معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد:
اجرای 7000 طرح آبرسانی استانی و 119 طرح ملی آبرسانی در کشور
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، مهندس آقازاده معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در مراسم افتتاحیه کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران که صبح سه شنبه در دانشگاه قم آغاز به کار کرد، گفت: مسئله آب و منابع آبی امروزه از مباحث خدماتی فراتر رفته و به یک مسئله راهبردی، امنیتی، اقتصادی، زیست محیطی و حتی نظامی تبدیل شده است.
وی افزود: این حساسیت به دلیل کمبود منابع آبی و افزایش تقاضای روز افزون به وجود آمده است که نیازمند مدیریت صحیح و علمی است و در آینده نیز با توجه به کمبود منابع آب تصمیم در این زمینه بیشتر تابع تصمیمات سیاسی است.
مهندس آقازاده تصریح کرد: در چنین شرایطی مدیریت منابع آب جهت حفظ این منابع ارزشمند برای آیندگان باید بر 4 محور جلب حمایت سیاسی، درگیر ساختن مصرف کنندگان برای چارهاندیشی، تحکیم مشارکت منطقهای و بین بخشی و جلب توجه مصرف کننده به موضوع آب متمرکز شود.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: این موضوع مستلزم مدیریتی دلسوز و دانش بنیان است و نباید مسائل حاشیهای اداری بر مسائل فنی غلبه یابد و استفاده از طرحهای منسوخ سابق صحیح نیست در عین حال میبایست از تجربیات دیگران و کشورهای موفق در این زمینه بهره جست.
وی با اشاره به کاستیهایی نظیر کاهش بارشها و کمبود منابع مالی نسبت به حجم عملیاتهای عمرانی، عامل مدیریت علمی، صحیح، به روز و متعهدانه را نکته مثبت در مدیریت منابع اب عنوان کرد.
مهندس آقازاده گفت: در حال حاضر حدود 7000 هزار طرح استانی و 119 طرح ملی آب رسانی و همچنین 195 طرح ملی فاضلاب در حال اجرا است که از این تعداد 32 طرح ملی آب رسانی و 34 طرح ملی فاضلاب 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در سال جاری تاکنون 7 طرح آبرسانی و 6 طرح ملی فاضلاب افتتاح شده است و تا پایان سال نیز 17 طرح آبرسانی دیگر با مجموع ظرفیت 12 هزار متر مکعب بر ثانیه و 13 طرح فاضلاب با ظرفیت با ظرفیت با ظرفیت 362 هزار متر کعب بر ثانیه تکمیل خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به طرحهای آبرسانی روستایی در کشور تصریح کرد: در حال حاضر آبرسانی به 10 هزار روستا در کشور هدف گذاری شده است که از این تعداد آبرسانی به 3000 روستا با اعتبارات ملی و 7000 روستا نیز با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) انجام خواهد شد. و همچنین مقرر شده است که آبرسانی به 5000 روستا نیز با مشارکت خیرین آبرسان صورت گیرد.