• 1403/09/05 - 19:05
  • - تعداد بازدید : 125
  • - تعداد بازدیدکننده : 119

تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه قم و انجمن تخصصی صنایع همگن کفش ماشینی استان قم امضا شد

نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه قم و انجمن تخصصی صنایع همگن کفش ماشینی استان قم با حضور معاون استاندار قم برگزار شد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه قم و انجمن تخصصی صنایع همگن کفش ماشینی استان با موضوع ایجاد رشته تخصصی مهندسی کفش با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفی رئیس دانشگاه قم، دکتر غلامیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و شعبانزاده رئیس انجمن تخصصی کفش استان در دانشگاه قم برگزار شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدحسین شریفی رئیس دانشگاه قم در این نشست عنوان کرد: دانشگاه قم در مجموع و در سالیان اخیر الحمدالله عزم خود را جزم کرده برای‌اینکه خدمات اجتماعی، صنعتی و فناوری خودش را با نگاه به اولویت‌های استان ارائه دهد. تعاملات خوبی هم تا به حال با بخش‌های مختلف صنایع استان و بخش‌های مختلف اجتماعی استان داشته‌ایم که البته هنوز در وضعیت رضایت‌بخشی برای خودمان نیست؛ چرا که ظرفیت دانشگاه قم فوق‌العاده است.

 

وی افزود: به‌عنوان مثال در همین ایام اخیر از 52 تیم شرکت کننده در مسابقه‌ طراحی و ساخت ماهواره مکعبی در نهایت سه طرح برگزیده شد که طرح دانشجویان دانشگاه قم یکی از آن‌ها بود. و نکته مهم این است که دانشجویان دانشگاه قم در مقطع کارشناسی بودند ولی شرکت کنندگان اغلب دانشگاه‌های دیگر از مقطع دکترا و یا حتی سابقه طراحی و ساخت ماهواره را داشتند. در این رقابت دانشگاه تهران اول، دانشگاه قم دوم و دانشگاه صنعتی شریف سوم شد و این نشان‌دهنده ظرفیت بسیار بالای دانشگاه قم است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین شریفی ادامه داد: دانشمندان یک درصد و دو درصد پر استناد جهان را در دانشگاه قم داریم؛ همچنین ظرفیت دانشکده فنی مهندسی و مرکز رشد دانشگاه قم که یک ظرفیت خیلی بالا ولی کم‌تر شناخته‌شده است؛ مثلاً همین پیام رسان ایتا از مرکز رشد دانشگاه قم شکل گرفت و به این جایگاه رسید و الحمدلله الان نزدیک به 30 میلیون کاربر دارد که افتخار بزرگی برای دانشگاه قم به شمار می‌آید.

 

تامین حدود 80 درصد نیاز کفش کشور در قم

رئیس دانشگاه قم اضافه کرد: در مهندسی شیمی ما الحمدالله دانشمندان قوی دغدغه‌مند فعال داریم که یکی از بخش‌های مورد توجه آن‌ها صنعت کفش قم است. با توجه به این‌که حدود 80 درصد کفش کشور در قم تولید می‌شود این نیاز احساس شد که دانشگاه قم نیز وظیفه خود را در این بخش انجام دهد. ان‌شاءالله این صنعت کیفی‌تر، قوی‌تر و بهتر از قبل بتواند رو به جلو گام بردارد.

 

وی اظهار کرد: گرایشی در حوزه مهندسی کفش با حمایت و مشورت انجمن کفش تعریف شده است و ظرفیت‌های خوبی در این قسمت وجود دارد که امیدواریم این گرایشی که برای اولین‌بار در کشور شکل گرفته است بتواند علم و دانش را وارد صنعت، به‌ویژه صنعت کفش کند و ان‌شاءالله با این اتفاق بتوانیم شاهد تعامل صنعت و دانشگاه و همچنین پیشرفت آن‌ها باشیم.

 

آقای شعبانزاده رئیس انجمن کفش استان نیز در این نشست عنوان کرد: صنعت کفش جزو صنایع مادر و پراشتغال در دنیا تعریف‌شده و شروع توسعه یافتگی خیلی از کشورهایی که امروز به‌عنوان الگوی توسعه پیش‌ران از آن‌ها یاد می‌شود از کفش و پوشاک بوده است. به‌لحاظ این‌که سهم اشتغال این دو محصول بعد از خوراکی‌ها بالاتر است.

صنعت کفش، موتور متحرک 70 صنعت

وی افزود: نیاز بشر بعد از خوراکی، پوشیدنی‌ها است که شامل پوشاک و کفش است و علیرغم تمرکز بیشتر ذهن‌ها بر پوشاک، سهم اشتغال کفش از پوشاک خیلی بیشتر است و دلیل آن هم این است که وابستگی به صنایع خرد و کوچکش بسیار بالا است. صنعت کفش صنعتی است که موتور متحرک هفتاد صنعت دیگر است. اگر در جامعه صنعت کفش رونق داشته باشد بسیاری از صنایع دیگر را با خود همسو می‌کند.

 

رئیس انجمن کفش قم توضیح داد: بخشی از این که قم آرام‌آرام به سمت توسعه این صنعت رفت، جدای از بحث‌های فنی به ساختار فرهنگی و مذهبی استان قم بازمی‌گردد. سهم بسیار زیادی از این اشتغالی که در صنعت کفش است اشتغال ناپایدار است. و بخش عمده‌ای از این اشتغال ناپایدار برمی‌گردد به مشاغل خانگی و محله محور. به‌لحاظ این‌که خانم‌های خانواده قمی خیلی طالب فضای اشتغال در بیرون خانه نیستند پذیرای این نوع مشاغل در استان هستند.

 

شعبانزاده ادامه داد: صبغه تولید کفش استان قم به 60سال پیش بازمی‌گردد. صنعت کفش هم مثل خیلی از صنایع دیگر به سمت مدرن شدن و علمی شدن در دنیا پیش رفته اما متأسفانه در کشور ما هنوز این اتفاق نیفتاده است. استان قم امروزه حکمران اتفاقاتی است که در صنعت کفش در کشور رخ می‌دهد. از این‌رو در آستانه برگزاری بزرگ‌ترین نمایشگاه صنعت کفش کشور هستیم که با حضور حدود 600  شرکت برگزار خواهد شد.

وی گفت: نماد و المان رونمایی از نمایشگاه نیز رونمایی از مشارکت صنعت و دانشگاه است که واقعاً یک حرکت بسیار جالب است. همچنین اولین جشنواره مد و کفش ایرانی را خواهیم داشت که تا به امروز نداشته‌ایم و اساتیدی از ایتالیا و ترکیه، صاحبین فن کفش ایران و پیشکسوت‌های تبریز و تهران حضور خواهند داشت و نخستین جشنواره آنلاین شاپ‌های کفش ایران را با حضور شرکت‌های فعال در این حوزه برگزار خواهیم کرد. این صنعت همچنین سهم چهارمین صنعت اشتغال‌زا را با آمار 500 هزار نفر اشتغال به خود اختصاص داده است.

 

ظرفیت دانشگاه قم؛ ظرفیت ویژه به جهات مختلف است

دکتر مهدی پور، سفیر کفش ایران در این نشست عنوان کرد: ازآن‌جایی‌که نگاه انجمن کفش همیشه نگاه توسعه‌ای بود، به‌دنبال توسعه صنعت یکی از شاخص‌های مهم توسعه را توسعه علمی دیدیم و برای آن برنامه ریزی متنوعی انجام دادیم. زیرا در جایی‌که ما نتوانیم علم و دانشگاه را دخیل کنیم قطعاً در بهترین حالت درجا خواهیم زد و رشد و توسعه شکل نخواهد گرفت.

وی افزود: کشورهایی که در این حوزه موفقیت‌های چشمگیری داشته‌اند را رصد کردیم و به این نتیجه رسیدیم که فعالیت دانشگاهی چه تاثیر شگرفی در تحول صنعت کفش خواهد داشت. از همین رو تصمیم گرفتیم یک زنجیره مهارت افزایی و یک پل ارتباط جدی‌تر با دانشگاه و علم برقرار کنیم. در همین راستا حدود دوهفته پیش، هنرستان تخصصی صنعت کفش کشور با حضور نماینده آیت‌الله سیستانی و استاندار اصفهان و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با یک رویکرد آموزشی گسترده افتتاح شد.

 

مهدی پور اظهار کرد: ما ظرفیت دانشگاه قم را ظرفیت خیلی ویژه به جهات مختلف می‌دانیم و با ورود این دانشگاه به صنعت کفش اتفاقات گسترده‌ای رقم خواهد خورد. صنعت کفش در مهندسی شیمی قسمت بسیار کوچکی است و قسمت‌های بسیار مهم دیگری داریم که امیدواریم با همت ریاست دانشگاه قم و سایر مسئولین امر این امر به بهترن نحو تحقق یابد که بتوانیم به سمت راه‌اندازی دانشکده کفش برویم؛ یکی از نیازهای جدی امروز صنعت کفش در حوزه طراحی است انشاءالله بتوانیم کمتر از یک سال دیگر در جلسه افتتاحیه دانشکده کفش دور هم جمع شویم.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 4535
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید