سفر هیات عالی رتبه آموزش عالی پاکستان به دانشگاه قم و امضای سه تفاهم نامه همکاری
هیات عالی رتبه آموزش عالی پاکستان با سفر به شهر قم از دانشگاه قم بازدید و سه تفاهم نامه همکاری بین طرفین به امضا رسید.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر احمد حسین شریفی در دیدار هیئت عالی رتبه آموزش عالی کشور پاکستان از دانشگاه قم ضمن عرض خیر مقدم به این هیئت ابراز امیدواری کرد: این سفر سبب سرآغاز توسعه و گسترش روابط علمی و فرهنگی دو کشور ایران و پاکستان شود.
رئیس دانشگاه قم گفت: اشتراکات فرهنگی دو کشور بسیار زیاد است چه در حوزه علم و چه در حوزه فرهنگ و برخی اندیشمندان مانند علامه اقبال لاهوری از پیشتازان احیای علوم اسلامی و اسلامی کردن علوم جدید بودند.
وی افزود: ما معتقدیم نگاهی مثل نگاه علامه اقبال لاهوری ناجی فکر و فرهنگ اسلام و دانش بشری است و انقلاب اسلامی نیز در حوزههای گوناگون حرکت اقبال را به صورت جدیتر و قویتر دنبال کرده و میکند.
دکتر احمد حسین شریفی با اشاره به اشعار و اندیشههای علامه اقبال لاهوری تصریح کرد: دو نکته از اندیشه اقبال باید در دانشگاههای دو کشور ادامه یابد، اول اینکه اقبال معتقد بود ریشه علوم مدرن در اسلام بوده و غرب با دید مادی و اومانیستی این علوم را به علوم ضد بشری تبدیل کرده و ما باید تلاش کنیم این جهان بینی اصلاح شود و جهان اسلام در حوزه علوم با دیدگاه الهی به توسعه و پیشرفت برسد و اگر علم را اسلامی نکنیم شرک وارد جوامع اسلامی میشود.
وی اضافه کرد: نکته دوم که در اندیشه اقبال بسیار مهم بود این است که وی بر روی عزت فرهنگی و اقتصادی مسلمانان بسیار تاکید داشت و الان نیز بیشترین ضربهای که جهان اسلام میخورد از همین وابستگی فرهنگی و اقتصادی است و راه رهایی از این وابستگی بازگشت به فرهنگ و تمدن اسلامی است که جز با همدلی دانشگاهها و دانشمندان جهان اسلام به ویژه مراکز آموزش عالی ایران و پاکستان شدنی نیست.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به ظرفیتهای زیاد دانشگاه قم در بعد سخت افزاری نظیر، دانشکدههای متعدد پژوهشکدهها و آزمایشگاهها و در بعد نرم افزاری نظیر اساتید برجسته دانشگاه، چه در حوزه علوم انسانی و اسلامی و چه در حوزه علوم پایه و فنی مهندسی گفت: ما در دانشگاه قم به طور جدی به دنبال اسلامی سازی علوم هستیم و امکانات بسیار خوبی نیز در این زمینه داریم همچنین آمادگی راهاندازی کرسیهای مشترک علمی زبان آموزی، تبادل استاد و همچنین اسلامی سازی علوم با همکاری دانشگاههای پاکستان را داریم.
دکتر احمد حسین شریفی افزود: ظرفیت قم در بعد علوم اسلامی در ایران بینظیر است لذا از این رو در دانشگاه قم به مسائل فرهنگی و دینی بسیار اهمیت میدهیم و در این راستا پردیس خواهران دانشگاه قم را برای تکریم بانوان مسلمان در کلیه رشتههای تحصیلی راه اندازی کردهایم.
در در ادامه این دیدار دکتر مختار احمد رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان با تشکر از دانشگاه قم بابت استقبال و میزبانی از این هیئت گفت: علاقه بیش از حد شما به اندیشهها و اندیشمندان اسلامی به خصوص علامه اقبال لاهوری مرا تحت تاثیر قرار داد و باید گفت اقبال بیش از آنکه یک شاعر و فیلسوف باشد یک اندیشمند تاثیرگذار بر جوامع اسلامی بود و در کلمات وی معارف عمیقی وجود دارد که میتواند راه را به ما نشان دهد، و علاقه به ایشان نه فقط در ایران بلکه در دیگر جوامع اسلامی نیز وجود دارد.
وی با اشاره به بازدیدهای چند روز اخیر خود از مناطق مختلف ایران تصریح کرد: در بازدیدهای زیادی که داشتیم تحت تاثیر پیشرفتهای علمی کشور ایران قرار گرفتیم و نکته جالب توجه خاص دانشگاهها به علوم اسلامی بود.
دکتر مختار احمد اضافه کرد: هدف این هیئت از سفر به ایران مشاهده پیشرفتهای علمی این کشور بود و باید گفت متاسفانه تمام رنجهایی که جهان اسلام در این روزها میبیند به دلیل عدم پیشرفت در علوم است.
رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان با اشاره به اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو ملت گفت: ارتباط اساتید و نخبگان و دانشگاههای دو کشور امری ضروری است و باید در کلیه امور پژوهشی و علمی با همکاری دو طرف به سمت حل مشکلات دو کشور و جهان اسلام پیش برویم.
وی همچنین از علاقمندی به راه اندازی کرسیهای آشنایی با زبانهای اردو و فارسی در دانشگاه قم و علامه اقبال پاکستان خبر داد.
همچنین در ادامه این دیدار تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه قم با دانشگاههای قائد اعظم، علامه اقبال و دانشگاه پنجاب پاکستان به امضا رسید.
قابل ذکر است هیات عالی رتبه آموزش عالی پاکستان در بازدید از دانشگاه قم متشکل از دکتر احمد مختار رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان؛ .دکتر نیاز احمد اختر رئیس دانشگاه قائد اعظم؛ دکتر نصیر محمود رئیس دانشگاه علامه اقبال؛ دکتر خالد محمود رئیس دانشگاه پنجاب؛ دکتر محمد علم سعید رئیس دانشگاه آموزش لاهور؛ دکتر محمد سلیم مظهر رئیس مرکز زبان ملی پاکستان؛ دکتر محمد رفیق طاهر رئیس سابق اداره کل تعلیمات دینی پاکستان و مشاور ارشد دانشگاه علامه اقبال؛ دکتر احمد عدنان رئیس دانشگاه دولتی لاهور؛ آقای عامر شهزاد معاون دکتر احمد مختار و آقای محمد زبیر خان نماینده وزارت اموزش پاکستان بود.