• 1401/09/30 - 12:00
  • - تعداد بازدید : 142
  • - تعداد بازدیدکننده : 142
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دیدار با تشکل های دانشجویی دانشگاه های استان قم تاکید کرد؛

در مواجهه با تشکل های دانشجویی باید از سازوکارهای ترمیمی استفاده کرد/ تأکید بر حضور و پاسخگویی مسئولین در دانشگاه‌ها

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه منطق دانشگاه منطق گفتگو است گفت: معتقدیم در مواجهه با تشکل های دانشجویی باید از سازوکارهای ترمیمی استفاده کرد و نه سازوکارهای تنبیهی

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جمع بیش از ۶۰ نفر از نمایندگان تشکل ها و مجموعه های دانشجویی استان قم با تقدیر و تشکر از نقش مثبت گروههای دانشجویی در جامعه و به حق دانستن خواسته‌های آنان گفت: دانشگاه‌ها با مشکلات متعدد مالی مواجه هستند، اما انتظار این است که تمام همت خود را بکار گیرند تا امکانات و بودجه بهتری به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص دهند، و الا باید هزینه های بیشتری را متحمل شوند.

دکتر کلانتری در این دیدار که با همراهی مدیران کل حوزه‌معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به‌میزبانی دانشگاه قم برگزار شد تصریح کرد: وضعیت نامناسب تخصیص بودجه در بخش فرهنگی، پیامدهای خود را نشان داد اما با پیگیری‌هایی که از جانب وزیر محترم علوم صورت گرفته، امیدواریم در لایحه بودجه سال آینده ۵ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه فرهنگی اختصاص یابد.

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری همچنین از دانشجویان خواست تمام کارها را به بودجه منوط نکنند و از ظرفیت‌های دیگر استان و منطقه نیز استفاده کنند.

دکتر کلانتری با ابراز نارضایتی از وضعیت فرهنگی دانشگاه‌های غیردولتی و غیرانتفاعی اضافه کرد: فرهنگ جان‌مایه دانشگاه است و اگر به بخش فرهنگ توجه نشود ضررهای جبران‌ناپذیری وارد خواهد شد و لذا باید پیگیر وضعیت فرهنگی دانشگاه‌های غیر دولتی شد.

وی همچنین گفت: باید به دانشجویان اعتماد داشت و این نکته یکی از نکات اصلی بیانیه گام دوم انقلاب است. زیرا دانشجویان تعیین کننده آینده کشور هستند و باید برنامه‌های فرهنگی با محوریت خود دانشجویان باشد و لازم است تشکل‌های دانشجویی در همه زمینه های اقتصادی فرهنگی اجتماعی ورود داشته باشد.

معاون اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها را صحیح ندانست و افزود: منطق علم و فرهنگ منطق گفتگو است و اگر این منطق از بین برود خشونت جایگزین آن می‌شود.

وی گفت: نگاه ما به دانشجویان و مسائل دانشجویی نگاه ترمیمی است نه نگاه تنبیهی تا بتوانیم منطق گفتگو و مدارا در دانشگاه‌ها نهادینه کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: در کل کشور نیاز به یک ریل‌گذاری جدید در حوزه فرهنگی هستیم و همین طور که مقام معظم رهبری تحول انقلابی ساختار فرهنگی کشور را خواستار شده است دولت نیز موظف است تحولات فرهنگی را با جدیت دنبال کند.

دکتر کلانتری اضافه کرد: حضور مسئولین در دانشگاه‌ها لازم است و پاسخگویی مسئولین لطف نیست بلکه وظیفه است زیرا بسیاری از مسائل مطرح شده در محیط دانشگاه مسائل و معضلات خارج از حوزه دانشگاه است.

وی همچنین اشاره به بحث وحدت حوزه و دانشگاه داشت و تاکید کرد: دانشگاه‌های قم باید در این زمینه مسئولیت محوری داشته باشند زیرا شهر قم پایگاه نهادهای حوزوی است و اگر بخواهیم وحدت حوزه و دانشگاه موفقیت آمیز باشد و صرفاً در حوزه نظری باقی نماند باید به صورت عملی در جهت حل مسائل کشور به وحدت برسند.

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در انتهای صحبت‌های خود گفت: تجربه حوادث اخیر نشان می‌دهد که اگر در شرایط عادی در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری نکنیم باید در شرایط اضطراری چندین برابر هزینه شود و در نهایت به شرایط قبل نیز باز نخواهیم گشت. همچنین اگر از ظرفیت های عظیم فرهنگی کشور استفاده نشود این فرصت ها تبدیل به تهدید خواهند شد.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 1506
کلمات کلیدی

تصاویر