وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
ملک و ملک مولود مانای معلم/ امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است گفت: در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشیها اعلام موضع میکنند؛ بین ملک و ملک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر ملک را قدرت و مسئولیت بدانیم و ملک را دارایی و امکانات، ملک و ملک مولود مانای معلم است.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم دکتر زلفیگل وزیر علوم تحقیقات و فناوری در برنامه گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشیها اعلام موضع میکنند.
وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشورهای غربی که دم از حقوق بشر میزنند نمیتوانند اعتراض دانشگاهها را برتابند درحالیکه در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کردهاست، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژهای برخوردار است.
مسئولیت یک نعمت است
دکتر زلفیگل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد میتواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسانها نیز میتواند کار خیر باشد بهگونهای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد میشود.
وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگترین خیرها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال میدهند.
علم و دانش میتواند مزیتهای جدید ایجاد کند
دکتر زلفیگل ادامه داد: بین ملک و ملک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر ملک را قدرت و مسئولیت بدانیم و ملک را دارایی و امکانات، ملک و ملک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به ملک و ملک را میدهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعالتر باشد، میتواند میزان ملک و ملک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد ملک و ملک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر میدانند مسیر پیشرفت را سریعتر طی میکنند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را میداند و اینگونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاهها نمیدهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بیاحترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشورهای مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.
وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحثهای فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی بهطور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام میشود.
دکتر زلفیگل گفت: در دانشگاه بروندادهای علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برونداد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند میباشد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاهها درسنامههای مرجع جمعی تألیف شود که در آییننامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژهای دیده شدهاست پس باید بحث برون دادها جامعتر دیده شود.
وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجامشده که اکثر اقدامات برای اولینبار رخ داده است از جمله این اقدامات میتوان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایدهها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.