معاون مدیرکل سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری:
تولید علم پلهی تولید فناوری است
معاون مدیرکل سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: تولید علم و فناوری دو بال است که همزمان با هم جامعه را به آسمان میبرد؛ تولید علم پلهای است برای تولید فناوری و نباید این دو را از هم جدا کرد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر مرتضی یوسفزادی معاون مدیرکل سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان قم که صبح امروز سه شنبه ۲۰ آذرماه، در تالار شهید احمدی روشن دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: در حوزه پژوهش، همانطور که دکتر صالحی معاون محترم پژوهشی وزارت عتف عنوان کرد با یک میلیارد دلار بودجه جایگاه فعلی علمی ما در جهان یک معجزه در مقایسه با کشورهای همسایه است، که یک حرکت جهادی در حوزه پژوهش را در کشور ما نشان میدهد.
وی افزود: در همین راستا سیاستی را دفتر سیاستگذاری وزارت علوم براساس بیانات مقام معظم رهبری در پیش گرفت و آن مرجعیت سازی زبان فارسی در حوزه علم است که جهادی را در این خصوص شروع کردیم در نمایه سازی نشریات علمی معتبر کشور در پایگاههای اطلاعاتی که در حوزه رتبهبندی دانشگاهها نقش دارند و این دو حسن بزرگ دارد؛ یک اینکه در ترویج زبان فارسی در جامعه جهانی، مرجعیت علمی ایران را میرساند و دوم اینکه به حفظ جایگاه علمی ما در دنیا کمک میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم اضافه کرد: بعضی مراکز که در مقام تصمیم سازی در حوزه پژوهش حضور دارند نقدهایی بر حوزه پژوهش و تولید علم وارد میکنند که این مقالات چه کارکردی دارند، اما در واقع حقیقت این است که بدون دانش بنیادی، فناوری ایجاد نمیشود.
معاون مدیرکل سیاستگذاری پژوهشی وزارت عتف اظهار کرد: تولید علم و فناوری دو بال است که همزمان با هم ما را بلند میکند، تولید علم پلهای است برای تولید فناوری و نباید این دو را از هم جدا کرد.
وی در پایان گفت: در حوزه سنت خوبی بود که علمایی سالهای طولانی حتی ۲۰ تا ۳۰ سال شهریهای از عالم بزرگتری دریافت میکردند و در کنار هم علم میآموختند، این سنت بسیار خوبی بود، جا دارد که روی این موضوع بهطور جدی کار شود و این سنت خوب حوزه را در دانشگاهها رواج دهیم.
نظر دهید