمند همت و تلاش تحقیقاتی بیشتری است، گفت: اگر خلق آثار و تحلیل اسناد دفاع مقدس توسط پژوهشگران و اساتید انجام نشود، آنطور که شایستهاست فرهنگ دفاع مقدس در جامعه نهادینه نمیشود.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر احمدحسین شریفی در مراسم آیین تجلیل از پژوهشگران حوزه دفاع مقدس که پیش از ظهر امروز در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: آثاری که برای این همایش ارسال شدهاست، اغلب تحلیل بر آثار دفاع مقدس بوده و یا اینکه فراتحلیلی بر تحلیلهای مربوط به حوزه دفاع مقدس است، این مسئله بسیار پسندیده و با ارزش است و البته از فضای دانشگاهی کمتر از این انتظار نمیرود.
وی افزود: مراکز متعددی در سطح کشور و همچنین در سطح استان قم در حوزه دفاع مقدس در زمینههای گوناگون در حال فعالیت هستند و آثار گرانبهایی را خلق میکنند که جای تحسین دارد، قطعا خلق این آثار و به ویژه تحلیل و تبیین اسناد و آثار دفاع مقدس اگر توسط متخصصان این امر انجام نشود، آنطور که شایسته است فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه نهادینه نمیکند.
رییس دانشگاه قم تصریح کرد: حفظ میراث دفاع مقدس به اقداماتی بیش از این اقداماتی که امروز در کشور در این حوزه انجام میشود، نیاز دارد؛ در این میان دانشگاهها و اندیشکدهها وظیفهی بیشتر و مهمتری داشته و حتی نیازمند تاسیس اندیشکدههای جدیدی در این حوزه هستیم، دانشگاه قم نیز هر چند اقدامات مهمی در این راستا انجام داده است اما نباید به این میزان اکتفا شود.
دکتر شریفی خاطر نشان کرد: در همایش حاضر، تنها ۳۷ اثر جمعآوری شده است که بیشترین آثار نیز متعلق به اساتید دانشکده زبان و ادبیات فارسی است، در حالیکه انتظار میرود فلسفه دفاع مقدس، اخلاقیات دفاع مقدس، الهیات دفاع مقدس و مسائلی از این قبیل نیز در رشتههای گوناگون و در دانشکدههای مختلف دانشگاه قم مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته و آثار بیشتری خلق شود.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس تمام نشده و همچنان ادامه دارد، گفت: مسئله دفاع هنوز زنده است و تمام شدنی نیست، تنها چیزی که امروزه تغییر کرده است نوع دفاع است، اگر در گذشته نوع دفاع، دفاع سخت بود هم اکنون نیاز به دفاع نرم احساس میشود، جامعه ما بیش از هر برهه دیگری نیازمند فرهنگسازی در درون جامعه و دفاع نرم در برابر دشمن است.
وی در پایان تاکید کرد: دنیای امروز، دنیای روایتها است، بسیاری از جوامع با استفاده از روایتها واقعیت خود را به ناواقعیت تبدیل کرده و منتشر میکنند و چشمها و دلها را میربایند، یکی از ضعفهای جدی که جامعه ما در این زمینه دارد اینکه حتی همت جدی در روایت واقعیتهای تاریخی و فرهنگی خود را ندارد که این نگرش و عملکرد باید اصلاح شود.
نظر دهید