• 1399/07/16 - 15:00
  • - تعداد بازدید : 247
  • - تعداد بازدیدکننده : 236

معرفی ایرانداک و سامانه های مربوط به آن

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» (ایرانداک) بر پایه گاه‌شمار و همچنین نخستین سند در این زمینه، در یکم مهر ماه سال ۱۳۴۷ با نام فارسی «مرکز اسناد ایران» در برابر نام انگلیسی «Iranian Documentation Center»  پایه‌گذاری شد.

ایرانداک از واحدهای تابعه وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوده و یکی از وظایف آن گردآوری و اشاعه پیشنهاده (پروپوزال) و پایان نامه های دفاع شده در داخل و خارج از کشور می باشد.

معرفی سامانه های ایرانداک

سامانه پیشینه
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) کار ثبت، سازمان‌دهی، و اشاعه اطلاعات علم و فناوری کشور را بر عهده دارد و از دیرباز مرکز دریافت نسخه‌ای از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و ارائه خدمات اطلاع‌رسانی آنها به جامعه علمی کشور بوده است.
ایرانداک با این پشتوانه، سامانه پیشینه پژوهش را برای خدمت به نظام علمی کشور راه‌اندازی کرده است و به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران کمک می‌کند تا از پیشینه کار خود، به‌ویژه در پایان‌نامه‌ها و رساله‌های انجام شده در کشور آگاهی یابند و از کار دوباره پرهیز کنند و با منابع موجود درباره پژوهش خود نیز آشنا شوند.

گفتنی است که درخواست پیشینه پژوهش و پاسخ ایرانداک، هیچ‌گونه حقی را برای درخواست کننده پدید نمی‌آورد.

برای کاربست این سامانه، پس از ثبت نام و تأیید آن، وارد سامانه شوید و پس از ارائه اطلاعات و موضوع پژوهش خود و پرداخت هجده هزار تومان برای هر جست‌وجو (غیر قابل برگشت)، پاسخ خود را در ده روز کاری (به جز روزهای پنجشنبه، جمعه‌، و تعطیل رسمی) دریافت کنید . کاربران ، خود نیز می‌توانند با جست‌و‌جوی رایگان در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) ، پیشینه پژوهش خود را بررسی نمایند.

گفتنی است سفارش جستجوی پیشینه به ایرانداک و دریافت پاسخ رسمی از طرف آن به منزله سندی دال بر تکراری نبودن موضوع پیشنهادی می باشد.
آدرس سامانه پیشینه

https://pishineh.irandoc.ac.ir/Account/Register

سامانه ثبت و اشاعه پیشنهاده‌
(پروپوزال) و پارسا (پایان نامه  رساله)

آیین‌نامه ثبت و اشاعه پیشنهاده‌ها، پارساها (پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی) و صیانت از حقوق پدیدآوران در آنها (شماره ۱۹۵۹۲۹/و تاریخ ۱۳۹۵/۹/۶) از همه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، و مراکز آموزش عالی، پژوهشی، و فناوری دولتی و غیردولتی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری خواسته است که فایل تمام‌متن این مدارک را در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثبت کنند. برای آسان‌سازی این فرایند، ایرانداک سامانه ملی ثبت پایان‌نامه‌، رساله، و پیشنهاده‌ را در اختیار دانشجویان گرامی قرار داده است.

دانشجویان پس از تصویب پیشنهاده (پروپوزال)، به این سامانه مراجعه و اطلاعات پیشنهاده خود را ثبت و کد ره‌گیری دریافت می‌کنند. پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها نیز پس از ثبت و بارگذاری فایل تمام‌متن و تأیید ایرانداک، آماده پذیرش دانشگاه می‌شوند. دریافت کد ره‌گیری به‌‌منزله ثبت پارسا (پایان‌نامه یا رساله) در سامانه است و دانشجو باید آن را برای گام‌های بعدی به مؤسسه محل تحصیل اعلام کند. سپس دانشگاه وارد سامانه می‌شود و اطلاعات دانشجو را بررسی و اگر تأیید کند، در سامانه ثبت پایانی می‌شود.
آدرس ثبت پیشنهاده (پروپوزال) و پایان نامه (پارسا): https://sabt.irandoc.ac.ir/

پس از این گام‌ها، مدارک سازمان‌دهی و در چارچوب آیین‌نامه یاد شده در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) به نشانی Ganj.irandoc.ac.ir در اختیار همگان گذارده می‌شود.

لازم بذکر است کد رهگیری سامانه پیشینه با عدد ۱ شروع می شود و کدرهگیری سامانه پارسا با عدد ۲ شروع می شود
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با تلفن داخلی ۳۳۲۷ تماس حاصل نمایید.

کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه

 

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 3427
کلمات کلیدی