ماموریتگرایی و همافزایی دو راه حل اساسی در پیشبرد امر پژوهش در کشور
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: تقسیم کار ملی و ماموریت گرایی، همکاری و هم افزایی دو راه حل اساسی برای پیشبرد امر پژوهش و تولید علم در کشور است.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر محمدسعید سیف در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم که در دانشگاه قم برگزار شد، ضمن اشاره به ضرورت و روشهای توسعه همکاری دانشگاه با صنایع و دستگاههای اجرایی، عنوان کرد: گاهی ارتباط پژوهش با نیازهای جامعه را نگاهی فانتزی میدانیم؛ در حالی که ضرورت این موضوع آنجا مشخص میشود که ارتباط استفاده از علم و دانش روز در ساختارها و افزایش بهرهوری مطرح میشود.
وی ادامه داد: در ایران نیم درصد GDP برای پژوهش هزینه میشود و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته این رقم تا ۴ درصد هم میرسد، همچنین تعداد پژوهشگران در ایران تا یک دهم تعداد پژوهشگران کشورهای دارای رتبههای علمی برتر است.
دکتر سیف بیان کرد: تقسیم کار ملی و ماموریت گرایی، همکاری و هم افزایی دو راه حل اساسی برای پیشبرد امر پژوهش و تولید علم در کشور است، متاسفانه از آنجا که بودجه پژوهش بسیار ناچیز است لذا باید هدفمند برای کسب نتیجه عمل کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا لازم است ماموریت گرایی در دانشگاهها جدی گرفته شود و هر دانشگاه بر روی یک نیاز و چالشی در کشور به صورت متمرکز فعالیت کند.
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم با بیان اینکه با فعالیتهای جزیرهای به نتیجه نمیرسیم بر هم افزایی میان دستگاهها تاکید کرد.
وی در پایان با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: بر اساس قانون، شرکتها و صنایع میتوانند مالیات خود را در پروژههای تحقیق و توسعه با دانشگاهها صرف کنند، لذا دانشگاه میتواند با ارتباط با صنایع از این فرصت برای بهبود وضعیت استان استفاده کند.
نظر دهید