• 1403/09/15 - 13:02
  • - تعداد بازدید : 48
  • - تعداد بازدیدکننده : 41

حضرت زهرا(س)، محور دفاع از ولایت بود/ ارائه یک دوره فشرده از جهان‌بینی و فلسفه شریعت توسط حضرت زهرا(س)

رییس دانشگاه قم با بیان اینکه حضرت زهرا(س)، «محور دفاع از ولایت» و «علم مبارزه با غاصبان ولایت» بود، گفت: این بانوی بزرگوار با ارائه یک دوره فشرده از جهان‌بینی و فلسفه شریعت و بیان مخاطرات پیش‌روی امت اسلامی، در قالب خطبه فدکیه نهایت تلاش خود را جهت تببین و روشنگری در جامعه انجام داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی در گفت‌وگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم عنوان کرد: زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها در همه ابعاد، الگویی از مجاهدت در راه خداست، او به تمام معنا یک جهادگر «خستگی‌ناپذیر» و «محنت‌پذیر» در راه تحقق اسلام و دفاع از ولایت بود. ‌

وی افزود: این بانوی بزرگوار در عرصه «جهاد سیاسی» بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) از هیچ کاری کوتاهی نکرد، جهادی شبانه‌روزی، مستمر و تا پای جان را انجام داد. او «محور دفاع از ولایت» و «علم مبارزه با غاصبان ولایت» بود.

رییس دانشگاه قم گفت: هر بعدی از ابعاد زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها را مطالعه کنیم، با یک بانوی اعجاب‌انگیز مواجهه خواهیم شد، اول از نظر عبادت و معنویت، ایشان عابدترین و زاهدترین انسان‌های همه روزگاران بود، آنقدر در حال ایستاده به دعا و عبادت به درگاه خدا مشغول بود که «تورّم قدماها؛ ساق‌های پایش ورم کرده بود»، دوم از نظر فصاحت و بلاغت، خطبه فدکیه، که آن ارتجالاً در مسجد النبی ایراد فرمود، بدون تردید در سطح فصیح‌ترین و بلیغترین خطبه‌های امیرمؤمنان، امیر بیان، است.

دکتر شریفی افزود: علامه مجلسی درباره خطبه فدکیه می‌گوید «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند.» این خطبه هم از لحاظ زیبایی‌های ادبی و هم از حیث محتوا همچون زیباترین و پرمغزترین خطبه‌های نهج البلاغه است.

رییس دانشگاه قم بیان کرد: یکی از نکات مهم در زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها این است که او میان «وظایف خانوادگی» (وظایف در قبال همسر، در قبال فرزندان و در قبال اقوام و همسایگان)، «وظایف عبادی و معنوی» (وظایف در جهت خودسازی و تهذیب نفس و تعالی روحی) و «وظایف سیاسی و اجتماعی» (وظایف و مسئولیت‌های ناظر به جامعه و سیاست) به درستی جمع کرده بود، هیچکدام را در تقابل یا معارض با دیگری نمی‌دید.

سیاست حضرت زهرا(س) عین عبادت و معنویت او بود

دکتر شریفی تصریح کرد: برخی از مقدس‌مآبان گمان می‌کنند اولیای الهی از جمله حضرت زهرا(س) شبانه‌روز به عبادت‌های معمولی مشغول بوده‌اند و فعالیت‌ اجتماعی و کار و تلاش برای امرار معاش و گذران زندگی را دون شأن عبادی خود می‌دانسته‌اند، در حالی که در فرهنگ فاطمی، «کار» از بزرگترین عبادت‌ها بوده و از بهترین ابزارها و وسایل «قرب الهی» است.

وی خاطر نشان کرد: او در عین اینکه تا پای جان از ولایت دفاع کرد و در این راه همه محنت‌ها و مصیبت‌ها را به جان خرید، از جهت عبادت و معنویت نیز در اوج بود، و هم‌زمان بالاترین سطح رضایت‌مندی را در محیط خانه برای همسر و فرزندان ایجاد کرده بود و الگویی بی‌نظیر از رفتار با همسر و تربیت فرزند نیز عرضه کرد.

رییس دانشگاه قم گفت: سیاست او عین عبادت و معنویت او بود و عبادت و معنویت او عین همسرداری و فرزندداری و حساسیت‌های سیاسی و اجتماعی او بود، به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب او «نشان‌دهنده جهان‌بینی اسلام در مورد زن است».

وی در پایان تاکید کرد: حضرت زهرا سلام الله علیها با ارائه یک دوره فشرده از جهان‌بینی و نظام ارزشی اسلام و فلسفه شریعت و ولایت اسلامی، تبیین وظایف اجتماعی و سیاسی امت اسلامی و بیان مخاطرات پیش‌ روی امت اسلامی و پیامدهای بسیار سنگین آن تصمیم یا سکوت نابجایی که پیروان پیامبر اکرم (ص) در موضوع غصب خلافت گرفته‌اند، در قالب خطبه فدکیه، نهایت تلاش خود را در جهت تبیین، روشنگری و اصلاح آن تصمیم به غایت اشتباه به کار گرفت.

  • گروه خبری : فرهنگی,عمومی
  • کد خبر : 4583
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید