رئیس دانشگاه قم عنوان کرد:
علوم امروز زمینهساز تکنولوژی فردا
رئیس دانشگاه قم گفت: علوم و نظریههای علمی که امروزه شکل میگیرد باعث به وجود آمدن تکنولوژی در آینده خواهد شد.
وی ادامه داد: نوع نگاه به هستیشناسی نیز نقش آفرین است از این جهت که آیا انسان مختار است، مبدا است یا مخلوق یا طبیعتی بیجان لذا نقش عظیمی در شکلگیری نظریههای علمی و تئوریها دارد.
رئیس دانشگاه قم افزود: علوم طبیعی و انسانی در بخش اساس و شالوده از هم متمایز میشوند، پایه علوم طبیعی فیزیک و پایه علوم انسانی انسان شناسی است و طبیعت انسان در تئوریهای علوم انسانی تأثیر دارد.
دکتر شریفی اضافه کرد: در علوم طبیعی نیز چنین است اگر دانشهایی مثل فیزیک، ریاضی و شیمی را پایه علوم به حساب میآورند علوم انسانی نیز پایههایی چون روانشناسی، جامعهشناسی و اقتصاد دارد که بر روی این سه علم به عنوان علم پایه علوم انسانی گاها اختلاف نظر وجود دارد.
وی گفت: درنتیجه باقی علوم تابع هستند و اگر پایهسازی در آنها صورت نگیرد علم تقلیدی به حساب آمده همچنین منجر به پیشرفت و نظریهپردازی نخواهد شد.
رئیس دانشگاه قم ادامه داد: در بحث دیگر اگر نگرش به علم به صورت مادی و مالی باشد نیز دریافت تکنولوژی میسر نخواهد بود. دکتر شریفی افزود: علم امروز تکنولوژی فرداها است و این علم را میتوان از علوم پایه دریافت کرد به طور مثال در زمان علامه طباطبایی تصور نمیشد که نظریه ادراکات اعتباری وی بعدها علوم انسانی را متحول میکند.
وی گفت: در علوم طبیعی نیز همینطور است مثلا زمانی که رادرفورد و مادام کوری تحقیق خود را بر روی اتم آغاز کردند هیچگاه تصور نمیشد که بعدها از این تحقیق به تکنولوژی هستهای دست پیدا کنند.
رئیس دانشگاه قم در پایان تصریح کرد: اگر عالمان و دانشمندان با فراغ بال فرصت اندیشمندی و اندیشه ورزی نداشته باشند و به طور مداوم مجبور به ارائه مقاله شوند نمیتوانند نظریات خود را برای آینده تکنولوژی ثبت کنند.