• 1403/02/17 - 15:29
  • - تعداد بازدید : 214
  • - تعداد بازدیدکننده : 214
رییس دانشگاه قم مطرح کرد؛

مردمی سازی فرهنگ محیط زیست در جهت رفع بهتر مشکلات زیست محیطی

رییس دانشگاه قم با اشاره به ضرورت توسعه علوم انسانی محیط زیست گفت: مردمی‌سازی فرهنگ محیط زیست باعث رفع بهتر مشکلات این بخش می­‌شود.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر احمد حسین شریفی رییس دانشگاه قم در نشست هم‌اندیشی فعالان محیط زیست استان قم با رئیس سازمان محیط زیست کشور که در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد گفتک مسئله محیط زیست مسئله بشر در تمام اعصار مختلف بوده است، همچنین تمام ادیان در حوزه محیط زیست دارای مباحثی هستند که دقیق‌ترین و بهترین آموزه‌ها در حوزه محیط زیست مربوط به دین مبین اسلام است، که این مسئله چه در قرآن و چه در سنت پیامبر و ائمه معصومین قابل مشاهده می‌باشد.

وی افزود: متاسفانه در کشور ما در حوزه محیط زیست اهمیت کمتری به مباحث دینی داده شده است که انتظار می‌رود کارهای عمیق‌تری در این زمینه انجام شود به خصوص مردمی‌سازی فرهنگ محیط زیست همچنین علوم انسانی محیط زیست مانند فقه، حقوق، اقتصاد و مدیریت محیط زیست که باعث می­شود مشکلات این بخش با سهولت بیشتری رفع شود.

دکتر شریفی همچنین بر آمادگی کامل دانشگاه قم برای کمک به حل مشکلات زیست محیطی کشور و استان قم تاکید کرد.

همچنین در این جلسه دکتر بازگیر مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم به دغدغه‌های فعالان محیط زیست استان قم اشاره کرد و گفت: بحث ریزگردها، مدیریت دریاچه نمک، ساماندهی پسماندها، وضعیت اقلیمی، خشکسالی، آب و زیستگاه‌های طبیعی استان از مهم‌ترین چالش‌های زیست محیطی استان قم می‌باشد.

وی افزود مهمترین ماموریت سازمان محیط زیست کشور به استان قم را تدوین منشور اخلاقی محیط زیست و دانشنامه فقه محیط زیست بیان کرد و افزود: با توجه به پرچمداری استان قم در مباحث اسلامی این دو مهم در حال تهیه می‌باشد.

در ادامه این نشست آیت الله حسینی عضو شورای فقهی سازمان محیط زیست با اشاره به کارهای بزرگ در حوزه‌های جدید و نوپدید در حوزه علمیه قم به ویژه در بحث محیط زیست، بر ضرورت حمایت‌های مادی و معنوی از فعالین این بخش تاکید کرد.

آیت حسینی تصریح کرد: تولیدات حوزه در بخش محیط زیست قابل ارائه به تمام مراکز علمی جهانی است.

وی همچنین بر ضرورت استفاده سازمان محیط زیست کشور از تولیدات فکری و فرهنگی حوزه علمیه قم در این زمینه تاکید کرد.

لازم به ذکر است در این جلسه چند تن از فعالان و اساتید محیط زیست استان قم دغدغه‌های خود را در این باره مطرح کردند، که از آن جمله می‌توان به ضعیت محیط زیست در ساختمان‌ها و فناوری‌های جدید در پروژه‌های ساختمانی؛ کارهای پژوهشی و تدوین منشور اخلاقی محیط زیست، استفاده از خاکپوش‌های دوستدار محیط زیست، مدیریت پسماند، جریان سازی دیپلماسی اقتصادی در بحث محیط زیست، تجمیع کارهای محیط زیست در وزارت محیط زیست، رعایت استانداردهای زیست محیطی در طرح‌های عمرانی، توجه به اکوتوریسم در این بخش و همچنین توجه به سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست اشاره کرد.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 3980