• 1401/04/01 - 19:00
  • - تعداد بازدید : 127
  • - تعداد بازدیدکننده : 127
معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف:

17درصد واحدهای فناور، دانش‌بنیان هستند

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هم اینک در کشور 49 پارک، 12 پردیس و 246 مرکز رشد وجود دارد، گفت: در کشور 10800 واحد فناور داریم که از این تعداد 1778 مرکز دانش‌بنیان هستند.

​​به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم پیش از ظهر امروز چهارشنبه اول تیرماه در سیزدهمین اجلاس معاونین پژوهشی و فناوری مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری منطقه 4 کشور که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به شعار سال عنوان کرد: در شعار امسال مقام معظم رهبری به تولید با دو خصوصیت "اشتغال آفرین" و "دانش بنیان" توجه داده‌اند و البته تولید باید مبتنی بر نیاز باشد.

وی در ادامه با اشاره به اولویت‌های اصلی وزارت علوم شامل "مرجعیت و دیپلماسی"، "آموزش و پژوهش هدفمند"، "نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری"، "شاگرد، فناور و نوآورپروری" و "تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش" افزود: در راستای اهداف کلان وزارت اهم اهداف معاونت فناوری و نوآوری نیز "راهبری و مدیریت منسجم پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد"، "توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی" و "توسعه فناوری و نوآوری" است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم راهبردهای معاونت را مدنظر قرار داد و گفت: راهبرد اول توسعه، تکمیل و تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور است؛ در این راستا طرح "تانا" کمک به اکوسیستم نوآوری استانها در دست است.

وی ادامه داد: در دانشگاه ها ایده به نمونه آزمایشگاهی تبدیل می شود و در مراحل بالاتر به پارک‎ها و در نهایت شهرک‌های صنعتی منتقل می‌شود لذا فناوری باید با نگاه جدی به بازار همراه باشد که اگر برنامه‌ریزی نباشد در آینده با تعدادی شرکت دانش‌بنیان بیکار مواجه خواهیم بود.

خیرالدین با بیان اینکه پیشنهاد می شود در دانشگاه ها ابتدا مرکز کارآفرینی و نوآوری ایجاد شود، افزود: ایجاد این مرکز مجوز وزارت نیاز ندارد و در شورا و هیئت امنا دانشگاه‌ها ثبت می‌شود، بعد از مرکز کارآفرینی، مرکز رشد و سپس پردیس فناوری و نوآوری ایجاد شود.

وی با بیان اینکه هم اینک در کشور 49 پارک، 12 پردیس، 246 مرکز رشد وجود دارد، گفت: 10800 واحد فناور فعال هستند که از این تعداد 1778 مرکز دانش‌بنیان هستند، یعنی تنها 17 درصد که باید بیشتر از این بشود، در زمینه اشتغال واحدهای فناور رشد بالایی را شاهد بوده‌ایم و از 65هزار در سال 99 به 90هزار در سال 1400 رسیده‌ایم که اکثرا از دانش‌آموختگان دانشگاهی هستند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت راهبرد دیگر این معاونت را آموزش و ترویج کارآفرینی و فرهنگ دانش‌بنیانی در کشور عنوان و اظهار کرد: در این راستا طرح ملی ترویج کارآفرینی راه‌اندازی شده است که در فاز نخست طرح برای 30هزار دانشجو هرکدام یک میلیون تومان اعتبار جهت شرکت در دوره های آموزشی کارآفرینی در نظر گرفته شده است.

خیرالدین با اشاره به سامانه نظام ایده‌ها و نیازها "نان" ادامه داد: با این سامانه نقشه جامع نیاز و ایده کشور ترسیم می‌شود، تا کنون 4871 نیاز و 1756111 ایده در سامانه "نان" ثبت شده است.

وی در پایان طرح دستیار فناوری ویژه دانشجویان، گرنت فناوری، طرح جوانه، طرح پسادکتری فناوری و نوآوری را از جمله طرح های حمایتی معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برای ارتقای جایگاه فناوری و نوآوری عنوان کرد.​​

  • گروه خبری : پژوهش,اخبار
  • کد خبر : 2632
کلمات کلیدی